Kränka/Avundsjuka

Jag måste bara skriva av mig lite här nu och jag vet att flera säkerligen kommer tycka jag är dum i huvudet men de skiter jag i!
Enligt lag får du inte kränka någon, de betyder att du får inte säga något som någon annan tar illa upp för. Du får inte säga att någon är ful, är en idiot eller dum i huvudet. Alltså inget elakt. Detta är en lag som inte många vet finns eller så skiter de bara i den. Jag är en av de som vet om att lagen finns men jag bryr mig inte om den. Jag kan vara riktigt elak ibland, men jag är det aldrig utan anledning. Jag kan ibland råka säga "du är så j*vla ful" eller något annat som kränker en eller flera andra.
Jag vet att det är en dum sak att skriva något som kränker en annan men enligt mig är det dummare att skylla på avundsjuka. Eller de är egentligen bara korkat.
Skriver jag att någon är ful eller dum i huvudet betyder det inte att jag är avundsjuk på personen utan jag kan även mena det fullt ut. Jag kan avsky en person och för det betyder det inte att jag är avundsjuk.
De är lätt att skylla på att någon är avundsjuk för att inte tänka på att ta åt sig, men de är fortfarande fel. Jag hatar att någon säger att man är avundsjuk när man inte är det. Jag tror det är en försvarsmekanism för de som inte vet vad de ska svara. Om jag skulle säga till någon att den var ful skulle jag troligtvis få något av dessa svar tillbaka:
1. Du är ful.
2. Du är bara avundsjuk.
De är troligtvis något av dessa saker du får tillbaka som svar, jag hade dock valt att svara med ett enkelt "okej". Jag har lärt mig att inte ta åt mig och jag gör verkligen inte det vad någon än säger. Visst jag kan bli arg och irriterad, men jag skakar hellre av mig det och fokuserar på annat.
Att veta vad människor tänker, tycker och gör är något jag alltid har intresserat mig av. Jag tycker det är intressant! Hatar ni inlägg som dessa får ni säga ifrån för då slutar jag med det :)


Älskade skor<3

Hade jag kunnat hade jag bott i dessa skor!
Dom är supersköna och otroligt varma! Jag brukar ha tunna strumpor i dom och mina fossingar fryser aldrig, verkligen ett par skor jag kan rekomendera till andra. Jag håller dom kärt och jag kommer använda de flitigt tills de går sönder. Eller ja, i sämre väder för de är luddiga innuti så på våren och sommaren är de för varma :)

Duntofflisar!

Just nu sitter jag med mina duntofflisar, lyssnar på musik och väntar på att vi ska äta. Är så hungrig att jag skulle kunna äta en häst!!!! Ska nog kolla på Love and other drugs snart, snyggingen Jake Gyllenhaal är ju med i den. Tänkte att jag skulle skriva en liten utvärdering av ridskorna jag fick för snart 5 veckor sedan. Har ju fattat en uppfattning om dom så jag tänkte att ni kunde få läsa om det. Men det blir senare ikväll för jag måste hinna med lite annat innan (kolla film, käka, måla naglarna och ringa lite samtal).
Tänkte även göra en liten lista på de som ska inhandlas direkt när jag fått mina födelsedags pengar, efter de inköpen är de 4 månader av sparade som gäller :)

Haha, jag har Magda-matildas och baloos autograf eller vad det stavas. Det har inte ni!

hej, vet att en del kanske har väntat på och se hur helgen har varit för mig och magda. Jag säger förlåt, för jag har verkligen inte orkat även om jag hade internet och datorn med mig + mobilen och laddare osv. Men jag har varit trött helt enkelt.
_
Fredag: Vi gick upp vid fem halv sex tiden för att göra iordning oss, sminka,sätta på oss kläder, dricka mjölk/vatten. Efter vi har gjort allt det gick vi till bilen och hämta upp Magdas mormor som är min mormor nu(<3) och sen åkte vi till tågplatsen! Vi satt i fem timmar. Nej jag skojja.. 2 timmar och vi åkte direkt till horseshowen när vi kom till göteborg. Vi träffade lite folk och hade roligt. Vi träffade två as söta tjejer, man skrattade direkt när man var med dom! Medans magda prata med dom gick jag och fråga efter Nicoles ( PA ) aotograf. Hon lär tro jag var sten seriös när jag fråga efter den, men det var jag ju inte.Va med Issa sen hela kvällen och hon sov hos oss, det var as roligt. Men de roligaste på hela fredan var när jag och Magda satt och skrev sms till varandra när vi låg 10 cm ifrån varandra. Jag älskar dig :P godnatt:P osv. Sånna sms.
_
Jo. Jag och Ebba träffade som sagt Ingrid och linn..
Ebba: *viskar* Johanna!!! Det är ingrid och linn.
Jag: *tvärstannar får värsta choken och drar efter andan*
Jag igen: * ser ut som tidernas största idiot* HEEEEJ-.
Dom: hej!
ebba: När är bloggsaken?
dom: Den är klockanfem. Vi ska dit nu.
vi: Okej men då ses vi då.
dom: Ja hejdå.
'
Lördag: Denna dag var absolut den bästa. Vi fick nya bästisar jag och magda. Idag träffade vi liiite mera personer än fredag. Vi träffade supersöta julia, emma,natalie,ida,emma,Maria,hennes kompis, fredrika och maassa!!!! På morgnen efter vi hade fått godiebaag träffade vi Johanna E och Amanda. Vi var med i en fem kamp i paddocken.. asså jag dööööör, någon fick med det på bild oxå.  Höhö det var om travfrågor och vi hade ingen aning om de. Sen så smög vi oss in på showena och träffade emely och någon mera. Just ja hanna träffade vi oxå, hannis <3. Vi gick igenom halva göteborg för en Pizza, och så tog vi en annan väg hem som var typ bara 1000 meter ifrån horseshowen, suuurt! Ja senare på kvällen fick vi världens bästa kompisar!

StämlarN: hm ja, vaktaren som kolla efter stämplarna man hade på handen, han kom helt klart ihåg oss eftersom vi gick och kolla om vi hade stämplarna kvar 24/7. Vi pratade med han varje gång vi gick dit.
Nu känner du väl ändå igen oss?
ja med era kepsar så kan jag inte glömma er
Vill du ha en?
Nej tack jag klarar mig.
Sen gick vi och kom tillbaka
Vem är ni?
Kepsen: Sen gick vi till en som hade foder, vi pratade med henne om allt och vi fick kepsar som koostar pengar, men vi fick dom gratis! Gratiis är alltid gott.
Strumparn:

Magda köper ett par för 30 kr, get 100 kronor till han som har pengarna.
Har du inge mindre?
nej?
Tror du jag är någon jäääävla växlingsmarskin?
och där dog vi.

Aba: Vi gick såklart till ännu ett foderstånd och där var det en tävling.
Om ni köper två av våra foder så får ni niclas på köpet
Svaren är aba. HAHAHA. Han sa svaren till oss, det är ju sjukt! Men vi vann inte :(
INnan allt detta hände typ knarka vi sönder en alliminiumballong som vi hade skitskoj med. Sen så gick jag fram till Nora ( hon emphaty) och frågade om en yttiligare autograf. Hon kolla på mig som jag vore dum i huvudet.( Enligt henne är jag Magdas spion)
söndag: Ja sista dagen i gbg. Vi var på messan och åkte hem. Fick sitta i ngt ställe i tre tusen timmar. Men nu sitter vi här och jag försöker och få mamma boka om min biljett xD
köpte en repgrimma och röda benskydd. Detta var allt jag köpte

Suppan 27/2

Joggade lite med henne i paddocken, självklart vägrade hon springa om jag inte sprang med henne.
Snart kan man nog rida i paddocken, de måste bara smälta bort lite till och bli lite varmare :D
Ge mig sommar!

Monne 27/2

Vi red på galoppvägen och i början var han otroligt sprättig och studsig. Men jag satt och nötte på i galoppen tills han slappnade av, sista galoppen slappnade han av SUPERBRA och blev riktigt fin. Trampade under sig, höjde ryggen och jag kunde hålla en lätt kontakt med tyglen. Hade en väldigt mjuk hand och kramade lite i yttertyglen för att hålla kvar honom i samma takt. När vi travade av slappnade han av bra och jag kunde vara väldigt lätt i handen!
Väldigt trevlig ponny måste jag säga, verkligen min typ :)

Stallet

Nu tänkte jag visa lite bilder från stallet jag hänger i:


Gårdsplanen, Dörr till vänster - stora stallet och dörren i mitten - lilla stallet

Lilla stallet som Lissie och Artax står i.

"stora" stallet. Från vänster står; Montana, Bella (fölet), Alli, Lilla Gubben och Unna.

Vattenkranen och Montanas box ;)

Foderkammare

Montanas box, usch så den ser ut.. Skrubbning i sommar!

Bara för att Bella var så göllig på denna :')



Ett steg till

Blev ingen fotografering med Jonna idag eftersom hon vad på GBG horse show :O
Men jag cyklade ut till stallet, 1 mil dit och 1 mil hem *stolt*
Sen tog jag ut Montana i repgrimman och ledrepet, gick bort till ängen och lekte med henne. Tränade på bla. inkallning i trav, flytta bakdelen för energi, flytta alla ben och backa med tryck från ledrepet och flyyta olika kroppsdelar av tryck från carrotsticken.
Gick toppen och jag är jättenöjd och Montana verkade tycka att det var kul hon också :)

Sen mockade jag 3 boxar och tog in alla 7 hästar. Det var jöbbigt! Särskilt eftersom Montana inte ville gå in, hehe..


Film

Nu ska jag lägga mig och kolla film sen tar jag säkert ett par himym avsnitt! :)
Sen ringer klockan runt 11 imon för runt 12 snåret hämtar Alle och dom mig sen åker vi till stallet, ska rida Monne sen fotta när hon rider Toy! Får se om Suppan får vila eller om jag rider ett kort jobbigt pass!
Tog ca 5-10 min att göra denna

Bättre sent än aldrig!

Nu får ni filmen från när jag red Fanny förra veckan! Detta är under framridningen så hon försöker med de mesta för att slippa arbete :)
Jag tål kritik ;)


Bilder

En liten bildbomb från när Jonna fotade mig och Montana i söndags.
OBS, inget lyckat ridpass..






Fina Hon






Seriöst, måste man vara så vacker när man rider?!



Alla bilder som ni får se. De andra var jag pinsamt ful på.
Imorgon ska jag ut till Montana och leka i repgrimman, ev ska jag fota Jonna och Unna också :)


Hej!

Länge sen sist - fullt upp

Livet leker, hähä.
Hästmässan idag, yeah! Köpte en DVD bara;

Har aldrig sett dessa filmer, men de verkar bra :)



Midskogs Dartanjang

Såhär går de när man har en uttråkad Majja och lite för mycket tid ;)
Jag vet att jag bara gör sånna här bilder med Dattan och Anisette, men jag har inga bra/roliga bilder med Suppan :)


Tävling hos Adversity!

Klicka på bilden för att komma till tävligen :)


Älska!

Laddade nyss upp en outfit på Alice blogg men jag känner att jag måste ladda upp den här med för jag blev helt kär i den! :o
Håll med om att den är OTROLIGT snygg?!

Woow

Första dagen avklarad. Var awesome. kom dit vid halv elva och gick hem vid tio halv elva? ja många timmar vart det. Träffade jätte härliga personer och det var verkligen roligt. Roligaste var nog när jag gick fram till nicole ifrån PA och fråga efter atograf( nu skiter jag i hur de stavas!)
Vill du ha den på handen?
Ja. annars skulle jag väl inte räcka fram handen.. eller?D:
Och sen när jag och ebba ska titta på dressyren eller va de va.
- Johanna! titta där är ingrid och linn *tvärstannar*
- :O Heeeeeeeeeeej * ser ut som tidernas tönt''
HAHA. Vi tog en bild med mig ebba + dom och genne. Fast där dom blogga såklart. men den får ni sen!
Nu ska vi sova och ladda inför en ny dag ^^
/ Johanna L

Fredagsmys!

Min låtsaspappa är lite småkär i Suppan!
Idag när jag mockade så stog han och gav henne massa morötter och klappade henne, Suppan stog och mumsade i sig och var supernöjd! Efter jag mockat och fixat höet så fick han leda in henne i boxen och ta av henne grimman, sen gav han henne en sista bit morot som belöning.
Detta kanske inte så stort för andra men för mig är det de, min låtsaspappa är egentligen livrädd för hästar och jag vet att ifall han inte haft mig som extrabarn hade han inte haft någon kontakt alls med hästar. Han gillar Suppan som tur är och hon gillar honom för enligt henne är han en godis och kelmaskin!

I love u<3

Tjurig tjej!

Nu är jag skitförbannad, jag är så arg så jag skulle kunna slå någon!!!!!!
& kom inte med ngt jävla bullshit som "våld löser ingenting", för jag är arg nu och man vill inte reta up mig när jag är arg, de är en sak som är säker!!!!!! HAHAHA! jag blir så rolig när jag blir arg, är som en liten 6-årig flicka som inte fick dockan hon ville ha. HAHA! skojar inte. Nu ska jag ladda upp filmen på Fanny som jag lovat i snart en vecka. FÖRLÅT! Men jag är lat som ett as och trött med för den delen. Har ni läst hit tror jag ni tkr jag är läskig x')
haha!
Förlåt, men är arg nu!

tåg, trött,baloo,magdas hand. Världelös rubrik

sitter i tåget och lanar med magda.Vi vakna kl fem och gick upp vid halv sex.. Död johanna?:D
_
Nej men iaf när jag har tillgång till internet. Jag hade inte det först men ttyp efter en timme fick jag internet. Magda har haft internet hela vägen typ. Vi är inte framme än på  två och en halv timme eller något om jag har räknat rätt! Vi har laddat upp med godis och energidicka.. bra start på morgonen ;) gissa vem som kommer må illa sen?
Magdas mormor är as guullig juu. Ska ta med mig henne hem sen <3.. fast då blir min muminmommo ledsen :o.. okej du får behålla na magda :D
_
rooligt att det ska ta en timme att skriva ett inlägg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ni får en bild på Baloo ( Magdas
ponny, och  hennes hansd) :D
/ Johanna L

Lov!

För er som inte vet de har jag lov denna vecka och jag utnyttjar de till fullo genom att sova till 13 på dagen sedan inte göra ett skit! Nu ska jag städa av mitt rum sen tar jag bussen till Carro vid 17:49 och sover där inatt, tydligen ska vi göra en videoblogg och jag vet att jag kommer skämma ut mig x') Men jaja, ska hinna ladda upp filmen på Fanny nu med så ni får se den!
Ingen kan någonsin bli lika bra som vi<3

Köping

hej. Är hos magda nu. ( hharmony.blogg.se) var jätte rädd att jag skulle missa tåget, lite ström i mobilen hade jag oxå så fick ringa till magda ändå. Hon vägledde mig rätt! Är fortfarande sjuk men kunde inte avboka allt nu liksom.. Så jag får överleva. Saknar ronna gör jag oxå men mikaela ska vara så snäll och rida henne under domhär dagarna. Tack!

Film!

Nu ska jag kolla POTC! 1an och 2an tror jag! Och under tiden ska jag göra en av de sakerna jag är bäst på:
haha, jag skojar inte. Jag är BÄST på de!

Galoppfilm

Hon var pigg och taggad, ganska fin men hon slängde med huvudet för hon ville sticka ;)

Fullt upp!

Igår vaknade vi sen åt vi och sånt sen blev vi skjutsade upp till Suppan. Hon gick ganska bra, taggad men fin. Kommer en liten galoppfilm snart!
Efter de åkte vi till Alice stall och jag red Monne och hon red Toy, vi red på galoppvägen igen och de gick ganska bra! Kallt som bara den!!!

Efter de åkte jag hem sen fixade jag mig sen åkte jag till Jens och vi kollade på film och lite sånt. Kom hem runt 12 och då la jag mig och kollade på POTC, fast jag somnade nästan direkt!
Blev väckt för ca 20 min sen och nu har jag världens hosta och troligtvis lite feber :(:( Lovar er att ni ska få en av filmerna på Fanny och galoppfilmen på Suppan, orkar inte fixa dom något så ni får med hela köret :)

Dödssjuk

tror jag döör. Hade 39 i feber i morse, men åkte och tog ut hästarna. Ronna var glad och se mig iaf. När jag skulle släppa hästarna så sprang dom ner som vanligt. Sen kommer dom upp(!) igen och springer upp på vägen och jag fick värsta paniken och sprang och hämta godis och fick springa efterdom eftersom dom sprang ner igen. Jätte bra för en som har nästan 40 i feber (y) Men allt för dom är så himla känsliga för älglukt. Tror micka red Ronna idag, tack. Går ju inte och ens sitta när man är så här dödssjuk. ( ja de är synd om mig )


GlenGordon Classic

Hissar detta urläckra träns! *_*
Finns HÄR för 1489:-


Monne 21/2

Idag red jag Monne och hur de gick får du läsa om HÄR! :D

täävla

Sitter och snackar med Madde. Vi har plaaaner på gång! Hon ska komma till mig och vi ska rida och allt sånt. Kommer bli awesome. Funderar och vara med på någon tävling i mars med Zorro! För kan ju inte tävla ronna än eftersom hon är ur tävlingskondition och har ingen skjuts. Men det blir säkert jätte bra.
Edit: Någon frågade vilken gren jag ska tävla i, det blir nog Hoppning :)

HAHHAHA <3 / johanna L


Lagg

Movie Maker laggar just nu så ni får filmerna ikväll ist, nu ska jag packa fika och äta lite för vid 1 kommer Alice och dom och hämtar mig :)
Knatte 09-10?

Allt som har med ordet sjuk och göra kan springa dit --> och aldrig komma tillbaka

oh my.. Vakna nu på morgonen att jag hostar hela tiden, så blir varken skola eller stall idag med. Seriöst? blir så himla sur. Det är ju knappast ronnas fel att jag är sjuk? Men jag får ändå inte åka till stallet och rida för pappa eller mamma. Om jag är hemma i morrn ska jag rida ändå, det kan dom ha klart för sig!
någon mer än jag som vill ha sommar?

Ninjahäst..?

Var ute i Söderåkra och red Annelies häst Fanny, hon har verkligen blivit fin i kroppen och satt fina muskler, var ju lite mer än 1 månad sen jag såg henne senast.
Red på en äng och haha, hon var verkligen jättetjurig på mig! Hon har väldigt bestämda åsikter om hur hårt hon ska gå, helst vill hon bara springa runt med huvudet i vädret eller kröka på nacken och knäppa av allt annat. Men jag gick på henne och krävde verkligen massa saker av henne och hon blev galet tjurig, hon sparka bakut, bockade och studsade. Anledningen att jag kallar henne ninjahäst är för att hon är så smidig så man är verkligen inte beredd, tur att jag har bra balans! Ibland var hon verkligen SKITFIN och jobbade på skitbra men hon tjurade sig mest, hon blev lite paff att jag inte gav mig när hon höll på som hon gjorde! Annelie sa iaf att de såg skitbra ut när hon väl gick fram och de kändes bra! :D Är verkligen nöjd med hur jag red idag, kunde gjort lite småsaker bättre men jag tyckte jag var ganska duktig. Dock var hon SKITSVÅR att sitta på, jag kunde verkligen inte de. Haha!

Har 2 små filmsnuttar från uppvärmningen som jag tänkte ladda upp imorgon, orkar inte leta efter min sladd nu.
Imorgon ska jag rida med Alice! :)
(Alice&Toy och Jag&Dattan)
Foto: Louise Jonasson

tadaaa ( eller ngt )

är fortfarande sjuk men har ingen feber iaf. Kunde inte prata i morse så pappi fick åka till stallet och mocka och sånt. Så vitt jag vet får ronna vila.. stackarn :( Måste hinna rida henne så mycket som möjligt nu innan jag åker på torsdag. Men Micka ska försöka hinna rida ronna lite under dom dagarna jag är borta, jätte snällt!
Sitter och snackar med knäpp magda i skype oxå, inte långt kvar :D

Nattens!

Nattens humör : PEPP SOM TUSAN!!!
Nattens saknad : Dartanjang♥
Nattens musik : massa olika som vanligt!
Nattens nattens mat : cheese balls!
Nattens nattens dryck : cola
Nattens nattens klädsel : trosor och tjockiströja!
Nattens bok: -
Nattens kommentar : "fett kuk" (lite efter) åh, skulle skriva kul! HAHAHA!
Nattens roliga : Msn med massa folk!
Nattens plus : roligt folk på msn!
Nattens minus : kallt på rummet
Nattens frisyr : Naturligt.
Nattens låt: Jonathan Liljedals cover på Från och med du

Piercing!

Asso mina tänder ser gula ut men de är för att jag använde blixten när de var mörkt! ;)
Vadå älska min fina underbara piercing *_*
Hehe, ser ni att de är lite tight mellan 2 tänder på nedre raden..?
Ska kanske få tandställning för de och för jag har pyttelite överbett :'(

Äl(k) heest

Efter några iprener så mår jag genast bättre, så kan skriva om ridpasset igår.
_
Red som vanligt med Mikaela och Wininna, så idag tänkte jag igen: Idag ska det gå att vara först! För annars håller hon ju på att stegra och töla och hålla på, men nu gick det mycket bättre. Var bestämd ifrån början och det gick jätte bra. Hon var lite tittig och pigg som hon alltid är när man rider föst, men det är bättre det än hon ska stegra sig ut ur knipan och så.  Försökte träna på formen och det börjar ta sig! Visserligen är vi inte där än men snart så. Travade först oxå men sen tog det tvärstopp. Vilken älghäst jag har alltså ;) ( Ja jag och Micka har sjuk humor faktiskt.) hon har väldigt lätt att känna av älgdofter och vill aldrig gå först om hon känner de minsta lilla. Tokfia!
Vi red praktiskt taget först i hela ridpasset och jag är verkligen stolt över henne. Så roligt att det funkar jätte bra nu, hon har slutat och testa mig ofta och litar mycket mera på mig. Alla promenader,ridturer och mysstunder i stallet har verkligen gett reslutat! När vi var klarar med hästarna så ställde jag ronna i stallgången när jag mockade så fick Mikaela trickträna henne ( jag kan inte något av trickträning, det kan Micka så det var jätte snällt för du hjälpte mig) Hon tränade på vacker hov, puss och bugning. Bugning kan hon ju sen innan ( iaf ha huvudet mellan benen) men vi testa och ha hoven( kommerintepåvaddethetermennifattar) Och snart sitter det! Idag red lisa henne för jag är ju hemma och har feber. Tack!
Knäppfia:D


Härliga lördag!

Har precis ätit, är mätt som fan!
Nu ska jag hämta min lilla kattunge sen ska jag kolla på någon film.
Imorgon ska  jag rida en annan häst, skriver om de senare :)

sjuk sjuk sjuk och åter sjuk

förlåt för den låga uppdateringen från mitt håll. Skulle ha uppdaterat om dagensridtur igår med orkade inte. Så jag la mig vid åtta och vaknade vid halv fyra och orkade verkligen ingenting, jag orkade inte hålla i mobilen, hela jag var varm och kall. Det suger och vara sjuk och det är förns nu jag är inne på datorn. Så jag lovar jag uppdaterar bättre när jag är mer frisk för det är knappt jag orkar skriva detta inlägg.

Random saker om mig!

- Jag älskar kuddar och täcken. Sover med minst 3 täcken varje natt.
- När jag var liten sa jag att jag skulle bli en hund när jag blev stor.
- På en kväll använder jag ibland 7 glas. Varenda gång jag tar dricka tar jag alltid ett nyss glas, sen igår har jag användt 10 glas.
- Jag hatar att vara snäll mot människor jag ogillar.
- Jag blir väldigt lätt irreterad om någon säger emot mig eller säger något jag inte håller med om.
- Jag älskar att måla naglarna och jag kan måla om dom 3 gånger på en kväll om jag har tråkigt.
- Jag vill egentligen hoppa av skolan och jobba ist.
- Jag kan inte uttala R ordentligt, ist hoppar jag över R. Säger väktabletter ist för värktabletter.
- Jag har en leverfläck mitt på näsan och de är jättemånga som tror att de är smuts.
- Jag har supersvårt att lita på folk, de finns inte en endaste person som vet allt om mig för jag vågar inte säga allt till någon.
- Jag bryr mig aldrig om vad folk tycker om mig, tycker någon att jag är dum i huvudet är det deras problem.
- Jag lyckas med ALLT! Är verkligen den klantigaste personen på jorden.
- Jag ÄLSKAR att ta retard bilder där man ser ut som värsta mongot!
HAHA! ett perfekt exempel x'D Denna bild togs denna veckan och detta är den mest normala typ!

Anisette III

If there ever comes a day when we can't be togheter, keep me in your heart, I'll stay there forever.

Paddocken!

Efter jag ridit fick Suppan stå inne och torka med ett fleecetäcke, efter jag var klart med maten och allt tog jag ute henne till paddocken som äntligen går att vara i! Jag släppte henne först lös och såg ifall hon sprang runt själv eller om hon följde mig. Hon valde att följa mig, jag sprang lite, då sprang hon med. Sen tränade jag på att backa, hon backade precis som jag ville. Sen gjorde vi framdelsvändningar, hon tyckte de var skitskoj! Satt lite på henne i bara grimma i skritten, börjar sakta men säkert :) (hade självklart hjälm!)
Efter vi lekt i 20 min så tog jag grimskaftet och tränade på att hon skulle gå precis snett bakom mig och se hur jag rör mig och gå likadant. Hon gjorde precis de jag ville och hon tänkte efter och iaktog precis allt jag gjorde!
Suppan fick tänka mycket på en och samma dag men jag tror de var bra för henne, hon verkade tycka att de var intressant och roligt! Ska leka med henne så ofta jag kan, vill stärka vårat band!
Mobilbilder!

Bästa i mitt liv!

http://fanten.se/
Nicka i samma takt som den hoppar!
Du blir helt glader choklader!


Tårögd!

När jag tänker på dagens ridpass blir jag tårögd!
(lång text, men är överlycklig! :'d)
Eftersom de bara var lite kyligt och skinande sol bestämde jag mig för att rida runt Kärrtorp. Skrittade fram i ca 20-30 min och när jag började trava krävde jag inget mer än att hon skulle trava långsamt, hon gick i superfin form och lyssnade perfekt på mina halvhalter! Red henne i en väldigt hög form mestadels för hon har fått gå ganska lågt på sistonde. Övergångarna satt som en smäck från skritt till trav och från trav till skritt. Red på en lång grusväg som de var helt okej underlag på, hittade sedan en väg som de var va 1-2 dm snö på och underlaget var perfekt. Kunde inte låta bli att galoppera där! Tog galoppfattningarna från en väldigt fin trav och jag blev galet chockad när hon var så jävla fin!!!! Jag satt helt balanserat i sadlen, hade en lätt kontakt med tyglarna och ett litet stöd med skänklen. Hon började galoppera och hon gick som en klocka!!!!
Hon galopperade i skrittakt med en extrem power i, hon sköt mig nästan ur sadlen!! Jag slängde mig runt hennes hals och öste beröm över henne! Tog flera galoppfattningar och alla var lika perfekta! Jag blev helt lycklig när hon var så fin, allt som jag kände i söndags spolades bort och blev ersatt av lycka!

Skrittade en liten omväg hem så jag fick sitta på henne längre, ville verkligen inte hoppa av!

Gbg horseshow.

Nu är det bara en vecka kvar tills jag och magda är förhoppningsvis i gbg på hästmessan med massa underbara personer. Vi kommer ha det skitskoj allså.  Var faktiskt 4 månader sen jag såg knäppmagda så det ska bli jätte roligt att träffa henne igen.  Kommer antagligen köpa repgrimma, barbackagjord( om dom har) kanske ett nytt träns, och massor av schabrak och benskydd och stigbyglar! Ska köpa någånting till Mikaela oxå eftersom hon bad mig så snällt. Åker till köping den 24 och kommer hem den 28 igen. När jag kommer hem ska jag testa sakerna så får ni massor av bilder. Kommer oxå vara med ellinor stora delen av lovet. Så på lovet lovar jag att ni kommer få massor av bilder.
Jag saknar dig så himla mycket.. skulle kunna göra allt för och få se dig igen.


Dum idé?

Idag ska jag testa att rida Suppan på ett Novabett, de känns som att hon kommer gilla det men jag är lite rädd för att hon ska hålla på och studsa och hålla på. Då Blir de nog ganska jobbigt! HAHA! Men vi får se, håll tummarna för att jag inte trillar av? ;)
<3

felåt

Förlåt för dåligt uppdatering. Men har fyllt år idag så tjocka släkten har varit här sen har jag inte orkar blogga förns nu! Som förlåt får ni skratta som fan för det gör jag. Denna video är när jag hoppar henne för första gången



Dagens!

Dagens humör : Har känt lite att jag är King of the world idag, de är alltid najs!
Dagens saknad : Suppelimupp!
Dagens musik : Llojd, The Maine, Rihanna, Bon Iver, JLS, A rocket to the moon, Familjen mfl! Haha, ah. VÄLDIGT blandat :)
Dagens mat : knäckebröd, soppa, tacos, KAKA!
Dagens dryck : te och vatten!
Dagens klädsel : Jeans, jag är en vampyr tröja, nike tröja!
Dagens bok: Ingen!
Dagens kommentar : kaka!
Dagens roliga : Allt är roligt med mig! Jag är PARTEY!
Dagens plus : kakor?
Dagens minus : Jag har ingen tröja på mig, de är kallt.
Dagens frisyr : Plattat..?
Dagens låt: Llojd – Reptilhjärna <-- UNDERBAR! (spotify länk)

Idag är en peppdag, nu ska jag äta kakor!

bakat!

Jag har bakat en massa, de är skojsigt. Men att städa undan är inte lika kul!
Bara så ni vet så tänker jag inte skriva längre än detta, för jag är arg nu!

Fälla!

Karin hade lagt upp ett inlägg om att Twiggy fäller och de faktum att skimmlar fäller först, eller mer rättare sagt fäller mer.. Suppan fäller mest på de vita så när man klappar henne över fläckarna och sen till de vita känns de skitlustigt!
Ni som har skimmlar eller hästar med vitt, märker ni det med? :)

PT!

Visste ni att jag har en alldeles egen PT? Alltså privat tränare, jag har de iaf och de är min mamma. Hon säger varenda liten småsak jag måste tänka på och hon ger mig bra tips. Utan henne hade jag aldrig kommit såhär långt! Min mamma rider inte nu men hon har ridit Anisette en gång, och sedan tränade hon oss lite. På söndag ska hon med upp till Suppan och ge mig en träning. Bilder och eventuellt film kommer! :)

inge häst inlägg. Men såhär roligt har jag och min kompis när alla andar går ut ur klasssrummet. Om det är förjobbigt och titta på hela kolla på slutet där inge musik spelas. Sorry för videofyme.

/ JOhanna L

Form

Är verkligen jätte nöjd med ridpasset idag. Fick ner henne i form både i skritten och traven, hur roligt som helst. Vi är på rätt väg, vi har börjat titta lite på galoppen men de sittar absolut inte. Så mycket lättare att rida barbacka och tänka på formen än sitta i sadeln.
Hissar absolut dessa stigbyglar, dom är jätte fina och verkar ha bra fäste för fötterna och man verkar inte åka in med foten i stigbygeln. Men det som jag dissar är att det inte är en säkerhetsstigbygel, för det vill jag ha!


Gifta mig!

Jag ska gifta mig med facebook<3

Den gjorde min dag!

Ny blogg.

Jag har skaffat en ny blogg, dock ska den renoveras och jag kommer inte börja blogga där än! Om kanske 1 månad eller så! Måste få ett webbsideprogram till min data och lite nytt till mitt photoshop. Men jag kommer byta blogg! Jag känner att jag måste ha en egen blogg för att kunna vara mer personlig, jag känner mig så ytlig här!
Men som sagt byter jag inte blogg förrän om ca 1 månad, då har jag troligtvis en liten ponny hemma med så de är lite att se fram emot!
Detta är min bloggheader på min andra blogg och jag ÄLSKAR den! Tyvärr kan jag inte ha den för de är bara bilder på Dattan och Anisette. På den nya ska de vara på mig och Suppan!
Carro har gjort denna!

Diss!

Jag måste dissa stövlarna Johanna hissade. Jag tycker dom är gräsliga.
Aldrig ett par stövlar jag skulle använda även fast de var de skönaste på jorden!!!!
Dom är billiga men fula med!
Finns HÄR för 1799:-

Akademisk ridkonst och underbar häst på återseende

Hellooo! Nu sitter jag uppe i Östersund hos min syster och hennes sambo. Idag har vi varit hos hennes häst Lexus. Jag har skrivit om Lexus tidigare, är ni intresserad av fakta om honom så kolla mitt allra första inlägg på bloggen. Jag ryktade denna uberfina arab, Lexus. Jag kan inte fatta att han har blivit så stor, 2år nu ju! Fina han, underbara han <3

Jag red Sino, en svart lusitano som ägs av en annnan i samma stall där Lexus står. Skulle egentligen ridit Rapé, en vit lusitano, men han har tyvärr varit halt nyligen. I alla fall så rider Sino och Rapés ägare akademisk ridkonst och det är jag otroligt intresserad av, så idag fick jag lov att rida i en akdemisk sadel och ett träns med stångbett. Det var verkligen häftigt!
Neee, nu måste jag ladda upp lite bilder och sen sova.


Fina Lexus!

En godissugen Rapé

En tjusig Rapé!

Godnatt!

"Alla sätt är bra men inget funkar" NORISKT ORDSPRÅK

Som ni ser ovan så läser jag boken Ursäkta Att Man Vill Bli Lite Älskad av Johanna Thydell.
Jag rekomenderar den boken, så klockren! Min kärlek till huvudpersonen Nora är oändlig men jag hatar henne.
Bokens omslag;




Ibland är jag för smart.

Ni som inte är vänner med mig på facebook får ju inte se detta så jag delar med mig här iaf :)
(jonas är min far♥)
Strumpa i duschen = Förtvätt
Trilla ner från sängen = Krama golvet
Du måste alltid ha bra bortförklaringar annars tror folk att du är trög! ;)


Hovis

Ronna var jätte duktig idag vid hovis. ( Fast det är hon väl som vanligt ) och stod lungt och stilla tills han var klar.  Tänkte ta ut henne på stallgången och borsta igenom henne och klippa hennes man. ( jag har lärt mig att även om de blir ett fult hack på manen om man råker klippa snett ska man låta de vara..)och hovskägget, men de får vänta tills i morgon. Var tvungen att åka till min kompis snabbt som ögat och nu sitter jag här. Därför får ni inga bilder idag!
okej en bild får ni på sötronna!


Olika färger?

Jag tycker Suppan passar superbra i marinblått, rött, vinrött, svart och brunt. Jag gillar att ha många olika färger så jag ska snart inhandla ett turkost schabrak (nya scapa troligtvis). Sedan funderar jag på en fulsnygg färg, som typ orange. Men tyvärr tror jag inte Lilla bus kommer passa i det.
Carro säger att Suppan skulle passa i grönt, de tycker inte jag alls och inte Alice heller! Vad tycker ni?!
Orkade inte redigera ordentligt (a)

Hemma.

Hemma, trött, sliten, hungrig och opepp till allt.
Just nu är de ganska ovärt att ens försöka vara glad! Vill inte göra något och jag orkar inte heller. Imorgon ska jag nog bara jobba halvdag eller så stannar jag hemma. Har världens huvudvärk och de känns som jag inte sovit på 1 vecka! Förresten är de svinkallt ute vilket inte gör mig på bättre humör, de är snö nu igen och jag vill bara att den ska försvinna. Vill inte ha snö på min födelsedag vilket de är om 2 veckor och 2 dagar. Jag borde inte skriva här för ni kan inte tycka de är så kul! Haha, nu ska jag äta!
Jag önskar allt kunde vara lika lätt som de var när de var du och jag.

hovis

Jag är jätte trött och jätte stressad, har ingen aning om hovis kommer idag, eller om han ens kommer idag. Om han kommer idag så måste jag verkligen skynda mig till stallet för att mocka och så nu. Men det är ju inte lätt och veta? Måste iaf åka till staller för har ett prov som måste läsas på. Annars kommer min Engelsklärare stycka mig i bitar.
_
Jag ljög för er, vi är inte alls 62 st i högstadiet. Vi är 52 i HELA skolan ( 0-9 ) och är bara 22 i högstadiet..


Vi funkar kanske inte tillsammans?

Jag har kollat allt! Sadlen ligger bra, tandläkaren har kollat tänderna, hon får massage,  hon har fått byta bett och hon har muskler. Inget är fel med henne så de måste ju vara något fel på mig? Jag har testat att rida på hur många sätt som helst, testat olika ridövningar och ja. Jag har försökt med de mesta. Men när Suppan väl börjar slutar hon inte. Hon slänger sig och hon hoppar och studsar. Hon viker in huvudet, sliter tyglarna ur händerna och hoppar fram. Igår efter jag ridit ville jag bara gråta. Jag var så arg, inte på henne. Utan på mig. Jag brukar alltid hitta lösningarna på problemen lätt och sedan är de bara att träna. Men nu funkar inget! Vissa dagar kan allt vara perfekt och hon kan vara hur fin som helst, men dagar som igår vet jag inte vad som händer med henne. Hon är inte en lätt häst att rida, hon är svår och det vet jag. Men när hon håller på som hon gör och jag inte vet vad som händer vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag blir rädd för att göra fel, jag är rädd för att ge fel signaler till henne.
Jag har aldrig någonsin gett upp, men nu är jag så jävla nära på att göra det.

ingen hovis

Vart ingen hovis idag, han kunde inte komma för han hade något problem med bilen. Men han kommer i morgon. Men jag mockade jätte noga( mer än vanligt alltså) idag, Det syndes som jag hade i nytt spån fast jag inte gjorde det. Sjukt bra gjort av mig asså!
_
Marielle fick för sig att ronna var hennes bästa kompis så vi red väl, fick rida wininna. Men Majsan har ingen ballans så vi travade några meter och skrittade resten,( vi red barbacka!) men hästarna har inge ont av det! Var verkligen roligt att varijera med hästar. Wininna bärde upp sig jätte mycket där ett tag och gick på fint.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA x'D

Idag gjorde Jacob min dag!
Jag dog ju inte lite stenhårt när jag såg att Jacob gillat denna gruppen! XD
BÄSTA I MITT LIV!


Bloggar jag läser.

Jag läser hur många bloggar som helst, dock finns de bara vissa jag kollar in på varje dag och flera gånger per dag! Jag tänkte länka dom jag läser minst en gång per dag :)
Sara Carlssons - http://carlssonpataket.blogg.se/
Jag känner Sara och jag gillar hennes blogg för hon är personlig och hon skriver bra och intressanta inlägg. Jag älskar att följa henne och Svansens utveckling och ja, de är en allmänt bra blogg!

Caroline Bågfeldt & Carina Svensson - http://ponyfocus.blogg.se/
Carro är min bästa vän och jag har följt henne hela tiden sen hon började blogga! Jag läser nästan bara Carros inlägg, varför vet jag inte för Carina bloggar bra med. Är väl bara de att jag är van vid att bara läsa Carros blogg!
Elvira Johansson - http://ridahest.blogg.se/
Jag och Elvira brukar prata på msn en hel del och hon är en helgo tjej, skittrevlig och rolig! Hon har verkligen en helmysig blogg med bra uppdatering och hon uppdaterar om allt möjligt! Fett värt att följa den! :D
Alice Jonasson -http://binnastoy.blogg.se/
Jag känner henne superväl fast vi bara känt varandra i snart 2 år! Hon är den vän jag umgås med oftast och vi har alltid skitskoj. Hon har en galet fin häst som hon gjort i princip allt med, ett enormt jobb och nu är han galet fin. Läsvärd blogg!
Linn Strelin - http://ztreliin.blogg.se/
Hon skriver intressant, uppdaterar bra och har galet fina hästar! Har följt hennes blogg ändå från start så jag vet verkligen vilket jobb hon lagt ner på Picasso!
De är de 5 bloggarna jag alltid kollar in på först, sedan kollar jag flera andra. Men de är dessa jag kollar oftast och först! :D


Frågor till er läsare!

1. Har ni sköt/foder/medryttar/egen häst/ponny?
2. Tävlar ni? isf vilka klasser
2. Är att matcha utrustning viktigt för er?
4. Håller ni mycket med Nh?
5. Hur bra relation tycker ni ni har till eran häst på skala 1-10?

Är bara nyfiken! :D




handikappshäst..?

aw, det var så gulligt idag.. På engelskan pratade jag och Kattis med Pierre som vanligt. ( vår klasskompis) Och då sa han *namn* HästhopparN.
Jag: Men pierre. om du nu så gärna vill hoppa häst så hoppa med min!
han: nej, markus häst är mycket sötare.
Kattis: nää för johannas häst har bara ett öga.
Jag visade en bild på henne
han: uh jävla handikappshäst.
jag: Hällre attt vara handikappad än ha dig som klasskompis.. (a)
Sen gick han runt till alla och sa att min häst hade ett öga.. Hm. Någon som är svartsjuk tror jag..? ;)



hovis

Idag kommer hovis och ska värka och sko ronna, så uppdaterar mer då. Rider inte idag eftersom hovslagaren är här

Prao!

(tidsinställt, jag ligger och snarkar nu)
Denna vecka har jag Prao, jag ska vara på de bästa stället!
HOS MIN LÅTSASPAPPA! XD
Hahaha, han är IT-tekniker, dock snackade vi om det idag och han sa att jag kommer få göra lite allt mökligt! Dock blir de nog ganska mycket dötid, men de är aldrig fel? :) Ska fylla min mobil med massa musik tills dess och sen kommer jag smsa med massa roligt folk.
majjabergdahl <--- där har ni mig på spotify!
Blandad underbar musik, de lovar jag :)

Sötaste hunden på jorden?

Jag kollade nyss på en otroligt fin film, den heter Hachiko - A Dogs Story eller Hachiko - En vän för livet på svenska! Jag grät hela slutet, denna film är baserad på en riktig händelse och den är helt otrolig! Detta är en film alla borde se enligt mig :')

Studsboll!

Suppans nya smeknamn är helt klart studsbollen!!!
Pappsi & Jesper körde mig till stallet runt 4-tiden och då tog jag in Suppan direkt. Hon var jättesnäll och gick som en hund efter mig. I stallet hade hon damp och skulle hela tiden lyfta benen och flytta på sig när jag lindade! Blev ganska irreterad!
Jag red till de fältet jag brukar rida på och hon var jättelugn när jag red dit men när jag väl kom fram började hon med sina konstigheter. Hon gick bara i skänkelvikning och vägrade skritta. Jag lät henne hålla på så i 5 min kanske och efter de började jag jogga henne och hon var överpigg och helspänd. Sedan när jag skulle sakta av började hon studsa, jag satt bara så stilla som jag kunde i sadlen och höll en lätt kontakt med tyglen. Hon var verkligen skitjobbig och hela ridpasset gick helt åt helvete. De blev väldigt mycket galopparbete så hon skulle bli trött! Suppan var skummig av svett och ganska trött!
Jag glömde självklart betten för jag var så stressad när jag packade, får testa dom någon annan dag :)

Ponnyakuten?

Tänkte se 6 avsnittet av PA men det har inte kommit upp...? Brukar ju alltid göra det! Det var så förra gången oxå. Fick vänta jätte länge tills de kom upp. Vad är det för fel?


hiss!

edit: märkte nu att jag skrev ' varken fula eller fina' menar ju att dom inte är fula ;)

Hiss!

Super Sheen Pälsglans från Veredus
Detta är de bästa pälsglanset jag enligt mig! De reder ut hästens svnas superbra och de blir inte plastigt som andra pälsglanser har tendens till att göra. Verkligen en favorit enligt mig :)
Finns HÄR

Diss

Stövlen: HÄR 7499:-

hm..?;)

Visste ni att jag låg över hästen när jag hoppar?
Det här kan bli intressant.


Brun-Turkos

SchabrakHÄR 499 389:-
Senskydd: HÄR 1449:-
Boots: HÄR 299:-
Tröja: HÄR 79:- eller 99:-

För och nackdelar!

Suppan står i ett litet privatstall ute i smedby. De finns 11 boxplatser och de är ett jättemysigt stall! Jag tänkte skriva lite för och nackdelar med stallet.
Fördelar:
Trevligt folk
Nära till 3 ridhus
Bra hagar
Lugn miljö
Bra ridvägar
Fin paddock
Fint stall
Travbana 10 min ifrån
Inga jourer
Uppvärmd sadelkammare, fikarum och toalett
m.m
Nackdelar:
Jobbig att ta sig dit (minst 40 min på buss pga dom kör omväg!)
Alltid kallare än i kalmar
Vissa bilförare gasar när de åker förbi och man sitter på hästen
Skithal väg till stallet
De värsta av allt är som skrivet folk som gasar när man möter någon, detta hände mig senast och jag blev så j*vla förbannad. De är skitfarligt och de är alltid samma människor, jag blir helt galen!
travbanan

till dig micka!

Innan jag säger något vill jag säga att min mobil tar inte bra kort. Och dom är inte redigerade!
Så ser min 'grannes' stall ut!

Alice

Jag har inte riktigt orkat blogga för jag har haft galet ont i huvudet och de var True Blood maraton innan! Ska plocka i diskmaskinen för mamsi är trötter sedan ska jag möta Alice och sen ska vi ha filmkväll här hemma. Alltså tänker jag inte blogga. Ska spendera tid med min vän och vi ska tjocka oss som bara den. Mysigare finns inte? ;)
Imorgon ska jag, L och S åka till farmor för att fika med lilla papsi. Efter det ska jag ut till lilla hästen och då ska jag rida dressyr på novabettet hade jag tänkt. Ska bli kul att se hur hon reagerar på ett rakt bett, hon har ju bara haft 3-delat innan. Eller jag har bara användt 3-delat!
Jag&Dattan och Alice&Toy
Alice blogg: http://binnastoy.blogg.se/

tadaaaa

Först var jag hos min grannes häst och tog ut han och gedde han hö och så. Seriöst ni ska få se vilket mysigt stall dom har sen när jag orkar hämta sladden!
_
När jag kom till stallet var det bara till och mocka. Såklart hade vi inge spån och dom har försökt och fått tag på spån men det finns ingenstanns. För hoppningsvis finns det på måndag, annars får vi ta något annat så länge. Tog ut henne på stallgången och borstade och mysade lite med henne. Att kratsha hovarna nu på vintern är och ta självmord.. Nej men det sitter som berg!
_
Ronna var jätte fin iaf, hon sökte sig neråt i skritten och traven, jätte roligt. Men vi är inte där på låååånga vägar. Men vi har ( nästan) Hela livet framför oss så bäst och ta det lugnt! Efter vi hade skrittat/travat/galopperat fram såå....... HOPPADE VI!  Viserligen hade vi bara en planka mellan två snöhögar men gud vad ronna vart taggad. Hon skena ( överdriver lite) mot hindret och var as glad. Dock hoppade vi inte mycket eftersom det var första gången på 4a månader men det var jätte roligt att få hoppa igen.

Utan Crazy, du inget liv har.

Tjabba Tjena Hallå!
Har ridit ut ganska mycket det senaste, så har liksom inte funnits så mycket att skriva om ;)
Men på lovet ska jag upp till min storasyster i Norrland och träffa lusitanos och hennes arab.
Kommer massa bilder :D:D:D

Ha det grymt!
Lite bilder på mig och min vän http://moalinneaberglund.blogg.se/;








Jag älskar dig, du är bäst <3




!!!!!!!!

Idag ska jag och ronna göra något som vi inte har gjort på 4 månader!

Peter Foppa Forsberg!

Stefan sa att hockeys börjar vidd 01:00, då kommer jag och mamma sitta bänkade framför tvn och se på Foppas comeback i NHL. Jag tror de blev rätt, jag är egentligen inte intresserad av hockey. Men sen jag var liten har jag alltid varit lite småkär i Foppa! Spelar ingen roll vart han spelar, han är alltid Kung! Ska ta en powernap till 00:55 så jag får lite energi!

Haha, där har vi lille Foppa! ;)

Dag 24.

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Sitter just nu och storlipar för livet är så jävla orättvist, ibland undrar jag ens om de är värt att fortsätta kämpa med tanke på all jävla skit. De flesta säger bara "livet är orättvist, så är det och har alltid varit", ska de göra det lättare? Jag mår dåligt när jag tänker på allt som händer runt omkring mig, de handlar inte bara om saker med mig. Men saker som händer mina vänner och ja. Alla.

Bett

Imorgon ska jag hämta två bett hos Alice som jag får låna av henne, ett novabett och ett eggbett. Jag vill testa lite olika bett på Suppan både för variation och för att de ska bli mer stilla! Jag sitter med stilla hand men när hon slänger massa med huvudet och studsar och hoppar så är de inte så lätt att vara superstilla i handen och jag får så jävla dåligt samvete när jag råkar hänga kvar i handen :(
Jag har typ fobi för att råka rycka hästen i munnen, innan la jag händerna vid öronen på hästen för att inte råka rycka den i munnen efter hoppet!
(Klickbara bilder)
Jag är fullt medveten om att jag inte har något knäslut, men säg inget innan ni hoppat denna ponny.
Världens power! :')
(detta är sommaren 2009 ;))
Mina tränare har alltid skrikit på att jag måste sluta handen och våga hålla lite i tyglen!


pelham

Mikeala red ju henne somsagt. Och det gick väl inte så bra ibörjan enligt henne, men då red hon ner till hagen och red på en volt. ( hon testa pelham) Och hon blev avslappnad och gick i form. Härligt att höra. Ska köpa ett sånt bett på gbg, men ska absolut inte rida med det varje dag. Utan några gånger per månader. Ska passa på och köpa ett hack då oxå. Vilka ser man på gbg horseshow? (=


HATA snö.

Jag hatar snö, jag skojar inte. Livet hade varit bättre utan snö!!!!
Idag hade jag planerat att rida i paddocken, tror ni jag kunde det?! -.-
NEJ! för de har snöat, och fryst. JAG HATAR DET!
Jag är arg nu på riktigt!
Eftersom jag inte orkade rida till ett ridhus för jag inte visste riktigt när jag skulle bli hämtad red jag till ett fält. De blåste hur mycket som helst och snön snärtade mig i ansiktet. De gjorde ont!!! Men Suppan var lika glad för de, sprallig, dampig och supertaggad. Hon galopperade i skrittakt på väg till fältet för hon var så taggad! När vi väl kom fram gick hon bara i skänkelvikning i typ 10 min, hon var superspänd! Efter ett tar slappnade hon av och jag kunde börja rida någorlunda ordentligt! Hon var verkligen superfin ibland men f*n va jag fick rida för att få henne dit!
<3

fem saker

Tänkte köra 5 saker ni inte visste om mig.

1. Jag har en sånn otrolig bacill skräck. Kan absolut inte dricka ur samma flaska som andra, jag får panik.
2. Jag kan bli så sur på personer när dom klagar hela tiden på mig
3. Jag har mer vänner över hela sverige än här typ.
4. Jag kan inte kartan... haha. Min NO lärare idiotförklarade mig igår när jag frågade Ligger umeå nära kalmar?
5. om någon i min klass gör en irriterande sak är det nära att jag slår till den personen :D

The OC

Jag har kollat på 11 avsnitt av OC, de är 462 min.
Jag har apaont i magen men jag ska försöka ta mig till skolan imon. Sista dagen innan vi har prao och därför ska vi ha lite alla hjärtans dag firande. Och sen vill jag åka till Suppan och rida på em, och de får jag inte om jag inte är i skolan :( Nu ska jag fortsätta kolla på OC, ha de bra!
Ni måste ju bara hålla med om att Suppan är vacker? :')

svenska rayllt

I morgon kommer jag inte vara i stallet, vilket jag hatar! Det är ju svenska rallyt här och då tar vi inte ut oss på vägarna, inte helt säkert jag ens kommer till skolan. Tänkte bara berätta så ni vet hur läget är.

Vad tror ni?


Tycker sånna här saker är sjukt roligt.

1. Jag tror att hästen är:

a: Lättriden
b: Svårriden
(glöm inte att nämna orsak)


2. Jag tror hästen är:
a: Seg
b: Normal
c: Pigg/Het


3. Jag tror hästen är:
a: Läromästare och kanske ridskoleponny
b: En ponny som dom flesta kan rida
c: Pigg och framåt men gör ingenting
d: Het och stark och kan hitta på bus


4. Jag tror hästen kan:
a: Bli en bra läromästare åt någon
b: Bli en elitponny i en/flera dicipliner
c: Bli en fin tävlingsponny på lägre nivå
d: Bli en fin ridskolehäst


5. Jag skulle:
a: Vilja ha hästen
b: inte vilja ha hästen
c: skulle tänka mig ha den om jag fick den


6. Jag tror:
a: Hästen skulle ha det bättre hos någon annan
b: Ägaren tar hand om sin häst mycket bra
c: Tar hand om sin häst men kan göra det bättre
d: Hade det minst lika bra hos förra ägaren




Ovanligt nog..

Jag äter frukost nu, jag brukar aldrig äta frukost men nu gör jag det! :)
Nu hoppas jag skolsyster blir nöjd!!!
Skulle egentligen till skolan idag för vi hade ett prov i fysik som är riktigt dumt att missa, men jag hade apaont i magen i morse och hela min värld snurrade. Nu ska jag lägga mig och kolla på OC och försöka bli frisk så jag kan åka till lilla hästen imorgon! Måste förresten berätta att de har snöat inatt :'( Jag grät nästan när jag såg det för nästan allt hade precis smält bort :'( HATA MITT LIV.. typ.
<3

Känner att jag måste bjuda lite på mig själv! ;)

Jag är sjuk, sliten och trött.
Sött va? ;)
Åh, hata mitt liv typ xD
hahahahaha! helt okej att asgarva xDDD
så här hotta kan man vara på en onsdag. jag var hos optikern idag. hon sa att mina ögon var fina, så det är ju inte linserna som orsakar huvudvärken&#8230; så det är ju chill&#8230; heh. men ah. jag och maja skulle komma på vilka gympakläder jag skulle ha imorrn och kom fram till en relativt hot kombination, sen posade jag typ 2000&#160;gånger. det var kul. sen gjorde vi bara roliga miner. tag detta som bevis på att min hy är gul. lollollol.

kult

nu vet jag absolut inte vad alla har för uppfattningar om mig ;) Men.
Jag vet iaf det jag gör. Jag skulle aldrig få häst om jag var okunnig. När jag skriver saker så kan jag inte mena det ibland, men i detta fallet som någon kommenterade att det sliter med om man travar i backar. Det är jag absolut medveten om. Men en liten snutt, och en backe som inte är för brant, gör inte så mycket. Har sett många där emot som har gjort i längre backar och branta och fortsätter ändå och rida som vanlig som ingenting sen, det är ju inte ok. Utan en liten snutt är helt ok för min del.  Sen så får ni tycka vad ni vill om mig, men jag gör det som jag känner är rätt. Jag skulle aldrig utsätta ronna för något hon tycker är FÖr jobbigt, eller är rädd. Som tex att rida i mörker är hon ju oxå sjukt osäker.Det är just sånna här saker.( även om jag är medveten om att man inte ska ta åt sig, för det gör jag inte ) som gör att jag får en tankeställare. Skulle jag verkligen skaffat häst? Har fått så mycket skit sen jag skaffade mig henne. Men jag ger inte upp henne för några klagar på mig. För jag vet själv vad jag kan. Och om jag är osäker frågar jag någon annan som vanligt.
_
Som vanligt var jag tvungen att fråga min kompis om det verkligen va sant om de sliter på hästen. Då skrev hon:
vad du en gör me hästne slits xD? VA DU ÄN GÖÄR PÅ ALLT de slits ju  O
mobiler slits m.öm
vad du en gör me hästne slits ? VA DU ÄN GÖR PÅ ALLT de slits ju  O
mobiler slits m.öm
om du ska TRÄNA häste ne skritt med halv långa tyglar o höra HÅRDA trampo under marken uppför o om du ska ner är de lite mer ökat o kortare bara,
trav e ju hästens gångart?
alltså dens egna,
hästar travar mer än skrittar o galopperar
men trav e ju hästens gångart som vi går
eller kryper som bebisar
Så om ni vill 'hacka' så kan ni väl skriva på msn eller något ist för att få ett sådanthär inlägg ? Sjukt tråkigt att skriva det men så är det.

_
Och så var det med det. Godnatt på er!



pottfrill?

Idag direkt efter skolan stack jag till frissan. Vilket jag ångrar stort, hon klippte mins en dm hååår, och min lugg? Ja jävligt kort. Ser ut som jag ska börja ettan, vågar inte gå till skolan på 100 år!
så ser typ min lugg ut!!!!!!!!!
Var till ronna idag, red barbacka och det var jätteroligt att rida henne igen, tränade på lite skänkelvikningara och tränade på formen, hon blev riktigt mjuk i skritten och gick ner några steg och några steg inte, i traven så var det några steg det med. Men inte galoppen. Vi galopperade upp för en backe så dom får träna musklerna, nästa gång ska vi trava lite uppför så dom får träna ordentligt. Ja vi rider på vägen varje dag för det är för blöt och tungsnö på gärdet.

Sjukis!

Jag är sjuk som sagt och jag har galet ont i magen! Blev dock lite gladare när mammsi kom hem med lite saker till mig. Typ underkläder, hårfärg och massa juice! Ska ner och göra en minibit pizza och försöka få i mig den utan att den kommer upp igen. Jag är inte så pepp till något förutom att sova nu!
Jag vill till lilla mupp nu♥

Stövlar!

Ska köpa lindor och schabrak med så de bruna är ett bättre val med tanke på priset med :)

Tävling hos Elvira

Länk till tävlingen: http://ridahest.blogg.se/2011/february/var-med-och-vinn-ett-john-whitaker-schabrak.html

Tävling hos Johanna! :D

http://johannagrant.shapemeup.se/2011/01/27/bloggtavling/ <--- länk till tävlingen!

Tillbaka.

Nu mår jag lite bättre, fast nu är jag sjuk istället.
Men imorgon måste jag till skolan för vi har prov, dock är de första lektionen så mår jag fortfarande dåligt åker jag dit, gör provet och åker hem. Har massa planer nu, måste bara svara på lite mail sen ska jag förklara lite för er. Förresten har statisktiken sjunkit enormt nu när jag inte bloggat! ;o
Aja, nu ska jag maila sen ska jag uppdatera här!

En vän som måste köpas är aldrig värd priset

Red ut igår med en i stallet. Gick sådär, hon var jobbigt pigg. Tror jag ska låta henne springa av sig i paddocken när den tinat.

Förresten, jag har funderat på en sak; Montana kanske är öm i ryggen.
Därav hennes stress när jag rider. Det kan vara möjligt, skulle vilja beställa en massör. Men vart ska jag hitta pengarna ;o


brabra

rolig motvation man får alltså, jätte roligt. Kanske därför jag känner som jag känner? I morgon ska jag till stallet och rida. Alltså inte rida på stallet utan på min häst. Eller om jag går ut och går, jag har ingen aning, har inte orken till något. Men måste väl ändå till stallet, för där mår jag som bäst. Ja det är såå synd om mig. ;)



Skola .-.

hejhej. Idag var jag typ....... HAHA skojja lite med er. ;)

Nej men idag har jag inte varit i stallet. Vilket var väldigt skönt eftersom jag är nästan alltid i stallet. Så var med mina vänner idag. Det var någon ifrån gävle som frågade om hon fick prata med mamma ( inte min mamma då ) haha.



Trött på allt.

Vill isolera mig från omvärlden nu. Jag orkar bara inte med allt och just nu är jag skitförbannad, orkar inte ens nämna anledningen. Ville bara säga att jag kanske inte bloggar på några dagar då jag är på otroligt dåligt humör, så nu vet ni att ifall jag inte bloggar är det för jag är arg och inte vill låta det gå ut över er

Hej

Nu har jag varit borta bra länge, igen.
Det beror helt ärligt på att jag inte mått bra och därför inte känt mig bekväm med att blogga.
Men nu hoppas jag på att må lite bättre framöver och kunna börja blogga, igen.

Red ut med en i stallet i söndags. Montana var JÄTTE pigg, nästan lite för pigg. Men det var kul :D
Har inte så mycket mer att säga..
Imorgon blir det stallet, skriver här imorgon kväll.



yes!

Mikaela Smsade mig nyss att hon har pratat med  hovslagarn och både hennes mamma och hovslagaren tror inte ronna har hovröta. Så där kan jag andas ut! Men han kommer på måndag för att verka hästarna och skos om på nytt. Skönt att höra!

skoolooooooooooooooo

Idag var jag absolut inte på humör, haha! Min vikarielärare i syslöjd.. hm ja.. Jag skulle göra en kudde men hon började rita ut och allt och då blev jag förbannad och röt: Men gör allt själv då förfan.. =( haha.. stackarn var ju inte meningen att vara såå elak.. =(
_
Igår red jag barbacka, och det blev en vääldigt lång galoppsträcka och sen fick hon sträcka ut sig ordentligt med en galopp. Gissa vem som har träningsvärk i benen?;) inte Corona iaf..
Hon fick en  vila idag. Så när jag kom till stallet så ställde jag ut henne på stallgången så fick pappa gosa lite med henne! Självklart gosade jag med henne och hon blev gaalen när vi gjorde iordning godis, hon ville vara med och fjäska lite, ( allstå ja pussar i mängdet!) Mockade as noga idag lika ren som igår när jag hade i nytt spån i HELA boxen ;)
______________________________________________________________________________________________

Eftersom ingen mejlade på det johanna la ut åt mig på klubbens hemsida så lägger jag ut dom på hastnet i hopp om att nåågon ska vara intreserade.. haha!

http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=278684&kid=
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=278678
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=278682
Haha ronna är elak :( Hon älskar tydligen att slänga av mig, eller ah göra så ja ramlar av. Titta vad glad hon ser ut! :o



Vackraste ögonen.

Suppan har de vackraste ögonen jag sett!

Trött!

Är trött som tusan så ska lägga mig och sova 1 timme!
Uppdaterar kanske inte mer ikv pga jag mår inte så bra :/

dag 21, 22 & 13.

♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
När Dattan och jag lekte i paddocken i ca 1,5 timme och han följde mig som en hund! Detta är en paddock utan staket och han var kvar i den hela tiden och följde efter mig och han tyckte de var kul. Jag kommer aldrig glömma detta för då var vi verkligen en.


♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
Folk som inte förstår. Man förklarar 1 miljon gånger och dom fattar fortfarande inte!
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Stallet, de får mig att bli lugn och må bra!

blä

alltså åååh, jag orkar inte berätta vad som hände när jag red och allt sånt skit. Är verkligen inte på humör för något just nu, så nu ska jag gå och lägga mig och  sova.

Rosa häst?!

Idag satt jag och tänkte på hur Suppan skulle sett ut om hon var rosa på de vita fälten!
Tydligen skulle hon se ut såhär:


Bus i paddocken!

Wilma och mamsi följde med upp till stallet så mamma mockade och jag fixade maten. Efter så gick vi längst ner i hagen för att hämta Suppan, Wilma fick sitta på henne till paddocken där jag tog av henne täcket och skavskyddet sen släppte jag henne där. Hon följde efter mig som en hund i början och sedan manade jag på henne så sprang hon runt och bockade ett tag. Hon tyckte de var skitskoj och hon blåste upp sig massa och kom då och då in till mig i mitten för att pussas! Hon travade av sig själv i en superlåg form och sedan fick hon gå in för kvällen :)
Fogge och Suppan pussas i hagen!(bild sen förra fredagen;))
Skitkass bild men de var mörkt ute :)

Lite tidsfördriv

DIG SJÄLV
namn?- Alice jonasson
när fyller du år? - 14 april
några piercingar? - vart ska man börja? Navlen , smiley, haft töjning tills förra veckan nu har jag 3 hål i vänstra örat och 2 i högra..
vad har du på dig just nu? - underkläder shorts t-shirt
vilken årstid är bäst? - Sommar
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? -SOLSKEN!!Och att man vet vad man ska ha på sig så man slipper stessa xd
vad tycker du mest om med ditt useende? - hahah min mage? xd
vad är du bra på? - sova eller lata mig :)
vem älskar du mest på denna jorden - TOYSKI!
VÄNNER
vem vet allt om dig ? - Donna,mamma tror jag.
vem är snyggast av dina vänner? - Jag jämnför inte mina vänner, för mig är alla lika fina!
vem är mest partyprisse? - Donna -_-'
vem av dina vänner är mest "evil" ? - majja
vem av dina vänner vill du slå: ingen xd
vem av dina vänner vill du kittla: ingen xd
FAMILJ
vem står dig närmast? - Mamma
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - hade det ja
vem är farligast i din familj? - ingen xd
vem ser roligast ut i din familj? - Danne! ( när han grimaserar)
vem är coolast? - jag
har ni något husdjur? - påni , 2 kaniner och två hundar.
står för underhållningen? - Danne
vem sover du oftast med? - Louise
OM IDAG
vad har du gjort? -  sovit :)
vad ska du göra nu? - sätta ihop outfits!
har du gjort något dåligt idag? - näe
vad har du ätit idag? - en kopp te
har du duschat idag? - gjorde det igår innan jag la mig
är du trött nu? - ja
vad händer i morgon ? - skola/syslöjd :)
har du varit i skolan idag? - nej
ANNAT
Hur mår du just nu? - glad
Har du piercat dig? -navlen öronen och smiley.
Är du hungrig nu? - nja
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? -  fb hastnet tradera och blogg.se
TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? mamma-
vem ringde du senast? - Majja
vem smsade du senast? majja
Hur länge sen var det du träffa din farsa? - 3 veckor sen....
Hur svarar du i telefonen/mobilen? - beror på. Oftast hej det är alice.
MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - nada
Vilket är ditt favoritband/artist? - Daniel Adams-Ray <3 men tycker om annat med :)
HAR DU:
För många vänner: nej
Tvångstankar: nja
Någon annan psykisk sjukdom: Nej
Någon fysisk sjukdom: nääää
Någon skada: spricka i mitt lillfinger,revben och lilltå!
Färgat håret: självklart!!
Brutit några ben: nästan lillfingret!
Egen dator: Japp
Bra självförtroende: nä
Kysst någon: Ja
Haft sex: kanske?
Köpt kondomer: nej? men's work!
Tagit nakenbilder: nej :S
Sagt jag älskar dig till någon idag: nope
Bjudit ut någon: nope
Varit kär: aldrig riktigt.
Dumpat någon: ja
Blivit dumpad: Ja
Rymt hemifrån: nej
Gjort något olagligt: kanske :)
H HÅR
Använder du mascara? - jaaa förutom helger då jag är hemma
Använder du wax? nej
Använder du ögonskugga? - nope
Använder du kajal? – ibland
Använder du volymspray? - ja
Använder du parfym? - ja
Använder du brunkräm? - ALDRIG
Uppsatt hår eller hängande? – hängande
plattar/lockar du håret varje dag? – plattar
Målar du tånaglarna efter varje gång du duschat? – psyko! haha nej
KÄRLEK
Är du kär just nu? - nope
Har du kysst någon idag? - nej
Har du ett förhållande? - nej
har snott en kompis pojkvän/flickvän? – nej
Vad hette din första flickvän/pojkvän? – Anton
Har du varit tillsammans med två samtidigt? – nej
Vem sov du senast bredvid? – majja xd
Vem sa senast att han/hon tyckte om dig mer än som vän? – ;)
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? – ingen aning ^^
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? – ALDRIG!
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - NEJ
Vad gillar du för stil på tjejen/killen? –vene
tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - Lite
Härmar Alice som härmade Jakob!
DIG SJÄLV
namn?- Majja Holgersson Bergdahl
när fyller du år? - 3 mars
några piercingar? - navlen, smiley och öronen
vad har du på dig just nu? - tights, svart linne, blått linne och tjockiströja
vilken årstid är bäst? - Sommar
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? -  En morgon då jag vaknar av mig själv och har all tid i världen och huset för mig själv!
vad tycker du mest om med ditt useende? - Mina ögon kanske? o.O... ingen aning!
vad är du bra på? - sova, dampa och vara störd.
vem älskar du mest på denna jorden - Anisette!
VÄNNER
vem vet allt om dig ? - Jag!
vem är snyggast av dina vänner? - jag! :L hihihihi!
vem är mest partyprisse? - Alla är partey!
vem av dina vänner är mest "evil" ? - Alice (payback is a bitch ;))
vem av dina vänner vill du slå: många :):)
vem av dina vänner vill du kittla: ingen!
FAMILJ
vem står dig närmast? - Pappa
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - Ja!
vem är farligast i din familj? - Jag-!
vem ser roligast ut i din familj? -  Sacke när han gör sina cpminer!
vem är coolast? - JAG!
har ni något husdjur? - 9 katter ;) häst =stallet
står för underhållningen? - Jag! :L
vem sover du oftast med? - mig själv?! o.O
OM IDAG
vad har du gjort? -  sovit, vaknat, druckit te, kyrkan, filmat, skrattat och segat liiite vid datan nu!
vad ska du göra nu? - BLOGGA!
har du gjort något dåligt idag? - Slagit edvin... MÅNGA gånger.
vad har du ätit idag? - macka!
har du duschat idag? -Nä! ska ikv ;)
är du trött nu? - lite smått! :L
vad händer i morgon ? - skola, filma!
har du varit i skolan idag? - ah, är ALLTID i skolan på söndagar -.-
ANNAT
Hur mår du just nu? - bra
Har du piercat dig? - Nä, vaknade bara en morgon sen var alla mina piercingar där! :D
Är du hungrig nu? - ah!
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? -  fb, bdb, blogg, och andras bloggar.
TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? - mamma
vem ringde du senast? - mamma
vem smsade du senast? deniz
Hur länge sen var det du träffa din farsa? - 1 vecka och 4 dagar.
Hur svarar du i telefonen/mobilen? - hallådär, hej de är majja, tja, halllååååå, hejhej, hejsan. (svarar ibland cpe x))
MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - yes!
Vilket är ditt favoritband/artist? - The Maine.
HAR DU:
För många vänner: man kan aldrig ha FÖR många vänner! Men jag har många vänner och kompisar ;)
Tvångstankar: sometimes! ^^
Någon annan psykisk sjukdom: stördhet? xd
Någon fysisk sjukdom: halvt typ...
Någon skada: massa!
Färgat håret: ne, somnade med guldblont och vaknade med brunt!
Brutit några ben: yä
Egen dator: KLART!
Bra självförtroende: KLART!
Kysst någon: Ofc.
Haft sex: Livet fuckar oss alla (a)
Köpt kondomer: neeeee, ^^
Tagit nakenbilder: HAHAHA! wtf?! NEJ!
Sagt jag älskar dig till någon idag: ja! :$
Bjudit ut någon: nooo! Bjudit HEM!
Varit kär: yeah! (a)
Dumpat någon: ah
Blivit dumpad: yes!
Rymt hemifrån: när jag var liiiiten (a)
Gjort något olagligt: ALLTID! :L
UTSEENDE
Använder du mascara? - nästan alltid!
Använder du wax? noooooo!
Använder du ögonskugga? - ibland!
Använder du kajal? – oftast
Använder du volymspray? - ah
Använder du parfym? - klart!
Använder du brunkräm? - ne xd
Uppsatt hår eller hängande? – HÄNGANDE
plattar/lockar du håret varje dag? – plattar nästan varje dag!
Målar du tånaglarna efter varje gång du duschat? – neee xd
KÄRLEK
Är du kär just nu? - vet inte riktigt. halvt typ!
Har du kysst någon idag? - nee
Har du ett förhållande? - nope!
har snott en kompis pojkvän/flickvän? – aldrig! :s
Vad hette din första flickvän/pojkvän? – Jimmy (vi var assöta och små (a))
Har du varit tillsammans med två samtidigt? – hahaha, klart! :D fast ne -.-
Vem sov du senast bredvid? – Alice x)
Vem sa senast att han/hon tyckte om dig mer än som vän? – Jag själv! :D
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? – är de meningen att man ska veta sånt?! o.O
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? – NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - ne, inget varar förevigt.
Vad gillar du för stil på tjejen/killen? –Jaduu....
tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - Ofc! :L

Dålig uppdatering!

Fredag: Skola, Alice, stallet(fixa allt + rida), Alice, hem till mig och sen sov Alice här.
Lördag: Chillmorgon, vi gjorde allt i slowmotion, hem till alice runt 5-6(?), sov hos Alice.
Söndag: Kyrkan, filmning till so:n, hem och nu ska jag äta!
Ska till stallet efter maten tror jag! :)
Tar igen det i veckan och uppdatera mycket!

stallet

Tänkte blogga lite snabbt, fast jag egentligen inte har tid att blogga.. Ska iaf till stallet och rida. Så vi hörs sen. Puss!

Emma om stålröta.

emma om Stålröta?:
stRålröta annars ;) haha lol vem vet inte vem det heter hahaha
Kul ;) Men jag har läst på internet och då skrev dom så, så antog att de hette så. Och har du aldrig stavat fel eller?
Synd att du inte lämna din epostadress så jag kunde skriva till dig där ist för att ta det över bloggen. Roligt
När jag ändå håller på så säger man: Och vem vet inte VAD det heter. ''Vem vet inte vad det heter'' ;) Ingen är perfekt fri, inte ens du ;)

Busig chey!

Vill ni veta en sak?
Jag städade aldrig igår, min mamma gjorde det åt mig idag! Jag har världens bästa mamma! Ni borde vara avundsjuka. Nu ska jag och Alle misshandla oss själva ;) Ne, men typ! :D

raamla


Stålröta?

Är så rädd att ronna har strål röta.. Så hovis får komma nästa vecka eller veckan där på och titta helt enkelt. Jag hoppas att hon inte har det. Håll tummarna!



Mupp 4/2

Red på ett fält som nästan var helt fritt från snö. Suppan hade lite damp men ibland blev hon SKITFIN! Tränade lite skänkelvikningar och början till öppna. Hon var stel i vänster och studsade när hon inte fick galoppera. Jobbade mycket på att få flyt i galoppen, stod lite upp och längde sedan satt jag mig ner och red ihop henne. Hon var skitglad och pepp till arbete! Travade sedan av henne i en lååååååg form, var nöjd med ridpasset med tanke på att hon inte gått så mycket senaste tiden :)
Sötfis<3

ko-råma

När jag red idag så red jag utan snodden. Det gick mycket bättre utan än med. Hon var däremot rädd för mycket onödigt. Första traven gick hur bra som helst, lite pigg men det får jag väl leva med. Så jag travade en lååång sträcka, skrittade en liten kort, travade och sen galopperade jag en lång, men sen så tog det tvärstopp! Ronna andades in och ut, blev livrädd och ville vända om. Testade och hoppa av och leda henne men hon fick mycket mera panik än om jag satt på. Så misstänkte nog att det var en älg i skogen just då. Så skrittade hela vägen hem. En låång sträcka på ca 30 min.
Tyvärr låg kameran uppe och jag var nere och jag kände att det var sååå jobbigt att hämta den så jag sket i den, pappa hade ändå brottom så.




riida

Har tänkt och rida idag, eller gå ut och gå, kameran kommer vara med i vilket som! hon blir så annorlunda när man rider själv så ska nog stärka självförtoendet lite och rida tror jag .

alla i högstadiet är typ sjuk! Vi är ca 60 st. ( 6-9 ) Och idag var det typ mindre än 25 i högstadiet. Snacka om det var lugnt?! haha.
En blond och trött johanna ;) Tror detta var 2009 när jag var i kanarieöarna.


Dag 20.

♥ Dag 20 – Den här månaden.
Januari har varit fyllt med både roliga och sorgliga saker!
Jag har varit i Malmö.
Jag har ridit.
Jag har varit i skolan(hata!).
Jag har umgåtts med mina vänner.
Jag har varit hos min farmor.
Jag har blivit förälskad.
Jag har skaffat barn!♥
Ganska händelserik månad alltså! :D

23 Oktober till 26 December

Ser ni någon skillnad då?
Jag känner iaf enorm skillnad både i hanteringen och ridningen!!
De är väl de viktigaste? :)

Bästa hästbloggen!

Jag läser en del bloggar men den jag ALLTID kikar in på är Saras blogg(http://carlssonpataket.blogg.se/). Jag tror nästan alla läser denna! Sara uppdaterar bra, har intressanta inlägg och hon är en underbar och saknad person. Jag umgicks med Sara en del vintern 08--> sommaren 09. Nu träffas vi typ aldrig (vilket är synd).
Ett tips till er som inte följer den. FÖLJ DEN! De är enligt mig den bästa hästbloggen! :D

Sara och Anisette sommaren 09♥

Skillnader.

edit: För det första. Så såg jag nu Kl: 19:53 att Majja har lagt ut att hon ska göra skillnadsbilder. Och jag lovar, jag har inte sett det inlägget förns nu.
Visst är det skillnad? Detta är ifrån första gången vi hoppa ( juni) Och sista gången vi hoppa ordentligt i september. Ellerhur har vi gått sjukt mycket framåt? Jag har verkligen inte tagit den första fula bilden och den första bästa. Utan jag har gämfört med bilder och jag hoppar väldigt lika på alla från juni och alla ifrån september!

Tjockis!

Nu ska jag äta sen ska jag städa, kommer bilder på Suppan sen så får ni se hur stor skillnad de blivit! :)

dag 7 ( Tidsinställt )

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst 
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Någon utrustning jag inte klarar mig utan.. hm.  Det är nog antingen grimman eller tränset.. Alltså  jag vet seriöst inte. Men någon utrustning jag inte klarar mig utan är nog sadel och träns. Fast det är ju bas grejjer. Eller det är väl allt men... hm. svår dag :D


blä!

idag är det en såndär typisk Jag vill bara dö, skrika och gråta men det ända jag kan göra är coch skrika. Är så himla lättstött nu idag och till på råga på alllt är mina kanel bullar borta bara sådär. Gud måste verkligen hata mig idag! blä.
Fick nyss ett samtal ifrån min 'nästan' granne att jag ska ta hand om deras häst nästa helg, ska ta ut, mocka sen in igen. Kommer bli skoj! Kan ta kort och så för den hästen är sjukt fin alltså.
Var förässten till ronna idag, men mockade bara på tanke på mitt humör och allt, och om ronna skulle krångla så skulle jag ha gått i taket. Bokstavligen. Så mockade bara!




puma

Drömde att jag och maajsan gick ut på prommenad och sen ser vi en puma, och den börjar ta jakten på oss.. eller bara maajsan, och maajsan blir livrädd så hon 'dyker' ( wtf ja vet) ner i något stup och skriker: NEEEEEEEEJ när hon märker att hon hamnar på nacken. Allså det dära NEEEJ'et hon skrek.. jag kunde inte sova efter det  bara för så fort jag skulle försöka hörde jag de där nejjet, men jag satte på en film och då funka det 

Dag 19

(hoppar över 18)
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
Jag ångrar otroligt mycket, jag gör ofta saker som jag senare får ångest för att jag gjort. Jag gör ofta saker utan att tänka. Detta är iaf en av de sakerna jag ångrar mest.
Jag ångrar Att jag inte var hos mormor varenda dag sommaren 2009 när hon låg inlagd på sjukhuset. Jag har en så otrolig ångest över detta och detta är något jag aldrig kommer kunna ändra på. Jag kommer aldrig få se min mormor igen och jag fattar inte att jag insåg tidigare att jag skulle ångra detta. Anledning till det var för att jag visste att varenda gång jag såg henne må dåligt dog jag inombords. Jag klarade inte av att se henne må så dåligt och jag vet att hon bara hade mått dåligt över att se mig må dåligt.
Detta får jag ångest över ofta, jag saknar min mormor och jag spenderade inte tillräckligt med tid med henne. Jag kommer nog aldrig kunna förlåta mig själv för det.
Jag är stolt över att vara ditt barnbarn och jag kommer alltid ha dig som min förebild.
Du är bäst!

Tidinställt

Igår vid klockan 22:40 satt jag och åt frukost!
Älskar frukost men hatar att äta de på morgonen.
Äter typ aldrig frukost, gör det ibland i skolan och då blir de en fralla och kaffe eller juice!
Mysigaste målet på dagen är helt enkelt frukost.

Duktig chey!

Nu ska jag städa! Annars får inte Alice sova här på fredag och då blir jag ledsen! :(
Sen får jag pengar när jag städat!
Haha, jag är inte så snäll egentligen.
HAHA! lol, kom på att de är jobbigt att städa så jag ska hämta frukt och kolla himym ist!
Min uppdatering har sugit, men jag börjar bli sjuk igen.
Felåt!
Sötnöt.

Ridskolan

Red på ridskolan idag, gick toppen! Hade Mistral och red barbacka. Hade en liten repetion på förra veckans övningar med tempoväxklingar och övergångar. Den gången gick det skitkasst.. Idag gick Mistral jätte fint, vi hade lite krux ibörjan när jag ville svänga och inte han. Men efter lite snack så var vi på samma spår och resten av ridlektionen gick verkligen toppen. Fick massa goda ord från ridläraren efteråt :)

Bara för att jag aldrig laddat upp någon egobild på mig själv, så får det la bli en:



Yeah!
Just nu vill jag bara berätta för mina närmsta vänner och bästa familj hur mycket jag tycker om dom. Åh, utan er hade jag inte vart jag. Och jag gillar jag!


Jo.

Jag har varit skittråkig bloggarkompis dom senaste dagarna, men eftersom detta är en hästblogg är det inte så lätt att bara skriva om häst hela tiden, men jag ska försöka bättra mig! ( kan ju försöka gå in på en dator på rasterna så jag kan blogga lite i smyg utan någon vet om det (a) )

Helt jävla seriöst nu. ( eller ska inte skriva jävla, men iaf) Vad i helvete vill ni läsa om?! Jag menar jag kan ju förfan inte bara sitta här och önska mig att ni ska kommentera, utan ni SKA kommentera. NU. okej? ;) Haha, nejdå! Men seriöst, jag vill veta vad ni vill läsa om!

John O

Years from now, you will find that the things you held dear, were all trivial to the core. All of those silly little things you cared about meant nothing, and the naive quest for perfection was a giant fucking waste of time.
I wish you well on your pursuit of being.
-John C. O’Callaghan V
Years from now, you will find that the things you held dear, were all trivial to the core. All of those silly little things you cared about meant nothing, and the naive quest for perfection was a giant fucking waste of time.
I wish you well on your pursuit of being.
-John C. O’Callaghan V
Kan ju inte säga annat att John är bäst.


Luuurad.

Jag red varken med sadel, hoppade aldrig, använde varken snodd eller pessoa ;)
Red barbacka som vanligt, red med täcket eftersom jag orkade seriöst inte ta av det. Det var svinkallt ute oxå.
Vi galopperade och travade mycket iaf!  Fast vi travade mest. och skrittade såklart. Haha!

Stallet.

Var till stallet och red. När några meter innan vi skulle svänga in till stallet så var hästarna ute på vägen. Dom hade såklart rymt, men dom hade anledning till det - eftersom det stod två älgar brevid hagen, hästar hatar ju lukten av älgar så jag förstår dom. Tycker själv älgar är läskiga ibland, och ibland inte. Men pappa är ju jägare så ja.. men får väl bli van till slut.

Eftersom googel efterblivna chrome är envis och vill inte ha rader mellan styckerna så får ni leva tills dom har löst problemet.

Testade pessoat även om jag har något emot det, och tog snodden oxå, hon gick jätte fint! Har typ aldrig gått så bra som idag. Vi travade och galopperade mycket, försökte testa galoppombyten. ( Vi red på gärdet där det inte fanns så mycket snö och inte lika glingt) Gick jätte bra! Sen så beslöt vi och hämta hinderstöden och några bommar och hoppade lite! Sjukt kul, hoppade upp till 110 cm. Duktig tjej jag har! Ska nog börja rida på pessoat mera tror jag eftersom hon lyssnade så bra.

Dag 17.

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
Detta är ett av mina favoritminnen, kopierade det från min bdb.
De var på sommaren 2009, jag & Lovisa bestämde oss för att köra lite NH med hästarna. Eller som jag såg det, vi skulle leka och busa lite bara. Jag hade inga förväntningar alls, de var liksom bara en kul grej. Jag satt upp och allt var perfekt. Hon lyssnade på minsta vink, hon gick i form, hon var lycklig och ja.. Vi dansade. De var verkligen perfekt. Vi satt sedan upp ett hinder bara för att se hur de skulle gå.. Vi höjde och vi höjde, tillslut låg hindret på 105 hela centimeter. Vi flög verkligen och ingen av oss tvekade. De finns inget jag skulle ändra på den dagen för allt var PERFEKT.

De är faktiskt så jag minns oss, även fast vi hade motgångar så är framgångarna så mycke större. Vi gick från noll till hundra tillsammans och vi var bäst och jag vet att vad som än händer kommer Anisette alltid betyda såhär mycke för mig.

Jag älskar henne mest av allt.

felåt.

Har inte bloggat på två dagar nu för jag har itne varit i stallet, så pappa har varit dit. Jag vet att jag verkligen inte är något roligt bloggsälskap just nu påga att jag inte har varit i stallet.
Men va vill ni läsa om?




You are the best.

Jag kom och tänka på en sak..

Jag har världens underbaraste vänner, mina vänner får mig alltid att le även fast de är jobbigt. De spelar ingen roll hur arg eller ledsen jag är dom får mig alltid att le. Utan mina vänner hade jag aldrig klarat allt, mina vänner är bäst. De spelar ingen roll hur gamla dom är eller vart dom bor, jag har galet många olika vänner. Alla är bäst på sitt sätt, ingen slår mina vänner.
Så till alla mina vänner:
1 miljon pussar och kramar till er, I love u♥
Liten söt chey med guldlockar!

Arg.

Jag är arg, vet inte varför. Men jag är det och när jag är arg blir jag bara frustrerad på allt! Ska ta en dusch och sedan ska jag prata med underbara människor och försöka bli pepp!
Jag fick nyss en Biskvi av min bror, han är snel hest ibland!
dock inte en likadan som på bilden, för min var vit! (gul?)

Hiss!


Dag 16

♥ Dag 16 – Min första kyss.

Min första kyss var underbar, med en person jag då var helt förälskad i.
De räcker väl att skriva? ;)

RSS 2.0