Lite sött!

Min syster kom nyss in och sa att jag var så söt på alla bilder på facebook och att jag ser ut som en fotomodell typ. Haha, de tyckte jag var fint! :')
Vill ni får ni adda min på msn och facebook, har liksom inget privat jag skriver ut. Bara sådär underbara sjuka saker! :D
Facebook: Majja Bbatman Bergdahl
Msn: [email protected]
Nummer: 112
Haha lol, jag är så festlig.
Detta är min profilbild, söt va? :')

Dag 14.

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Gråa tights, vitt linne, Batman tröja och munkjacka.
Alltså en chillerilloutfit.
Nu ska jag övertala dumma Forrest och sen ska jag duscha!
kokosnöt<3


majja har fel!

Majja kallar MIN ponny för TUNNAN! Det kan hon väl aaaaaldrig mena va?

tunnan, pfft..


Jag saknar..

...att krama om din hals och bara veta att allt kommer bli bra.
... att höra dina ljuva gnäggningar.
... att galoppera längst ängarna och hålla händerna högt upp i luften och flyga fram.
... när de var du och jag mot världen.
...att krama om din hals och bara veta att allt kommer bli bra.
... att höra dina ljuva gnäggningar.
... att galoppera längst ängarna och hålla händerna högt upp i luften och flyga fram.
... när de var du och jag mot världen.
I think i said it a million times, but i might as well say it again.
You are the best thing that ever happend to me, and i will always love you whatever happens.
Sötaste hjärtegull♥

tävlingar

Har kollat på lokala tävlingar på hoppning, om det är så jag får mitt grönakort fram till sommarn kommer jag tävla på
Filipstads Ridklubb
Färjestads Ridklubb
Hagfors Uddeholms Ridklubb
hm ja sen får vi se ;)


Montana (söndag)

Red på ängen med Montana i söndags, red även ut en kortis men det var väääldigt halt :/
Men iaf. Gick inte så bra i början, hon var piggelin! Sen blev det bättre, hon blev lugnare och det var riktigt härligt. Sen när vi hade galopperat något varv blev hon heeeeeelt super pigg, haha (a)
Det är helt förståligt, hon har stått i två dagar och hon är en dam med energi ;)

Nu börjar lektionen i skolan, Tjipp Tjopp!


Dag 15

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

Skriver denna innan 14 för detta är tidsinställt!
Minhögsta dröm är att bo i mormors hus och bygga ett stall på tomten där jag skulle ha Anisette, Filur och Dartanjang. Vi skulle rida ut tillsammans och bara ha de bra och vara lyckliga. Skulle denna drömmen inträffa skulle mitt liv vara bäst.
Tyvärr kan detta aldrig hända för min mormor är död, Filur är död och Anisette och Dartanjang är sålda.
Därför är detta den högsta drömmen jag har!

Dag 13.

♥ Dag 13 – Den här veckan.
Antar att jag ska skriva om veckan som varit?
Denna veckan som varit har jag varit i skolan, stallet, haft filmkväll med mina vänner och haft filmkväll med min farmor. Jag har även fått 2 barn, dock är Harry tom </3.
Söt trött sliten chey! (ironi)

SÄMST HUMOR!

Här är mina barn:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR XD


Hade tråkigt:D/ jåhanna L


Fin ponny till salu!

Vill du köpa en otroligt fin d-ponny tycker jag du ska kolla in här:
(bilden är länk)
Här är Michelle's vanliga bdb om ni vill läsa om Coffy: http://mittridliv.blogg.se/

red ut.

Red ut själv idag, ovanligt, eftersom jag har inte ridit själv sen förra året. Rider alltid med mikaela, det är inte så dumt de heller eftersom vi kommer hem ungnefär samtidigt och är i stallet samtidigt och allt, men iaf.
Ville rida henne med snodden, för hon blir så mycket bättre i munnen då + det var FÖRSTA gången jag red ut med henne själv (har ju haft henne i 7 månader ) och då blir man ju lite nervös, men det gick jätte bra. Hon tölade EN gång, så jag fick leda henne en bit och hoppa på. Hon strunta dock i om hon hade snodd för hon drog upp huvudet hela tiden och travade jätte högt. Jag hade en aning om att hon skulle ta bettet och skena, vilket hon inte gjorde i traven för där hade jag kontroll men det gick fort ska ni veta, och i galoppen så gick det fort, men jag hade henne under kontroll där oxå. Fast första galoppen stanna hon så jag hamna på manken. aj? Men som tur hade hon huvudet uppe så jag ramla inte av. Galopperade hem, och då blev det fart. Hon skena, men tillslut fick jag stopp. Travade lite och sen så skittade jag hem ( 20 min skrittväg hem ungnefär.) Jätte mysig tur var det trotsallt hon var lite osäker, men det ska jag ändra på.
Missuppfatta mig inge nu, jag rider nästan aldrig med snodd, men jag brukar göra det när jag känner mig själv osäker.
sommarbilder uppskattas alltid.
som vanligt kan aldrig google chrome ha rader emellan styckerna så det blir helt fail, men ska byta till explorer ist.



Farmor

Jag är fortfarande hemma hos Farmor och när handbollen är klar ska vi först åka ut till Suppan och fixa allt där. Kanske tar en promenad med henne och hundarna. Sen ska vi handla och laga mat och sedan åker jag hem ikväll. Då lovar jag er uppdatering och recention om filmerna vi sett.

Nu ska jag hämta något att dricka sen ska jag se hur lång tid de är kvar! :)

Hahahaha, supergammal bild på mig.


Miss wininnis

Kunde inte blogga mer igår pga att min kompis kom till mig och sov här tills idag. Men tänkte iaf berätta om Miss Wininna varesej ni vill det eller inte. Haha!
Miss Wininna var min förra skötar/medryttahäst eller vad man ska kalla det. Hon är ett vamblod som aldrig är startad. När min kompis fick henne så kunde hon ingenting så det hon kan idag har min kompis lärt henne. Enligt min uppfattning var det nästan att rida in henne på nytt. Hon kunde varken rätt galopp eller visste hon ens vad galopp va? hon var osäker och jag var livrädd för henne ibörjan men det berätta jag inte för något. Blev särskilt rädd när jag hoppa 70 cm med henne och hon skena iväg efter hindret och jag ramla av och svimma och blev släpad efter henne. Men jag fick 'hjälpa' till och rida henne lite då och då, vilket var väldigt roligt och det är jag otroligt tacksam för. Mikaela har gjort ett så bra jobb med henne, jag har följt dom och dom har gått från botten till toppen i stormfart. Förut visste hon inte vad form va. Men idag går hon i nästan korrekt form. ( går lite bakom lod än) Förut kunde hon inte hoppa 50. Nu kan hon hoppa 120 med ryttare. Hon kan skänkelvikningar och sånna saker. Och allt är tack vare Mikaela! Bra gjort.
Nu ska jag rida ut på Ronna. Vi hörs sen.

Bilder från Johanna E

Finns inte ord för hur mycket jag älskar denna ponnyn.
Anisette III <3

New Forest

Visste ni att ponnyn jag hade 08-09 var en New Forest, de är Anisette jag pratar om ;)

Fint!


Bus!

Detta skulle jag skrivit igår men direkt när jag kom hem från stallet duschade jag, fönade håret halvt och klädde på mig på 8 min! Sedan på kvällen var jag apatrött!
Jag skulle egentligen inte ha ridit pga min låtsas pappa skulle hämta mig direkt efter jobbet, men de sket sig och eftersom han inte svarade tänkte jag att jag kunde ta in henne och pyssla lite med henne. När jag kom ut i hagen märkte jag att Fogge hade kommit in till stona igen. Suppan brunstar och han är en relativt nykastrerad unghäst som busar hela tiden. Suppan sprang runt och busade med de andra hästarna i ca 20-30 minuter. När jag fick tag på henne var hon supersnäll och följde mig som en hund!

Eftersom Stefan inte svara så satt jag på henne träns och skydd och hoppade upp på täcket och red lite i paddocken först. Skrittade och travade och satt verkligen krav på henne. Jag red bra och hon fattade precis vad hon skulle göra, dock blev hon springnig som alltid. Travade ca 2 varv i båda varven sen hämtade jag reflexländtäcket och red ut. Hon var skitpigg men hon var fin som fasen ibland! Sen tog jag lite galopp och den var skitfin verkligen, hon galopperade lugnt och samlat med mycket kraft! Red sedan tillbaka och pratade med typ 5 olika personer i telefon, haha!
Hela tiden när jag red tänkte jag på att berömma massa när hon gjorde rätt och hon blev så glad! :D
Tydligen hade hon varit skitjobbig när Emma red henne i måndags, hon hade bara slängt med huvudet direkt när hon krävde något av henne. Men med mig var hon snäll, bara lite kaxig när jag krävde något av henne!
puss på söt hest

filmfilmfilm

Igår var jag bara i stallet och mockade, sen drog jag till en vän och sov över där. Vi hade det hur awesome som helst ! Försökte filma när jag gjorde ett korttrick men de gick inte så ni får inte se det braiga korttricket! Vi kollade på film oxå. Charlie st cloud. Kan ju säga att man grät nästan direkt till filmen. ( eller ah, min kompis grät och jag grät av skratt för det såg så roligt ut när hon grät till filmen (a) ) Sen försökte vi kolla på Step up 2, men jag orkade inte se den så då tvingade hon mig och se Step up 3, när vi väl såg den blev hon trött och vi stängde av datorn och kolla på Wildchild på tvn för att somna till den haha!
Red med snodden idag, blev långa travsträckor men vi tog mest galoppen så dom får sträcka ut sig reält! Märktes på Corona att hon tyckte det var härligt att få galoppera i eget tempo. Idag tränade jag på sitsen för jag har tappat allt.
Funderar helt starkt på och vara med på hoppträningen den 4/2. ska bara försöka få med pappa på det..

Min förra medryttarhäst som står i samma stall osm ronna, vill ni se mera bilder på henne?
Edit: jag hatar googel chrome som ska ha problem med och göra rader emellan styckerna????????????????!


Farmor!

Nu ska jag packa snabbt sedan ska jag fråga om jag kan få skjuts till Farmor, jag sover där till imorgon sen skjutsar hon mig till stallet imorgon och då ska jag nog rida till ett av ridhusen eller hitta något bra fält! :)
Eftersom jag inte kommer dryga mig och sitta vid datan där kommer min uppdatering inte alls ligga på topp, fixar kanske något/några tidsinställda. Om någon vill min något får ni bara messa!
Detta är mitt naturliga hår, lockarna blir mindre med åren! Snart blir de väl helplatt? ;)
(stökigt hus pga vi bytte lite rum;))

Hästmässa <3

Glömde säga att jag ska på hästmässan i Göteborg. Nån mer som ska dit? haha (a)
Tänke bland annat köpa en grön repgrimma och ett lite kortare ledrep än det jag har, 4m kanske. Ska även leta efter en akademisk ridkonst film. Vad ska ni köpa? :D


orkar inte att jag glömde klicka in förra inlägget som Elviras inlägg och skriva mitt namn x) Går det att ändra i efterhand?


TORSDAG


If my heart could sing it would have sung a love song ♥

Red Montana på ängen i torsdags och det gick toppen :D 
Hon var lagom pigg och jag satt bekvämt i sadeln utan att stutsa up och ner ^^
Från och till sänkte hon nacken och kände lite på hur det är att bära upp sig. Blev så himla glad, solstråle hela dagen :D

Ska rida henne imorgon, förhopppningsvis för ägaren. Kanske kommer bilder!

Nu ska jag kolla Glee, ha det!


Kaistor ox

I somras red jag en arab, dock blev de aldrig bilder på bdb eller min förra blogg pga jag valde att fota med Dattan ist för honom! Så nu kan jag bjuda på lite bilder, dock är detta sen de dåligaste ridpasset! Han ville inte alls som jag ville så de blev pannkaka! & ja, jag vet att han är smällfet!
Min sits är hemsk, men den sadlen går inte att rida i.
Hej jag heter majja och jag kan inte hålla i ett par tyglar utan tappar dom helt och lägger händerna i knät! HAHAHA xD
Vet att vissa är felstegsbilder!


Segkorv!

Nu ska jag lägga mig och kolla himym eller nått!
Har ont i benen och ryggen och nacken.
Ska blogga om ridningen imorgon ist!
Godnatt finisar! :*

För opersonligt!

Att dela blogg med någon/några har många fördelar, bättre uppdatering, mer varierad uppdatering och en blandning av allt. Men på något sätt blir de opersonligt tyvärr :( Jag funderar på att skaffa en ny blogg, fast de blir kanske mot sommaren när de blir hästbyte ist. Har fått massa förfrågningar om jag inte kan starta min gamla blogg eller en egen. Dock har jag diskuterat med några som tycker jag ska ha kvar denna med... Hmm..? :/

You are irreplaceable

Detta visste ni nog inte!

Jag ska pierca smiley inom 1 månad.
Dock ska jag bara ha en liten ring!
Sen när min vän köpt tång och kanyler ska jag pierca navlen.
Sedan till sommaren(om mamma går att övertala) ska jag pierca tungan! :D
De är den finaste enligt mig och jag har velat ha de superlänge. Men pga jag bor hemma får jag inte ta det för mamma, haha!
Som ni kanske redan visste har jag piercat läppen 3-4 gånger SJÄLV. Haha, jag har världens nålfobi. Ja, jag är en idiot!
Bildbevis ;)

Filkväll!

Ikväll har jag och 6 av mina vänner haft filmkväll, vi kollade på en film som heter Aquamarine. Den var störd, haha! Men helt okej iaf, vi skämtade och hade superkul! Var i stallet innan men de skriver jag om senare när jag hittat min mobilsladd så jag kan ladda in filmerna och bildera :)

Benlindor


Lilla hjärtegull♥

Hur ska jag klara mig utan dig när du åker till Spanien i April? :(

En fråga till er läsare!

Följer ni oss med Bloglovin ? =D

måånga frågor

42 frågor om din bästavän!
1. Vad heter hon? Corona :)

2. Hur gammal är hon?
17
3. När träffades ni sist? igår :)
4. Vad har hon för hårfärg ? svart och vitt :)
5. Brukar hon färga håret? nää
6. Vilka färger har hon haft? vet inte vilken färg hon hade när hon var liten;)
7. Vad har hon för parfym? hö och godis parfym:D
8. Är hon galen? Det är nog det minsa man kan säga! ;)
9. Vad är erat bästa minne? alla minnen med henne är bäst <3
10. Har ni många minnen ihop? yes!
11. Vart bor hon? I björby :)
12. Har ni varit utomlands tillsammans? ne =(
13. Är du avundsjuk på något hos henne? aa ;) 
14. Vad heter hennes syskon? Ja ni.. det har hon inte berättat!
15. När träffades ni första gången? Såg henne när jag skulle rida en lektion på ridskolan :)
16. Hur träffades ni? Via Amanda
17. Vad går hon i för sporter? densomkanätamesthöpåendag?;)
18. Vad kan hon göra på helgerna? Hon leeker:D
21. Har ni pussats? a fan ;)
22. Brukar ni säga att ni älskar varandra? jag iaf:D
23. Har hon fräknar? nepp 
24. Har ni kollat på film någon gång? ne 
25. Har ni bråkat någon gång? ja </3

26. Har ni sovit i samma säng?
ne
27. Har ni skrattat tills ni gråtit?  jag har:D
28. Har du sett henne gråta? Nä för hon brukar inte gråta (Y)
29. Vad gjorde du då ? -

30. Har du sett henne vara riktigt arg? HAHAHA ja.
31. Har hon sett dig gråta? eh ja?

32. Vad ska ni göra i sommar? täävla rida bada och allt sånt!
33. Har hon svikit dig någon gång? aldrig ♥
34. Har ni pratat i telefon någon gång? ne
35. Vad skulle du göra om denna personen dog? försöka klara av varje dag för att leva för henne
36. Kommer ni vara kompisar om 10 år? ja!
37. Älskar du henne? hon är mitt allt
38. Vad är det bästa med henne? Hon kan alltid få en glad, bara av att se henne så blir man glad och man har aldrig tråkigt med henne
39. Vad skulle du vilja att hon ändrade på? Inget, hon är den hon är och hon är perfekt på sitt eget vis
40. Skulle du ge henne pengar om du vann 100 miljoner?
41. Hur ser hennes klädstil ut? svart!
42. Vill du att hon ska kopiera detta och skriva om dig? hon får lära sig svenska först!



musse jag saaknar dig, du var ronnas första vän här <3





Dag 12.

♥ Dag 12 – I min handväska.
Jag har inte en handväska utan en sportaktig BjörnBorg väska, den är som en tub typ. Eller jag har handväskor, men jag använder dom inte ;)
I min väska har jag:
Plånbok
Korthållare
Busskort
Försvarets hudsalva
Roller
Halsduk
Nycklar
Headset
Mobilladdare
De är väl de viktigaste? Sen ibland skolböcker eller kläder :)

Göteborg

Tänkte köpa lite saker på hästmässan. ( låter troligt va? ;) )
Nej men jag måste köpa repgrimma, och ny martingall ( ska sälja) ett nytt schabrak och en ny grimma, och nya stigbyglar samt snodd till mina säkerhetsstigbyglar! Just ja, en barbackagjord är ett MÅSTE.
Kanske lika bra och köpa transportskydd..?
Väldigt fager bild.




Till Johanna E


Nu har alla likadana! :D

Vacker.

Dattan är en av de vackraste hästarna jag någonsin sett, han är hur charmig som helst med och man smälter när man ser honom! Jag bjuder på massa bilder jag inte tror ni sett tidigare, i alla fall inte alla!
Jag älskar dig så mycket min prins, jag önskar bara jag insett de tidigare.
Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, och de är dig jag har att tacka för att jag ännu idag står kvar.


SCORE!

Fan va många som gillar att jag får födelsedagspresenter! :D

Detta fick jag + ett par handskar! Jag är en galet frusen människa så de ska bli mysigt att dra på sig ridtermobyxorna! :D
Jodphursen är fodrade inuti och är verkligen supermysiga!

Till Johanna!

Gjorde en till Johanna L med för hon bad om det :)
Den är uppladdad i rätt storlek nu med
Vill du (Johanna E) också ha en hojta till ;)


Malung snart? - ja tack!

Funderar på och dra till ridhuset någondag och rida igenom ronna och hoppa lite. Vad sägs om det Johanna och amanda?;)



Like

Av alla saker man kan gilla på Facebook så är nog Ja jag vet! Jag såg det på facebook.






Film

alltså herregud, haha. Jag håller på och tittar på High school musical 3, och fyfan va zac efron är snygg. Jag struntar fullständigt i om det är en disney film för den är väl lika bra för det?;) Jag pratar baara om filmer.. eller det kanske är på min andra blogg? Äsch spela roll, Zac efron är snygg och jag tycker ni bloggläsare borde veta det (A)
Helt seriöst nu, vad vill ni läsa om?



Solljus <3

Sitter i skolan och bloggar på rasten. Vi slutar inte förens 4 i em :( Men jag ska åka ut till pållen så snabbt jag kan, så kaaanske solen är kvar! Ja, vad ska man säääääga?

Majja är en snabbis som fixade namngojimoj så snabbt. Taack :D


Dag 6 - något annorlunda med min häst.

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst 
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Denna dag gillar jag verkligen. Finns så mycket annorlunda med min ponny som gör henne så speciell, det är tex inte många hästar som kan gå genom eld och vatten såfort man hör ordet Godis, inte många hästar som .. äh vad är det jag håller på med? Allt hon gör är speciellt fakiskt, men det var inte det de handla om.. utan annorlunda. Tjaa annorlunda kan jag ju inte kalla det, men hon har ett öga, vilket gör henne 'annorlunda' eller vad man ska kalla det. Får många frågor om vad som har hänt och om hon har ett öga, vad ser det ut som? Det är iaf som Ronnas handikapp men hon klarar sig gallant utan de. I ridningen och hanteringen brukar jag glömma bort att hon har ett öga. Så stor skillnad är det ;)

där ser ni att hon har ett öga, alltså inte bortredigerat eller något.
http://hestochponni.blogg.se/2011/january/utkast-jan-9-2011-1.html#comment där kan ni läsa om ögat



Hästarna.

Har nyss tagit ut hästarna, gissa om glada hästar?! Haha. Mockade i samma veva oxå så va det gjort, ska snart krypa ner till sängs och se på film. Tänkte berätta hur jag gör när jag tar ut dom. Eller det är väl inge märkvärdigt men kan ju vara roligt att läsa om något

Först så borstar jag alla hästarna, byter täcken om det behövs, och gosar lite med dom och ja sånt som man brukar göra. ( Vi har ju tre hästar i stallet så det brukar gå rätt så fort faktiskt.) Sen sätter jag på dom grimmorna och öppnar först Camillos boxdörr så får han springa ut, sen väntar jag ett litet tag och öppnar wininnas boxdörr, och hon flyger seriöst fram, hon vill då inte vara sist till hagen och få höet inte. Och sen öppnar jag boxdörren och Ronna HATAR och vara sist men hon måste det för annars springer hon och camillo vart som helst, det är wininna som 'leder' dom ner. Ja, corona springer allt var hon har ner till hagen, det ser jätte roligt ut! Kan filma någongång om ni vill det?;)

Ska egentligen vara en bild HÄR: om hur stallet ser ut med det funkar inte och ladda upp bilden, så ni får någon annan dag.

Till majja: kan du göra en sådandär namnteckning till mig? Min sög ju x)



Godmorgon

Godmogon, vaknade nyss. Eller nyss och nyss jag har varit vaken sen kl nio, haha. Ska ta ut hästarna trotts det är 25 grader, men bara en liten stund eftersom dom var inne hela dagen igår! Eller dom kanske va ut med dom en sväng? Aja jag vet iaf inte, vet bara att jag hade feber och kollade på film nästan hela tiden igår. Suck vilket bra liv man har när man är sjuk.
Tänkte blogga lite extra idag ( nej jag lovar inget för jag suger på att lova saker!) men ska försöka iaf. För det är väl bara jag som är hemma idag.. eller? ;)

Dag 11.

♥ Dag 11 – Mina syskon.
Jag har 3 syskon och ett som kommer i sommar, 2 är helsyskon och de andra 2 är halvsyskon!
Jag har en syster som heter Linn, hon fyller 18 år en vecka och en dag efter mig, alltså 11 mars! Hon och jag bråkar ofta, men vi umgås även en del med. Vi kollar på film och tjockar oss!
Sen har jag en bror som heter Sakarias, men han kallas Sacke. Han fyller 17 år den 27 juni... Eller juli xD Han är en datanörd, men han är snäll. Men lite kaxig ^^

Jag har som sagt en halvlillasyster på min mammas sida och hon heter Wilma och fyller 9 år i november. Hon är världens jobbigaste unge ibland, men jag älskar henne iaf. Fast jag ofta är förbannad på henne!
Sen så har jag ett halvsyskon snart! Får väl skriva om honom/henne när h*n föds!

Linn&Wilmis!
DrogadSacke&Wilmis!

Till Elvira!

Elvira bad mig göra en namnsak till henne :)
Den är uppladdad så de är bara att använda den :)
(säg bara till om du vill ha ett hjärta eller ngt annat på den)

Ridskolan

Vi bytte häst idag, kuligt! Jag fick Mistral för första gången. Han var lite sur i boxen och ville inte att jag skulle röra vid hans bakben. Lektionen gick helt okej. Lite segt i början men på slutet vaknade vi båda till ;)
Länkar till ridskolan jag rider på´s nya hemsida: http://www.lundensridskola.se/44036103 
Kolla in, den är kanon!

Hinner inte skriva mer nu, ska duscha och kolla på tv. Jaja, vi hörs!
Förresten jag måste fixa en blå namnteckning(?).. Majja, hjäälp? (a)

Fina Montana





Ja. Vad ska jag säga.. DET GICK INTE BRA IGÅR!
Inte när jag red henne i alla fall, men hon var väldigt mysig i stallet :)
Ska köra lite övningar på marken nu i veckan.
Vi ska ta oss förbi den här svackan, det får ta hur lång tid det vill, men vi kommer klara det!


Dag 5

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst 
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Hm ja. Det var en svår fråga. Men det finns väl borstar och saxar och sånt skit? haha.¨



Sjuk chey.

Har några minnen i morse att pappa försökte få liv i mig  men det gick inte ;) Jag vakna vid ca halv 12 senare. Har knappt sovit så bra inatt, när jag vakna så kände ja hur febern tog över min kropp.. haha. Så det blev inge stall för mig.
fick tråkigt så jag gjorde en bild till Mikaela :)
Va tycks?  Med tanke på att det är min 2 bild :P

Jag är en guldfisk!

Idag är en sån där dag där jag mår bra och de bara rullar på, jag vaknade i morse. Mitt hår var nästan perfekt, jag såg pigg och utvilad ut. Jag var inte alls trött och har inte varit på hela dagen! Allt i skolan flöt på och jag slutade vid 12:00. Jag skippade sista lektionen pga de var en lång håltimme till 13:55 och min mat hemma var klar vid 13:50 och jag ville inte slänga i mig maten. Och jag hade inte kunnat göra något på lektionen pga min lärare i de ämnet är sjukskriven pga stress denna vecka (fick senare reda på att de bara kollat på yt-klipp). När jag var hemma mådde jag riktigt bra! I kyrkan var de bra, vi pratade och hade kul. Saknade dock Alice :( Men hon kommer nästa gång iaf och då har vi pannkakskalas hos mig först! Sedan nu hemma har jag mått bra, lyssnat på underbar musik!
Har även fått 2 jättefina komplimanger idag och tydligen skulle jag passa att heta Bella, kanske borde byta? ;)
Idag är en bra dag och jag mår bra, ville bara dela med mig av det!
Förresten, 1 miljon kramar till er bloggläsare. Ni är allför underbara! :')
Älskar denna bilden, den är SÅÅÅÅÅ jag! :D



bäst!

Hitta världens bästa låt!
Ne-Yo – Because Of You typ världens bästa eller vad?;)
nu kan väl ändå ingen klaga på att jag har bloggat dåligt?



dag 4!

har varit as dålig på detta men. haha
Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Alla bilder är favoritbilder men kan ladda upp några !








hon ser så dum ut så man kan bli söt <3





Mini frågestund

Tänkte köra på en mini frågestund med bara mig! men är rädd att ingen kommer fråga något? ;)
Så våga fråga på!



Dag 10.

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Nu är de så att jag har bytt om 2 gånger idag så jag orkar inte ta någon bild, men de får ni leva med :) Idag hade jag på mig en randig långarmad tröja som är stickad tätt. Sen hade jag ett par svarta jeans! Sen bytte jag till tights innan jag drog till kyrkan och nu hemma bytte jag till en annan tröja :)
Såhär färgglad är jag i stallet ;) (klickbar bild)

Bild

Så! Blev nyss klar med min bild jag har suttit i över tre timmar. Viserligen blev inte den så bra men iaf ngt!

Det där med stjärntäcken?

Tror ni på att dom har bytt stjärntäcken? Ja menar tänk dom som har tatuerat in sina stjärntäcken och har gått tex från ' väduren' till ' oxen' Varför om jag får fråga? Jag är som tur vattumannen och kommer alltid vara det ( hoppas jag) Tycker dom får så himla konstiga ideer ibland?

Stenbocken: 20 januari till 16 februari.
Vattumannen: 16 februari till 11 mars.
Fiskarna: 11 mars till 18 april.
Väduren: 18 april till 13 maj.
Oxen: 13 maj-21 juni.
Tvillingarna: 21 juni till 20 juli.
Kräftan: 20 juli till 10 augusti.
Lejonet: 10 augusti till 16 september.
Jungfrun: 16 september till 30 oktober
Vågen: 30 oktober till 23 november.
Skorpionen: 23 november till 29 november.
Ormbäraren: 29 november till 17 december.
Skytten: 17 december till 20 januari

sjuk.

Har nyss varit till stallet, borstade Corona lite och sen tog jag ut dom, mockade efter det. Jag stannar hemma idag för jag mår verkligen inte bra, Mikaela ska försöka få någon som rider henne åt mig idag eller om hon tar henne som handhäst, tack!

Ang. det med att jag skulle skaffa pehalm till Ronna, jag ska bara testa och se om hon lyssnar på det, men kommer absolut INTE använda den varje dag men det bettet är iaf så mycket bättre än pessoa bettet, ska oxå köpa ett hackmore så hon kan få ridas utan bett ibland, det är nog inte direkt så där jätte roligt att ha bett i munnen hela tiden. Eller vad tycket ni?;)

/ Johanna L

/JOHANNA L

JAG VILL INTE TILL STALLET

att vara eller inte vara? ja det är faktiskt frågan! / Johanna L

Hej på er. Glömde blogga igår så jag bloggar nu! Jag läste på lite prov igår och skrev av mig hur mycket jag hatar prov på min andra blogg så det var därför jag glömde bort och blogga ;)


Har inte varit i stallet på tre dagar vilket var lite skönt men jag sakna henne iallafall. Red ut på en liten tur med Mikaela vilket var jätte trevligt, vi såg en älg som låg ner men vi visste inte om det var en jordklump eller en älg, så vi beslöt oss att åka dit och kolla med fyr-hjulingen, och det var en älg, och han stod upp  ( om det nu var en han vill säga.) Corona var iaf glad att komma ut, hon var väldigt pigg och när hon är det brukar hon oftas vara rädda för saker som man inte borde bli rädd för, men som vanligt så var inte Wininna rädd för dom sakerna och då lugna hon ner sig igen. Haha söte då! Hon blir så himla stark nu på vintern och jag vill inte använda något annat bett än de tredelade. Jag funderar dock och beställa hem ett pehalm bara för att testa! Om hon lyssnar på det ska jag givetvis använda det några gånger i månaden, men om hon inte lyssnar på det och inte trivs med det åker det i sporona! Vill verkligen inte använda pessoat jag fick med henne, gillar inte det bettet riktigt.

Usch fick reda på något mindre tråkigt för någon dag sen. Det är inte alls säkert att jag får gå ut ur nian här hemma, utan får flytta någonstanns, pga av att komunen vill lägga ner den. Alla säger typ det, men inte vet jag om det är sant eller inte? Och vart vill jag gå efte de? Jo tack jag vet att det är lång tid kvar och bestämma det men vill ha nåågra planer så allt inte kommer i en chock. Haha.

@ school

Egentligen är jag to cool for school men jag är här iaf! Haha, J.K.

Har engelska nu iaf, är egentligen klar fast jag pallar inte gå in och klistra på det på pappret!

Idag går jag till halv 4 sen ska jag hem och städa sedan ska jag äta, duscha och sova så jag kommer in i rätt rytm! Inte för att jag någonsin varit de men iaf! Får väl försöka? Blir nog ingen mer bloggning från min sida idag tyvärr och vi får se hur de blir imorgon :)


Yesterday

När jag kom till stallet igår var det lilla stallet dimmigt av ånga och jag möttes av en uppstressad, svettig och gnäggandes Montana. I det större stallet möttes jag av ett lika uppstressat föl. Det går inge vidare med att separera mor och dotter..

Ägaren till stallet hjälpte mig att ställa in Montana i det större stallet igen och efter ett tag var både mamma och barn lugna. Jag iordning Montana och hade en riktig mystund med hennes huvud i knät.

Väl ute med sadel, träns (och fruktansvärt gummiband..) och reflexer gick vi till ängen och red där i ljuset av paddockslamporna. Kunde gått bra och kunde varit väldigt mysigt, men icke sa Nicke. Hon var helt uppjagad, kunde inte stå stilla en sekund och lyssnade knappt på tygeln och så fort jag gav henne efteregift började hon trippa eller springa snabbare. Hon körde sig slut genom att aldrig vila när jag bad henne. Ridpasset blev en halvtimma.
När jag satt av var hon minst lika vild som när jag red, trippade och sprang. Hon sprang även fast jag aldrig bad henne, jag gjorde henne inget ont. Hon bara sprang..
Mamma tyckte att nästa gång jag rider skulle jag bara skritta på långa tyglar i 45 minuter, för att få henne att känna sig lugn. Så 2 veckor framåt ska jag bara skritta eller promenera längs vägarna.

Efter ridturen var hon jätte mysig, underbara hon. Om jag bara fick lov att mysa med henne, om det vore det enda jag var där för att göra så vore jag mer än glad.

Obs!: Jag skyller inte på henne på något sätt, jag tar på mig alla fel.

Dag 9.

♥ Dag 9 – Min tro.
Jag tror inte på gud eller något sånt, utan jag lever i tron att allt går bara man vill. Inget är omöjligt bara man kämpar. Den enda som sätter stopp för dig är du själv. Svårare än så är det inte ;)

Lugn runda!

Jag red vid Ingelstorpskolan, krs, tog 1 varv på travbanan och sedan förbi barkestorp sen hem!
De blev mest skritt pga underlaget men jag travade lite och tog 3 galopper! Hon var skitlycklig och väldigt fin faktiskt! Ibland la hon sig lite i handen men då la jag henne bara lägre och plockade upp henne bit för bit :) Hon fick gå ganska låg nästan hela ridpasset för att sträcka ut ryggen och tog sedan bara upp henne då och då. Hon var väldigt luftig i steget i både traven och galoppen. Jag lät henne galoppera i ganska friskt tempo och samlade inte ihop henne så mycket. Hon tyckte de var skönt att sträcka ut lite! :)
Red på Aachen och de lite tjockare 3-delade! La även lite fårskinnsludd under nosgrimman, hon har lite skav där fast jag inte använt den nosgrimman på länge.. Hmm?
Där satte jag dit luddet :)

J*vla vinter!

Nu kan snön försvinna!!! JAG HATAR BRODDAR. Seriöst! Jag stod med än i ca 10 min för den blev bara sned. Testade med en helt ny och flera gamla. Jävla cpbroddar!
Gjorde tom en grupp på fb!

Stallet!

Nu ska jag byta om sen ska jag till stallet, får se vart jag rider! Jag såg i fredags att de börjat smälta i paddocken så jag kan kanske galoppera där om de inte är fryst. Ne, nu måste jag byta om! hejdå!

Tävlingsplaner? mjo..

Sitter och tittar på tävlingar Med Amanda Är så himla sugen och tävla nu! Funderar och vara med på km den 22 maj i karlstad. Men innan det ska Amanda tävla Corona någongång oxå. Eller det är nog hon som får tävla henne mest iår eftersom hon är gröntkort iaf.
Har lite tävlingsplaner men berättar dom sen, ska sticka till stallet (=
/ Johanna L

haha!

 





Dumma blogg.se!

Jag har försökt logga in flera gånger ikväll men de har inte funkat alls!!!
Jag tänkte ju försöka ta mig till ett ridhus imorgon, men den idén gick åt skogen. Rider ist ut och sedan tar jag en galopp i varje varv i paddocken. Ska linda imorgon så jag inte tappar benskydden och får rida tillbaka (de hände senast). Är galet pepp till att rida just nu, har inte ridit på en vecka pga jag har varit sjuk -.-
Min häst kommer ha dampelidamp imorgon, mys för mig va? (a)

Nu funkar det!

Här är den underbart fina filmen som Johanna Eriksson gjorde till mig♥
Tack Julia för du hjälpte mig :*

Den enda som kan stoppa dig är jag.

Jag vet att Suppan kan bli en superhäst verkligen, hon har verkligen kapaciteten. Den enda som kan sätta stopp för de just nu är tyvärr jag. Ibland tappar jag helt enkelt motivationen pga hon är verkligen en svår häst, eller ja. Inte svår för mig så. Men varenda gång jag rider så måste jag nästan alltid göra samma sak. Vi gnager liksom bara på samma sak, alltså mjuka upp henne.. Hon blir superlätt spänd och slappnar typ aldrig av. De är skitjobbigt att verkligen få denna häst att gå i en ärlig form, hon kan jättelätt bara böja på nacken. Men att få henne att verkligen jobba utan att fuska eller bara springa är skitjobbigt. Visst, ibland går de superbra, men oftast tyvärr inte!
Imorgon ska jag försöka ta mig till Ulfsborgs(stavning?xd) ridhus och då ska Alice rida henne lite så jag får se henne utan ryttare sen ska jag verkligen rida igenom henne och galoppera ordentligt på bra underlag!

Charmig häst!

Hon passar ju till sitt smeknamn iaf, Suppmupp!
Haha, sötehäst♥

Hästar? No

DAGS FÖR P3 GULD :D:D:D:D
HAR INGENTING MED HÄSTAR ATT GÖRA MEN JAG ÄR SÅ GLAD :''''''D

haha, hejdå!

Dåligt samvete?:( + ' inget med hästar och göra'

mjo.. Har inte varit hos ronna på tre dagar pga av vargnatta så pappa har fått varit dit.

Men i morgon ska jag dit.

Kan ju iaf berätta hur det gick.
Första matchen vart jag tydligen utvisad för vi var en  för mycket på plan och då skickade dom iväg mig. Matchen gick uruselt faktiskt. Vi var inte alls vana att spela på stor plan så vi förlorade. Nästa match vann vi faktiskt. Om man tänker efter såhära. Vi hade bara tränat i tre veckor, och jag + två till har nästan ALDRIG spelat innebandy förutom i skolan förut. Och dom andra har tränat typ i jätte många år varje dag. Och så vinner vi?! Trodde jag aldrig faktiskt. Sen förlorade vi mot två andra. Men vi kom till en final faktiskt. Kvartsfinal.

Annars var det otroligt roligt att vara där. Ska vara med nästa år igen.
så såg våra tröjjor ut.

Är tröttare än någonsin. Åkte till torsby kl 5 och åkte hem kvart över fyra på natten. Så vi har spelat hela natten, men tur att vargnatta är en gång om året!
* äre något ni vill läsa om? Något speciellt?*

/johanna L

Tiden går för fort.

Du är speciell och jag tycker verkligen om att spendera tid med dig. Jag hatar att tiden alltid ska komma ikapp...

Haha, såndär underbar natthumor!

Haha, kan säga att jag skrattar åt ALLT just nu.
Eftersom youtube inte vill samarbeta så måste jag tyvärr länka klippet:
http://www.youtube.com/watch?v=3mHYlmQN1Ys
Asso lol, jag dör xD
majja<3dagens tips!


Dag 8.

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
De står inte om de ska vara bra eller dåligt så jag tar de värsta som hänt hittills.
De värsta ögonblicket som hänt i mitt liv hittills är dagen min mormor dog.. Hon hade var cancersjuk i 1 år sedan var hon frisk några månader, sen kom det igen. De spred sig till hjärnan och hon behandlades i över ett år, hon mådde verkligen skitdåligt vilket gjorde så jävla ont i mig. Jag ville inget annat än att min älskade mormor skulle bli frisk. Min mormor gick bort i november 2009 och de gör fortfarande ont i mig. Jag var med när hon dog, min familj, min morfar, mina morbröder och min moster var där. Jag  kommer alltid minnas de ögonblicket och de hugger liksom till i hjärtat varenda gång jag tänker på det. Min mormor var min bästa vän, jag kunde prata med henne om allt. Hon är verkligen saknad något enormt och de är så jävla jobbigt för hon var en sån stor del av mitt liv. Jag tror inte ens jag insett helt att hon är borta tyvärr :(
Jag kommer alltid älska dig!♥

Dag 7.

♥ Dag 7 – Min bästa vän.
Jag har suttit med detta inlägget i flera timmar, jag vet inte vad jag ska skriva.

Min bästa vän heter Caroline Bågfeldt, jag har känt henne i ca 2,5 år. Vi klickade direkt, vi hade samma sjuka humor, alltså världens tråkigaste tyckte alla andra. Vi var världens tightaste ett litet tag, men vi gled isär. Detta har tyvärr hänt en del gånger dessa år. Vi har bråkat rejält, sagt saker vi inte menar och vi har nästan hatat varandra. Vi har bråkat många gånger och de är faktiskt ganska otroligt att vi faktiskt är vänner. De jobbigaste är att bråken har varit så onödiga. Nu ses vi knappt något och de är så jävla trist. Jag behöver liksom henne.
Till Caroline: I mina ögon är du faktiskt perfekt, du är finast, underbarast och bäst. Du betyder så mycket mer för mig än du tror. Hur mycket jag än kommer skriva så kommer de aldrig vara nog, de kommer aldrig kunna mätas med de jag känner. Du är verkligen underbar vännen. Jag älskar dig något enormt hjärtat.

vf är vi inte såhär tighta nu?<3



Bara för att jag älskar er!

Haha, just nu håller jag på att redigera lite sådär småsöta bilder på mig och Suppan.
Ni ska se hur charmig hon är ibland! XD
Man vill ju verkligen pussa och krama denna hästen!!! :D:D:D eller..? xD

Snabbisch!

Hej!
Gör ett snabbt inlägg här för snart börjar morden in midsommer, mys på det!
Det gick helt okej på ridskolan idag, jag red Freja. Vi var lite spända i början, men när traven flöt på i jämnt tempo så slappnade vi båda av. Vi körde en liten stafett... NEJ NU BÖRJAR MORDEN... SKRIVER MER SEN puss!

hahaha, skrev detta i onsdags.. Morden in midsommer varade till 23.15 och igår hade jag så mycket läxor att göra så att blogga var inte att tänka på. Men nu kommer fortsättningen för nu sitter jag på skolan och väntar på att en vän ska komma med bussen om tre kvart.
Stafetten vi red gick ut på att träna övergångar i olika gångarter under nedsittning och att träna lydnad. Här ser ni vägar/gångarter:


Hehe, ganska ful. Men ändåå, den känns ganska lätt att förstå.. Det gul/röda är ett hinder... haha.
Vi började utan hindret och sen la vi till hindret när alla hajat banan. Freja (hästen jag red) blev väääldigt glad när hindret kom in, hon fullkomligt älskar att hoppa och hon är jätte duktig. Vi flög över hindret i hejdundrar fart :D
Har hoppat henne tidigare och det är som att flyga, jätte härligt!
Ridläraren sa nästan ingenting som jag kunde förbättra till mig. Det hon sa var:
"Oj, här svischar Freja förbi!", "Bra", "jag ser att du försöker jobba på formen och det är jätte bra" och "Detta gillar Freja, när det är fart"
Kul att få höra mycket positivt, men jag är inte perfekt. Jag behöver hjälp, små petningar här och där måste fixas.. Men jag fick verkligen ingen hjälp i onsdags.. Jaja, det får jag säkert nästa lektion :)

Nu måste jag läsa engelska och sen sticka till bussen. Jag ska in och se premiären på Love And Other Drugs på bio, nice!

VIDEBLOGG TRYCK PÅ LÄNKEN ! / JOHANNA L

http://www.youtube.com/watch?v=cemhCVOFyh8

Underbar blogg! :D

http://annanas.devote.se/
Jag hittade den underbaraste, roligaste och stördaste bloggen nyss.
Egentligen såg jag när min syster var inne på den, men jag stryker över de iaf så tror ni jag är bäst!
Nu ska sjuklingen sova eller starta en film!

Dag 2 och 3 / Johanna L

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Det bästa med Min häst: Hon ställer upp i alla lägen, och det finns bara en av henne.
kan inte säga precis att hon har några sämsta saker. Men det är väl när man ska rida ut, går varken att trava/galoppera först. Själv har jag faktiskt inte prövat.
Min största rädsla: Faktiskt svårt att tro det då jag inte har berättat för någon. Men jag är 'jätte' rädd att hoppa. Men jag gör det för ronnas skull för hon älskar att hoppa. Om jag hoppar bana kan det gå bra för då tänker jag ingenting men annars..

Dag 6.

♥ Dag 6 – Min dag.
Min dag har bestått av att sova, äta, hosta och kolla på tv. De har varit världens segaste dag och pga jag är sjuk har jag inte kunnat göra något vettigt. Nu ska jag faktiskt städa och sen sova. Världshistoriens sämsta dag :(

för lång

God morgon. Tänkte skriva ett inlägg om att ha en för liten ponny !


Att vara för lång för sin ponny/häst kan vara något hemskt. Att en dag känna att allt är i obalans är inte roligt, särskillt inte när det blir så varje dag efter det. Tänk och inte vad man ska göra? Sälja ponnyn/hästen eller behålla den? Kommer det få det bra i det nya hemmet eller inte? Kommer jag längta ihjäl mig eller inte? Hur skulle ni reagera?

Visst ibland kan allt gå verkligen skit. Ekipaget är i oballans, men det betyder inte att man kanske har en för liten för ponny/häst. Om man är osäker fråga en tränare/vänner/föräldrar. Att fråga över internet är ingenting att fråga på. Man säger längden, sen utesluter den personen att man är för lång, och då tänker man så hela tiden och säljer den. Sen står man där? och köper lika dan hög utan att tänka på det.

Många tävlingsryttare ( TEX! ) säljer sina hästar/ponnier när dom blir för långa. Men varför det? Allt handlar inte om att tävla. Men jag har verkligen förståelse varför man säljer hästen, anledningarna är  att antagligen  har man inte råd för två hästar eller tid. Men ni som har tid/råd? Hur tänker ni då?

Jag vet för jag har råkit ut för sånt. Jag tänker varje dag '' fan snart kan jag inte rida Corona längre'' Men det skiter jag i. Om jag inte kan rida henne längre kan jag göra andra saker med henne. Det är inte frågan vad andra tycker/vill det är frågan om vad DU vill!

om stavningen inte är på topp är det för jag är trött !


JAG HISSAR! / Johanna L

.. dessa  CRW® Veneto nubuckstövel med snöring






Dom är grymt snygga. Verkar passa till både hoppning/dressyr osv. Men - är att dom finns inte i svart. Vilket är synd!

rida heest! / Johanna L

Jill klaga på att jag 'aldrig' uppdaterar meen nu uppdaterar jag!

Red äntligen idag. Först red vi vår runda sen red vi på vägen. Vi travade långa sträckor och galoppera långa sträckor. Fast vi trava mest för att bygga upp kondisen och musklerna.  Ibörjan var hon väldigt stark vilket jag störde mig på, men jag har förståelse eftersom hon inte har blivit riden ordentligt på ett långt tag. Men hon lyyssnde jätte bra på halvhalterna i traven, i galoppen ville hon vara jämt bakom Wininna, vilket Wininna blev sur och sparkade en karatespark. ( alltså åt sidan ) Jag skratta åt det heela tiden vi red. Camillo var oxå med idag. Han VÄGRADE gå först. Men när Corona gick ett steg fram så ville han plötsligt vara först ;)
Snart är äntligen vargnatta över och då ska jag rida minst 2-5 gånger i veckan. Det ska jag!
Vilka ska på göteborgshorse show?

HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

Asso förlåt Johanna, men jag måste bara säga att jag älskar din stavning xD
Dog lite när jag såg detta sparat i utkast x'''''D

Dag 5.

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
Detta är kärlek för mig.
Denna ponnyn är kärlek för mig, hon är liksom perfekt för mig. Hon gjorde allt för mig och litade på mig i alla lägen.

Musik

Hej :)
Kom hem från skolan för en stund sen och sitter nu och pluggar händerna av mig.. Ikväll är det ridskolan som gäller, kommer uppdatering om det antingen ikväll eller imorgon.

Nu när jag sitter här och pluggar så lyssnar jag på spotify samtidigt. Älska Spotify <3
Gillar att hitta nya låtar från folks spellistor, så jag tycker om när man delar med sig av sina spellistor på bdb eller sin blogg. Därför skriver jag spellista här, med hopp om att någon annan också älskar Spotifylistor och delar med sig av sin/sina egna.

Bra och blandade låtar som har blivit allt fler och fler under tiden som gått:
favvosar

Jag älskar Avatar låtarna, sån styrka i dem:
James Horner – AVATAR Music From The Motion Picture Music Composed and Conducted by James Horner

Dessa låtar, mumseli <3:
ABSOLUTA favoriter

DELA MED ER AV ERA I EN KOMMENTAR
, hehe.


Dag 4.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
(tar vad jag åt igår för jag har inte ätit något idag och sen var dag 4 igår men jag hann inte)
Till frukost åt jag Special K med jordgubbar och mörk choklad i.
Till lunch åt jag lite Chili Con Carne i skolan.
Sedan fikade jag i kyrkan 2 gånger.
Till middag åt jag lite thaikyckling!
Jag brukar aldrig äta frukost så jag känner mig lite duktig :)
Goda flingor! :)

Sjuk.

Jag mår rent åt h*lvete idag, är supersjuk och fick nyss reda på en skithemsk sak :( (vila i frid<3)
Kommer fixa något tidsinställt innan jag lägger mig för att sova igen.

lalallalalalala igeen / johanna L

Är galet glad att vi får nya läsare varje dag!
Är det något speciellt ni skulle vilja läsa?



Felåt!

Varit upptagen hela dagen, uppdaterar imon.
Nu ska jag lägga mig i tid för en gång skull! :D
godnatt :*

Felåt!

Varit upptagen hela dagen, uppdaterar imon.
Nu ska jag lägga mig i tid för en gång skull! :D
godnatt :*

JAG DISSAR! / Johanna L

har nog aldrig sett fulare stövlar! Men smaken är som baken! kommer ifrån www.hooks.se

lala / johanna L

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Corona heter min ponny, hon är 17 år någongång iår, och hon är D ponny.  Som dom flesta vet så har Corona ett öga. Men det gör verkligen ingenting, för jag älskar henne som hon är. Hon hoppas som en fågel flyger! Tävlad upp till LA. Detta år är hennes sista tävlingsår. ( eller om hennes sista blir nästa år ) För det har hon förtjänat verkligen. Hon har tyvärr åkt as mycket så här ska hon få stanna tills hon springer vidare. Även om jag tappar intresset så SKA jag ha kvar henne. Vare sig jag inte vill det eller ej.
Jag heter Johanna och är 13 år. Fyller 14 i februari, föddes 1997 på karlstad bb. kl 4a något då . Jag älskar allt som har med hästar och göra, men det är inte det ända som snurrar i mitt huvud, har så många intressen till!Innebandy,fotografi,handboll,datorn osvosv. Det jag frukar mest för är döden,jag är rädd att mina närmsta ska dö en dag, tänk er. Att vakna av att sin närmsta är död, ingen rolig tanke. Andar är oxå läskiga, har sett förmånga skräckfilmer så kan knappt sova, så kan det gå!  Har blivit sviken förmånga gånger så blir så ledsen när någon säger de minsta lilla. Fast oftast så är det så fjantiga saker så jag tar inte åt mig något av de som sägs. Det jag hatar mest är folk som sviker,krig och spindlar.  Jag är rädd att förlora Corona, vilket aldrig kommer hända Jag hoppas att det funkar iaf.  Som ni ser älskar jag förkortningar, utan dem skulle det vara tråkigt att skriva.

LALALA/ johanna L

Tänkte först rida idag, men fick ett sms från mikaela om vi kunde gå ut och gå med hästarna idag så lite motion säger man inte nej till!
När jag kom till stallet så var ingen där så mockade och tog in dom, ställde Ronna i stallgången och grundrycktade henne och klippte manen ( denna gång blev det inte stubb. haha!) och bara myste! Gick somsagt vår runda två gånger sen hoppade jag och micka upp och travade lite.
Känns asbra att ronna litar så mycket på mig när det är mörkt ute och allt och har inge sadel och träns.

VARFÖR SKA JAG TA OCH ÖVERREDIGERA ALLA BILDER JAG HAR?!


Schabraket på!

Tänkte bara visa hur schabraket ser ut Montana:


Sadeln är så hot! Eller inte. När kommer dagen då jag får köpa min drömsadel?!?!?!

Inte hemma!

Dagens schema:
Skola
Plugga
Kyrka
Hem
Duscha
Äta
Plugga
Sova
Vadå hej hata mitt liv? Seriöst, dagar som idag hatar jag mest på hela jorden. Liksom en jävla massa tråkiga saker ihoptryckta på 1 dag. Dö.

Sego

Kan berätta för er alla att jag inte ens tagit upp boken ur min väska än, alltså har jag ca 2 timmars plugg framför mig just nu. Gud va jag är pepp, -.- Ahja, pluggar bättre på kvällen/natten iaf :)

Ville bara säga välkommen till alla nya läsare med! Har ni några frågor är de bara att kommentera, vi bits inte :)

Dag ett kommer i morgon. puss! /johanna L

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Plugg!

Imorgon har jag prov i fysik, så nu är de bara massa plugg för min del tyvärr :/ Är äckligt svårt, får smsa min lärare och be om hjälp ist!
Såhär effektivt pluggar jag (a) (messar;))
1,5 års gammal bild

Jag älskar...... ROSA!// JOHANNA L

Ska köpa blekningsmedel när jag kommer iväg någonstans. Sen ska jag färga mitt hår........... rosa!

Hair Colour Directions, Directions

<3

Svar till ee:

läs häär:http://hestochponni.blogg.se/2011/january/utkast-jan-9-2011-1.html#comment
_____
Jag saknar dig.♥
/
johanna L

Önska något kanske?

Hellu!
Har pluggat från 16 till 19, kul. NOT! haha
Imorgon blir det ännu mer plugg, JIPPI. NOT!
Jaja, jag överlever, hoppas jag?

Mycket plugg denna veckan = ingen Montana tisdag och torsdag.. Men ridskolan på onsdag och Montana på söndag
Eftersom att jag inte kan skriva om mig och Montana så tänkte jag att någon kanske kan önska någonting.. så ska jag se vad jag kan koka ihop. Någon smarrig outfit kanske 8)

Så, vad vill NI se? :)

Har faktiskt inte varit i stallet idag.

Som rubriken lyder så har jag inte varit i stallet idag. Pga av att jag inte hade tid. ( innebandyträning) Så nu sitter jag och snackar med maagda! Och försöker få bort äckellukten från mina skor
/Johanna L

Dag 3.

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
Min mamma heter Malin och hon är världens bästa mamma. Hon är en bra mamma, en sån mamma som hjälper till, ger bra råd och är verkligen stöttande i allt. Hon har ridit innan och är lite utav min personliga tränare ibland när jag tycker att de behövs! Hon är ganska kort, haha. Hon har störd humor, som jag. Vi är helt olika som personer om man bortser från det. Hon är helt enkelt en snel hest som jag elskar en massa.
Min pappa heter Jonas och har är världens bästa pappa.  Han bor i Malmö och har gjort sen jag var 7 (tror jag?), därför träffar jag inte honom så ofta. Han ställer verkligen upp hela tiden iaf och jag vet att om jag mår dåligt kan jag bara ringa till honom. Han är en väldigt rolig person och han är en av de få vuxna som faktiskt vågar säga att jag faktiskt är trög. Han är inte alls elak när han säger de, för jag är trög! :D Han och jag är lite mer lika än mamma och jag. Men fortfarande inte superlika. Han är också snäll och jag älskar honom en massa.
Jag har världens bästa föräldrar, så är de helt enkelt! :D
Har inga bilder på dom, sorry :/

Minns ni mig? Den som aldrig bloggar..

HEJ!
Shit, vad det var längesen jag blogga. Förlåt bloggvännerna (Johanna, Johanna och Majja)..
Märkte att vi fått en extremt snygg header!
Sitter just nu på skolan, så det lär bli ett kort inlägg, men bättre än ingenting antar jag.

Angående Montana:
Har inte gått något vidare mellan oss det senaste.. Vi har ridit ut sent på kvällarna och hon har varit spänd, pigg och dratt tyglarna ur min hand. Red igår på ängen i mörkret, hon var ändå lugn för att vara henne. Men när vi kom tillbaka till stallet och jag satt av henne och såg henne i anisktet, skymtade jag en stor del av vitögat. Hon måste varit vettskrämd? Hon är betydligt lugnare när det är ljust ute, då lunkar hon på och är allmänt positiv. Det måste vara mörkret.. Eller att vi lämnar fölet enesam i stallet.. Men det har hon inga problem med mitt på dagen.. Hon är korädd, det har ägaren sagt.. men kor går ju inte ute såhär års?
Ja, ni märker. Allt är ett stort FRÅGETECKEN? Om någon har något tips eller fundering, så snälla hjälp mig. Snälla! Jag behöver det, så in i sjutton mycket.

Vet ni vad? Jag ska börja blogga, kanske inte långa inlägg men några små kortisar hinner jag nog med.. Snart kommer nog Frida också (photosfromfrida.blogg.se) och fotar mig och Montanis :)

Förresten jag köpte ett shabrak till Montana som jag ev tänkt använda på någon photoshoot:

Love



Dag 2.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.
Min första kärlek måste vara kärleken jag hade till vargar, jag älskade vargar mest av allt som liten. Jag brukade alltid säga att jag hade vargar ute i skogen, jag brukade lägga ut hö till dom i skogen. Jag visade sedan mina vänner att höet var borta och om någon sa att de var råddjur som ätit upp de blev jag skitsur! Jag älskade filmen Balto och jag döpte min första katt till Varghund!
Balto<3

Tävling hos Sara!

Länk till tävlingen: http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html
Länk till Cheval: http://cheval.shop.textalk.se/sv/

Kram!

Idag fick Suppan vila för jag har fortfarande ont i benet/knät, och jag kan inte gå ordentligt! Var bara uppe och fixade allt sen tog jag in henne och pussade lite på henne och lärde henne de enklaste tricket, kram!
Stretchade sedan halsen och benen pyttelite, sen fick hon stå inne för natten! :)
Finaste ögonen<3

Mitt allt ♥

Utan dig är jag inget!

detta fält måste fyllas i.

Idag gick jag ut med ronna för att rensa tankarna, hon tyckte det var lite läskigt för det var mörkt och hon såg inte på den sidan hon inte har något öga, så det blev en kort runda. Men som vanligt hållde jag knappt i henne!
_
HÄSTTESTET 2010 Under 2010 har du...
(x) Flygit av
(x ) Flygit av mer än 15 gånger
( ) Flygit av mer än 50 gånger
(x) Flygit av ute i skogen
() Varit med om att sadeln snurrat runt då man sitter på hästen
(x ) Suttit på en skenande häst
(/) Varit med om en ridolycka som slutade med sjukhus för dig
(x) Galopperat barbacka
(x) Hoppat barbacka
(x) Ridit ut barbacka
() Brytit något du då flygit av
(x) Ridit i bara grimma
(x) Ridit utan något alls
(x) Badat med häst
(x) Kört galopptävling i skogen
(x) Tävlat i hoppning
(/) ridit Western
( ) Barockridning
(x )ridit  Gymkhana
( ) hästpolo
() Teoritävling
(beror på vad som menas.. ) Trav
(x ) Körning
() Annan tävling Vilken:
() Vunnit i någon av ovanstående grenar minst en gång
(xxxxxxxxxxxx) Gråtit över att det gick dåligt på ridningen
(x) Struntat i att rida under en tid för att du mått dåligt/inte haft tid/lust
( ) Jag har kört par eller fyrspann
() Jag kör oftare än jag rider


UTRUSTNING
(x) Äger mer än 5 schabrak
(har häst..) Har någon gång ägt allt man behöver till häst utan att ha någon
(x) Äger mer än 3 par ridbyxor
(ibland) Köper utrustning för mer än 500 kr i månaden
( ) Köper utrustning för mer än 2000 i månaden
(x) Har ägt mer än 3 ridhjälmar
() Spräckt hjälmen i en avflygning
() Putsar träns varje gång du ridit
() Putsar träns minst 2 gånger i veckan
(xxx) Putsar träns iallafall någon gång i månaden
(x) Sköljer bettet varje gång du har ridit
(x ) Har säkerhetsstigbyglar
(x ) ... Som faktiskt är bra och fungerar
(x) Har nosludd på hästen
(x) Och Padd
(x) Och flughuva
(x) Och Martingal 
(x) och benskydd på alla benen    
(x) Eller lindor
(/) Matchar alltid
(x) Rider i gympaskor ibland
(x) och/eller mjukisbyxor ibland


HÄST
(x) Varit skötare/med/halvf/foderv/ägare till en ponny
(x) Varit med om att en häst du tycker om har avlivats
() Tre eller fler av de hästar du tyckt om/skött/ägt mm. har avlivats/sålts
(x) Blivit biten av en häst så det blöder
(x) Blivit sparkad av en häst
(xxxxxxxxxxxxxxxxxxx ) Slagit en häst eftersom du blivit arg/frustrerad  :O ( notera att jag är oseriöst)
(x) Klippt en häst  (inte jag själv)
(x) Ryckt manen
(x) Slått på en tappsko -
(x) Haft en häst som varit skadad
(/ ) Ångrat att du köpte/tog hand om hästen )HAHA nej iiinte så, men när hon testade som fan undra jag var jag har gett mig in på (A) )
(x) Älskat hästen över allt annat ändå
(vill ha det när jag tävlar ;o) Kan inte leva utan pälsglans
(x) Ryktar minst en halvtimme om dagen
(x) Eller iallafall minst en halvtimme några gånger i veckan
(x) Äger/fodervärd/medryttare/skötare nu en häst
(x) Har ägt/fodervrärd/skötare/medryttare två hästar eller mer
() .... 3 hästar eller mer


ÖVRIGT
(x) Försummat skola/jobb för att vara i stallet
(x) Är i stallet/med hästar mer än 3 timmar om dagen
(x) Skulle hellre dö än sluta rida
(x) Skulle tycka det var tråkigt att sluta rida men överleva
(x) Skulle senare upptäcka att du visst hellre skulle dö än sluta rida
(xx) Funderat på att sluta med hästar vid mer än ett tillfälle
(x) Varit övertygad om att din häst gör allt för att vara jävlig mot dig
(x) Försummat kompisar/Familj/pojkvän pga hästarna
(x) Har en hästaffisch på din vägg
(x) Har mer än 50 bilder när du rider

DIN FAVORIT HÄST
Namn:Corona
Född: 94
Positivt med hästen: finns inge negatift med henne <3


Snygg&Billig!

Snygg och billig jacka! Har inte sett den irl, men nästa gång jag är inne på Cheval ska jag kika på den! Den är på önskelistan den med!
Finns HÄR för 499:-

Läckra stövlar!

Millenium Ramses 2 Moka ridstövel – De Niro Boot
Jag tyckte stövlarna var skitfula när jag såg dom först men sedan när jag såg dom i butik tyckte jag de var helläckra! Fast de är inte några stövlar jag skulle köpa själv, gillar inte brunt så mycke!
Finns att köpa HÄR för 4 755:-

någon som kan förklara?

är det någon smartig person ( okej det behövs inte mycket för att vara smartare än jag) som skulle kunna berätta vad dendära judit reklamen går ut på??
ngn: hur mår du judith?
hon: Hej på er

ni vet den



Dag 1.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
Jag heter Majja Holgersson Bergdahl, jag är en glad tjej med galen personlighet. De är nog de bästa ord att förklara mig med, galen. På ett bra sätt alltså, jag mestadels glad och pepp. Men ibland är jag även arg och sur. Jag är en väldigt envis tjej och jag får nästan alltid som jag vill, vilket är både en bra och en dålig sak! Jag är sprallig, knasig, rolig och jag bjuder verkligen alltid på mig själv. Jag kan lätt enligt vissa bli för mycket ibland men enligt mig är de charmen med mig. Man får liksom ta mig för den jag är! Jag är väldigt ofta oseriös och eftersom jag är bäst på att se/låta seriös så vet man inte när jag är seriös! Jag är även ofta ironisk och ibland får man läsa mellan raderna!!
Jag bor i Kalmar med min mamma, låtsaspappa, storasyster, storebror och min halvlillasyster. Min mamma och låtsaspappa har en kattuppfödning så vi har även 9 renrasiga norska skogskatter, just nu har vi också 5 kattungar som snart ska flytta till sina nya hem.
Min pappa bor i Malmö tillsammans med sin sambo Pernilla, 2 hundar och 2 katter. Jag åker dit på nästan alla lov och sedan några helger ibland!
De var väl lite lagom om mig!
Jag har läskiga ögon! Dom ändrar färg! Ibland är dom brun/gröna, ibland chokladbruna och ibland bruna.
Så söt jag är, eller inte :)
1 års gamla bilder.

Ne johanna :(

Nooo! jag bloggar för min skull! Kommentera om ni känner för de (a)
(jak er en snel hest<3)


yes

Jag vet ju att ni läser, varför kommenterar ni inte vad ni vill läsa om? V( iaf jag) bloggar ju ÅT er. kom ihåg det!
Edit: hihi okejdå, men jag bloggar både för eran skull och min med, mn liksom, det är ju för eran skull jag bloggar om det ni vill läsa om;)

Jag vill börja träna! Jag vill ha eget stall. jag vill ha två hästar. Jag vill söka till Ponnyakuten. Jag vill börja tävla. Jag vill ha egen transport. Jag vill ha så mycket!

två av sakerna kommer bli sanna iaf! Jag längtar sjukt mycket!
I morgon/dag ska jag faktiskt skriva ett inlägg där (jag) tycker gränsen når  med ponnyer/hästar.( när man är förlång eller inte) allt handlar inte om ett par siffror.



stall+lagathagen

Var till stallet förut och borstade Corona och lagade hagen. Äntligen fungerar strömmen! Var dock tvungen att leda fram Corona så hon fick sig en stöt.. kändes jätte hemskt men vad gör man? Hellre hon får sig en redig stöt än bli påkörd. ( vilket hon höll på och bli häromdagen) Som (tur) är tyckte hon det var jätte läskigt så jag hoppas innerligt att hon stannar innaförn hagen, för detta kommer inte funka om hon ska fortsätta såhär. Verkligen inte! Det gick jätte snabbt och mocka! Typ gjorde allting på ca 5 min.
Jag red aldrig idag dels för att det är förkallt, och dels för jag inte är hemma, är lite svårt och rida när man inte är hemma ;)
Ikväll får ni önska ett inlägg. För jag har ingenaning om vad ni vill läsa om.
Var till stallet förut och borstade Corona och lagade hagen. Äntligen fungerar strömmen! Var dock tvungen att leda fram Corona så hon fick sig en stöt.. kändes jätte hemskt men vad gör man? Hellre hon får sig en redig stöt än bli påkörd. ( vilket hon höll på och bli häromdagen) Som (tur) är tyckte hon det var jätte läskigt så jag hoppas innerligt att hon stannar innaförn hagen, för detta kommer inte funka om hon ska fortsätta såhär. Verkligen inte! Det gick jätte snabbt och mocka! Typ gjorde allting på ca 5 min.
Jag red aldrig idag dels för att det är förkallt, och dels för jag inte är hemma, är lite svårt och rida när man inte är hemma ;)
Ikväll får ni önska ett inlägg. För jag har ingenaning om vad ni vill läsa om.

Btw: Kommer nog inte blogga något på fredag, för här är det skola+sova+spela innebandy hela natten.

/ Johanna L

123456789...

Nästan alla andra gör denna eller har gjort!
Jag börjar med den ikväll! :)
♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

If vegetarians love animals so much, why do they eat all their food...?

Tänkte bara meddela er att jag sitter uppe just nu, jag är inte ett dugg trött & nu ska jag starta en film!
Alla sover förresten, mesar!

Dör!

Jag kommer inte kunna rida ordentligt förrän mitt ben blir helt bra, kan jag inte gå imorgon måste jag ha kryckor. FML!!!

Jag har all världens otur?

Kom till stallet runt 5? Då var de redan mörkt så jag mockade och fixade allt innan. Suppan blev glad när hon såg mig, speciellt när hon märkte att jag hade ett äpple i handen! När vi gick från hagen så stannade jag lite (lydnadsträning) och då så la hon huvudet i min famn och pussade på mig. MYS!
Tog in henne och fixade henne i lugn takt och sedan skrittade vi ut, Suppan känns skitstor :o Jag vet inte varför alls, men jag känner mig liksom liten vid henne. Haha! Suppan var skitpigg, trippig och spännisbög! Hon gick och trippade och gjorde piaff (stördhest.se), jag bad henne inte om de utan kortade bara tyglarna lite. Sen när jag travade gjorde hon massa skänkelvikningar och var superduktig. I början var hon såklart skitpigg men sedan blev hon lugnare. Hon gick och visade upp sig så glatt och trampade på tills hon blev lite trött. Då skrittade vi hem till paddocken och tog lite galopp i varje varv. Jag satt verkligen skitstilla och höll en ganska samlad galopp pga underlaget.
Suppan var skitfin verkligen och efter när jag travade av slappnade hon av som aldrig förr!!! Hon travade i lugn takt och sänkte huvudet en massa och höjde ryggen supermycket! Hon var verkligen avslappnad! Jag är verkligen supernöjd med lillfisen!
Efter när jag skulle dra av min stövlarna så råkade jag rycka till på något konstigt sätt så nu har jag typ sträckt ledbandet, jag kan alltså inte ens stödja mig på benet. Har precis smort in med voltaren, kunde knappt ta mig ner för trappan, upp var svårare sen iaf.
Nu ska jag kolla på weeds och tycka synd om mig själv!
Jag har shorts på mig, de lovar jag! haha, fast de ser ut som jag inte har de (a) Såhär red jag nästan hela sommaren! :D fast oftast foppatofflor ist ;)

Barnvakt

Jag är barnvakt så har inte kunnat blogga. Ska slänga ihop något roligt inlägg när vi har lagt henne. Hon stannar tills i morgon. Men vi hörs sen!
/johanna L

Fet diss!

Jag hatar en del lastbilschaförer. Idag när jag och min kompis Emelie red wininna och ronna på vägen, och wininna får panik när lastbilar kommer så emelie säger såhär lungt:



E: Det kommen en lastbil :) :)
Jag: =O  EMELIE DU MÅSTE HOPPA AV WININNA FÅR PANIK!!!
* hoppar av*
Jag tänker: Phuuust ronna får inge panik iaf!
Så åker lastbilen typ bakom oss, och Ronna får panik. ( vi stod stilla ) Hon slänger sig framåt och jag var livrädd att hno skulle slänga sig framför lastbilen. Och han fortsätter och åka även om han såg först Emelie hoppa av wininna och sen att ronna fick panik. Han åkte förbi som ingenting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STOR FET DISS TILL ER SOM INTE BRYR SIG OM DJUR I TRAFIKEN!

jOHANNA l

!!!

Okejokej.
Ska duscha nu men ni får ett inlägg sen om min dag!
/johannaL

' inget med hästar och göra '

Vill bara hissa Musik börsen!


Ska inköpas!!!!!!!:D

såå ni kanske får höra ngn låt (a)
men! min kompis har såånn så vi ska spela in en låt tsm!

/ johanna L

Ville bara säga

.. såg Majas inlägg. Och jag kan erkänna här och nu att jag inte har uppdaterat så bra dom senaste dagarna,men jag har det så körigt just nu, allt står stilla i huvudet, jag har inte ridit på fyra dagar, och allt är pga av att innebandyträningen och skolan kommer i kläm. Jag LOOVAR att uppdatera så mycket jag bara kan. Men det skulle vara så mycket lättare om jag visste vad ni ville läsa om? jag hoppas verkligen att majja ångrar sig för jag vet att jag har uppdaterat skitdåligt, men det är inte meningen.. Från och med idag kommer ni få minst ett inlägg av mig varje dag, om inte så blir de två. Låter det bra?
/ johanna

Tråkigt läge.

Jag funderar på att starta en ny egen blogg, dock blir detta isf vecka 8 pga då har jag kommit igång med skolan och fått en del andra saker uppklarade. Anledningen till detta är för att de andra inte bloggar lika ofta. Visst, jag var dålig under tiden när jag var i malmö. Jag gör inte detta för jag inte gillar Johanna, Johanna och Elvira. De är mina vänner, men jag skapade denna bloggen pga jag visste att jag inte skulle hinna uppdatera så mycket för jag har 4 saker att balancera upp. Alltså skola, häst, vänner och familjen. De tar tid och jag älskar att blogga. Men varför ska jag dela blogg med andra om uppdateringen inte blir så mycket bättre iaf? :) Jag jag tycker faktiskt de är tråkigt att de andra inte uppdaterar.
Jag menar absolut inget illa mot de andra 3 för jag vet själv hur lite tid jag har. Ville bara säga detta iaf! ;)
Vi kör på vännen, fast jag vet att de kanske inte blir så länge till iaf...

Födelsedag.

Jag fyller år om precis 7 veckor! Högst på önskelistan står de ett på blå Tretorn! Får jag inte dom dödar jag någon, haha! Nu lät jag säkerligen bortskämd, men vill verkligen ha dom. Min mamma tycker dom är skitfula och tycker jag ska köpa ett par läderstövlar ist. Fast de kan hon glömma!
Sedan vill jag ha ett Shockmöhle schabrak och guldiga catago boots! Jag väljer hellre att vänta på att få saker än att behöva spendera mina egna pengar :) Haha! Jag fyller år om nästan 2 månader och jag planerar redan *facepalm*.
<3

Suppmupp!

Jag saknar Suppelimupp en massa och kommer inte träffa henne förrän på fredag, jag vågar verkligen inte utmana ödet och åka till stallet fast jag har ont i ryggen.
Nu på fredag ska jag vi galoppera, jag lovar att försöka filma. Freja ska kanske följa med så de blir säkerligen film! Sen beror de på när vi kommer iväg, de blir ju mörkt galet fort!

Så om ni undrar varför de varit så tomt om Suppan så är de för jag inte ens träffat henne sen innan jag åkte till malmö! Oroa er inte, hon har blivit riden och longerad sen dess!!! Fast jag antar att hon kommer vara busig iaf för hon har stått sen måndags iaf. Jag har ingen aning om varför jag skriver detta pga de är helt ointressant. Försöker nog bara komma undan städningen! ;)

Pluttis<3



GODNATT!

Sängen väntar! Måste verkligen sova ut. Somna när jag skulle natta Tilde ( min syster bebis) Haha! somna nästan i skolan både idag och igår.

För att vara jävligt elak mot alla som läser kommer jag bara skriva ''Vad vill ni läsa om?'' tills någon skriver!!!!!!!!!!!!!!!
Såå. vad vill ni läsa om?;)

/ Johanna L


Fail!

Haha, vafan suppan?! XD
Anisette stegrade sig utan att jag alls var beredd och jag ville inte att hon skulle landa bland stenarna!
HAHAHA! Nu fattar ni vad jag menar med att Dattan inte hade super koll över sina ben va? HAHAHA!


Duktig Chey!

Jag ska städa nu, jag skjutit upp den i 1,5 vecka!
Sedan ska jag leta upp failbilder som ni kan få! Kan berätta att jag har en del! ;)
Haha! Så kul är de :D


Tidsinställt!

Jag har nog precis slutat skolan när detta kommer upp ;)
-Exlusiv Horse Wear
De gör supersnygga schabrak, man kan välja vilka färgen man vill, bra kvalité och efter 1 tvätt blir de verkligen rena. Jag har 2 stycken i hoppmodell (dock är Suppans sadel ganska mini så dom är inte så små), ett klarrött och ett vinrött! Jag har visat de i bloggen innan!

lycka!

Alltså jag måste medge er att min ponny är bäst i alla lägen.
Idag så orkade jag verkligen inte rida så gick ut på promenad, och på hemvägen så bestämmde jag mig att släppa lös henne. (alltså hållde INTE i henne-) Och då svängde jag ut mitt i vägen ( åker nästan aldrig någon där) och hon följde efter min som en hund! jag sprang, saktade in, ökade. stanna tvärt svängde åt vänster och höger osv. Hon litar på mig! Och även så red Mikaela med sin häst framför! Och när jag sitter på ryggen vill hon bara vara så nära Wininna som möjligt. Men nu var det minst tio meter. Inge Nh här behövs!

Ska filma någondag!:D ( i morgon )

johanna L

Tack bästa Carro! <3

Världens bästa Carro har fixat bloggen nu, jag ÄLSKAR de! Tusen tack till henne! :)
Ser ni inte de nya tryck på F5!
Nu har jag förresten börjat skolan, jag kommer hem tidigast halv 3 så jag ska försöka göra ett tidsinställt till 2, sen kommer ett upp på kvällen! Jag ska inte rida förrän på fredag då jag haft ännu mer ryggvärk nu, så jag måste pausa lite.
Denna fina bild fick jag från Johanna Eriksson! Tack vännen<3

Trött efter första skoldagen.

Detta ska jag göra nu, sedan ska jag städa mitt rum. På riktigt!

Marin-Silver

Bara jag som skulle tycka detta var skitläckert?
Snyggt med Jin i dressyren tkr jag!
Nu vet jag att flera kommer tycka jag är dum i huvudet, men jag tkr detta är skitsnygg och Suppan skulle passa i de ;)
Schabraket, Lindorna, Bootsen, Stigbyglarna, tränset och pannbandet kan du hitta här: http://cheval.shop.textalk.se/sv/
Sadel: Bates Innova

SÅÅ GULLIG! VISAR PRECIS SÅ SOM RONNA GÖR VARJE DAG!

av picasso Johanna E





Ingen fantasi.

Hade ingen fantasi. Bilden är helkass, dock en söt liten kosshäst!


Ge mig min fantasi tillbaka? Inge kul att ha photoshop annars!


HEMMAAAAAAAAAAA!

Igår tog jag tåget hem vid 10 i 8, FML hårt! Jag gick alltså upp vid kvart i 7. På tåget satt jag i 2 timmar och kollade ut och lyssnade på musik. Sista delen (från alvesta till kalmar) sov jag!! När jag kom hem la jag mig i soffan direkt och mamma gjorde omelett till mig! Sedan kollade jag på tv hela dagen för jag var äckligt trött! Sedan på kvällen kollade jag igenom halva sista säsongen av true blood och haha! Jag kollade bara på delarna Alexander Skarsgård var med i!!!! :o Sedan smsade jag med Jens till han somnade? Låg sedan och var rädd för att något barn skulle mörda mig (såg äcklig barnskräckfilm i Malmö), somnade runt 2-3 och sov till typ 12 idag sen duschade jag!
Öhhhhhhh.... Vf skrev jag detta ens?! Haha, jag är fortfarande trött och nu ska jag starta photoshop, göra lite outfits och sedan ska jag fixa de som tidinställda inlägg sen ska jag städa min garderob!
My future husband!♥

Coronas handikapp.

Har aldrig känt mig så världelösare än idag. Corona var satans pigg och tog inte bettet  och bara skena och jag bara drog henne i munnen och sen i en kurva så fick hon för sig att de var farligt så hon hoppa i den djupa snön = SNÖGUBBE!.  Väldigt roligt. Ska rida när det är ljus från och med i morgon.
För att fylla ut inlägget så kan jag berätta om Coronas öga!
som många har sett på bilder och filmer så har Corona bara ett öga, och det är såklart ett handikapp. Jag får alltid förfrågningar om varför hon bara har ett. Ett 'Bortopererat' brukar inte räcka för en del.


2005 så hände det, hon förlorade sitt öga. Ronnas förrförrförraförra ägare skulle göra en besiktning på henne tills nästa köpare. Och då visade hon något på det högra ögat. Lisa ( som köpte henne) fick en salva, och när den hjälpte som mest så börja något i ögat vara lös. Hon blev helt galen. ( jag menar, tänk er själva? ) och dom fick operera bort det. Men efter det var hon inte riktigt sig själv. Men hon var helt enkelt inte van, men nu är hon helt sig själv igen efter alla dessa år!

Jag älskar henne som hon är, inte hur hon ser ut!

/
johannaL

NU FÅR NI VIDEOBLOGGEN, DET ÄR TVÅ VIDEOSAR I SAMMA SÅ DFR SÅ LÅNGT./JOHANNA l


Exam!

Även fast detta är en hästblogg måste jag bara tipsa om en film jag nyss kollade på!
Den heter Exam och de antar jag att i fattade med tanke på bilen. haha! De är verkligen en intressant film :)

bilder!

Här får ni som lovat!
fail bilder.¨


Inte jag som hoppar, utan Amanda www.Teamvovve.blogg.se ( hoppas det var ok att jag la ut bilden! )
dåliga med denna bild var att när jag skulle klicka så var hon hur fin som helst men så kommer camillo och förstör allt ;)









Fina bilder på Corona











Jätte svårt och hitta bilder, för alla bilder på ronna är fina!
men hoppas det dög!
/ johanna L


äntligen!

Red äntligen idag! red i djupsnö HELA tiden och skritta och trava aldrig så här körde jag på igalopp direkt i ca en timme!
Haha, nej, stackars ronna om jag skulle ha gjort det. Men red faktiskt i djup snö idag! Fast inte hela tiden, hon är så söt. Hon ville bara gå i den djupa snön utan jag styrde henne. Måste vara jätte skönt för henne och äntligen ridas ordentligt! Hur härligt var det inte och galoppera i djup snö? och trava? Skritta oxå för den delen! Alla borde uppleva den upplevelsen,  skithärligt!
Ska försöka få ngn filma/ta kort någon dag så ni kan få lite bilder. Har fortfarnde inte fått dom andra bilderna men dom kommer väl snart!

Nu ska jag lyssna på den bästa spellistan som finns! Bäst

failbilder/fina bilder på ronna kommer i kväll tror jag!



Tretorn Hammarö

För er som inte vet så kommer det ut en ny Tretornstövel som släpps på Göteborg horseshow.
Jag tycker foten är ganska snygg, men skaftet är ju skittråkigt! Dom kunde gjort något roligt! Denna är bara lik Tretorn Comfort i skaftet. De är säkert supersköna men jag skulle aldrig köpa dom!
Diss till dom, håller ni inte med?


Bett del 2.

Nu ska jag skriva om vilka bett jag använder mig av, eller har använt mig av och bett som jag skulle vilja testa som jag tror skulle funka bra! :) Detta är samma sak som med del 1 av bett, detta är mina åsikter. Jag antar att ni respekterar att detta är mina åsikter och att jag tycker såhär, jag tvingar ingen att tycka likadant. De är fritt fram att kommentera om ni tycker något annat eller hur ni upplever betten.
Jag tycker de är viktigt att variera med olika bett och jag vet att de är nyttigt gör hästarna med.
Här kommer betten jag använder:
Smalt 3-delat bett: Suppan har ett väldigt smalt 3-delat bett som hon funkar väldigt bra på, jag personligen gillar 3-delade bett. De finns ingen chans att de kan smälla upp i gommen som 2-delade kan. Suppan verkar funka bra på detta och jag tycker om att rida på det.
<-- Suppan med de smala 3-delade

"Vanligt" 3-delat bett: De är samma sak som med övre faktiskt, det funkar super på Suppmupp och är enligt mig ett bra bett i allmänhet! De negativa är att båda betten har rörliga ringar så de kan lättare råka nypa hästarna i mungiporna!
Hackamore: Jag har precis börjat använda de på Suppan, de funkar superbra på henne och hon tycker det är skönt att vara "fri" i munnen. De som är viktigt med ett hackamore är att de sitter PERFEKT! Sitter de för långt ner kan man stänga luftkanalerna och knäcka nosryggen. Längs ner på nosryggen är skelettet jätteskört så man måste vara försiktig med det så man inte sätter det fel! Funktionerna i hacket är att när man tar i tyglarna åker skänklarna(stångarna som är av metall heter skänklar;)) bak kommer det ett tryck på nosrygg och ett litet tryck i nacken. Detta är ett betlöst alternativ som jag tycker om! Jag tycker att detta bettet funkar superbra om man har en häst som lyssnar på det, på vissa funkar det inte. De enda problem med detta är att sidostyckerna kan råka åka in i ögonen på hästarna och tränset inte sitter så bra! Inget jag råkat ut för men jag har hört att de hänt andra!
<-- mitt hack!
Bett som jag funderar att testa:
Novabett: De är ett bett som är väldigt milt och eftersom Suppan är väldigt känslig tror jag att detta bett skulle funka på henne! Novabett är ett sorts gummibett som många av mina vänner använder.
<-- novabett!
3-delat Eggbett: Detta är ett bett med fasta ringar så bettet inte kan röra på sig lika mycket och de minskar risken att hästen blir nypen i mungiporna. Bettet ligger även mer stilla i hästens mun! De är ungefär samma sak som att ha bettskivor.
Detta är som sagt mina åsikter, ni får tycka vad ni vill och undrar ni något kan ni bara kommentera eller om ni bara vill skriva era åsikter om betten! :)

nananna-............ bbatman!

Ikväll får ni önska ridbilder!
haha kan ju säga att jag har gjort bättre i ps..






Matsalsbordet!

Sitter just nu vid matsalsbordet, dricker pepsi(som jag hatar fast vi hade ingen cola </3) och funderar på vad jag ska skriva om! :o Jag har gjort del 1 och del 2 av bett. Har jag inte helt fel så har del 1 kommit upp nu och del 2 tror jag kommer runt 11 imon? Minns inte! Funderar på om jag ska skriva om lite skarpare bett, alltså Kimblewick, pelham, gag och sen lite andra bett? :)
Jag har ganska stor personlig erfarenhet av olika bett för jag har använt många olika på olika sorters hästar!
Jag ska även försöka fixa så att mitt photoshop cs5 funkar på datan så jag kan fixa lite outfits! Sen ska jag fixa någon hiss och diss med!
Nu ska jag hämta en till burk pepsi och prata med pappa så vi kan fixa photoshop! :)

Bett del 1.

Nu ska jag skriva vad jag tycker om bett i allmänhet :) Jag bryr mig inte om ni tycker att jag är en idiot, men ni kan ju försöka respektera att detta är min åsikt. Jag respekterar allas åsikter så respektera gärna mina. Och tycker ni något helt annat får ni gärna kommentera det, skriv vad ni tycker och ni kan tom skriva vad ni tycker att jag har fel om ifall de ska vara så! Som sagt är detta MINA åsikter, ingen annan måste tycka såhär!
De är handen som kontrollerar hur skarpt bettet är, de beror helt på hur ryttaren som håller i bettet rider. Har du en häst som är sönderriden i munnen och verkligen är stenhård och går emot din hand är de väl bättre att man tar ett lite skarpare bett så man kan använda så fina hjälper som möjligt än att man sitter med ett 3-delat bett och bara sitter och håller i hästen?
Jag kan säga av egen erfarenhet så går de inte att rida en stark häst som bara ridits på skarpa bett och verkligen är förstörd i munnen på ett 3-delat bett, det funkar inte. Dartanjang hade bara ridits på skarpa bett ca 1 år och han var RIKTIGT stark! Han kunde ta bettet och galoppera 15 varv i paddocken och i början red jag med pelham, kimblewick, gag och de var tyvärr de enda bett som funkade på honom i början. Jag försökte rida så lite som möjligt med handen, alltså bara göra halvhalter ofta och de funkade. Efter ca 1 månad gick de att rida på mildare bett.
När man rider ska man rida så lite som möjligt med handen, de ska liksom vara som att rida med sytrådar. Man ska inte sitta och rycka och slita i hästens mun. Tänk själv om någon skulle stoppa in en metallbit i din mun sen sitta och slita och dra allt dom kunde?! De är inte något någon tycker är skönt!!!

Enligt mig kan alla bett skada, de är liksom handen som håller i tyglen som bestämmer hur skarpt bettet är. Jag har inget emot något bett. Bara man vet vad som händer om man rör lite i tyglen och att man sätter bettet rätt.
Detta är min åsikt och jag står för den :)
Det kommer komma en del 2 på detta med och de handlar om vad jag använder för bett och vilka jag gärna skulle vilja testa!
(detta är Dartanjang, han såldes i augusti :))

Slutmätas!

Suppan får slutmätas iår kom jag på! :o
Hon är minst 153 cm tror jag!
Men hon ser ut som en ponny, de måste ni hålla med om?

MIN KOMPIS HANNA KOMMER LADDA UPP SIN VIDEOBLOGG OM JOIN UP OCH LÖSLONGERING I MORGON NÄR HON KOMMER HEM. GODNATT!



Tidsinställda!

Jag kom fram i Malmö för ett tag sedan och nu ska jag fixa typ 1 tidsintällt inlägg per dag för att de ska komma lite uppdatering från mig med! :)
Låter de bra?
Så om ni har något ni vill läsa om får ni kommentera det nu, jag bits inte!!!!!
Kommer försöka blogga 1 gång per dag men om jag någon dag inte orkar har jag 1 annat i reserv redan! 
Låter de som en bra idé? :)

Hejdå! :)

Jag ska till min pappa i Malmö, har ingen aning om hur länge jag stannar än.
Jag ska försöka uppdatera, men jag kan inte lova ngt annat!
Ni får läsa från Johanna, Johanna och Elvira under tiden jag är borta ist!
Puss

hästjävel ;o *

* haha nejdå. Hon är aldrig ngn hästjävel. Men ibland blir man bara liiiiiiiiiiiiiiite sur på henne :S
Ni får ingen text om join up  för jag är inte på humör.
Vi skulle stänga av typ hela paddocken, okej inte hela men en del skulle vara kvar så hon kunde galoppera. Så är hon så jävla stönig så hon ska gå mot stängslet. Tar satts och HOPPAR (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) över och drar med sig alla trådar och pinnar så nu är ALLT sönder, och så tar hon sig i friheten och går in i hagen och äter hö. KUL! Nej hon vart inte skadad eller ngt. Men snacka om en arg johanna?:)

Idag kommer filmen och texten om join up up!



26-12-2010

Jag lovade er bilder när jag fick dom, så här kommer det! Lilla suppmupp<3

fler bilder kommer imorgon! :)


Bra eller inte bra?

blev ingen join up idag. Dels för att det var snöstorm och dels för att jag glömde kameran.


När vi kom dit så sa Mikaela att vi var tvungna att följa med och leta efter hästarna. SUCK! inte nu igen.. Så det var bara att hämta hästarna. Dom var snögubbar! Jag orkade inte rida idag så vi longerade henne.  Lite klantig var jag som börja longera henne vid öppningen och stängde aldrig, så då flög jag som en vante efter! Trevligt.. Men det gick bättre sen! Hon fick trava och skritta i några minuter så fick det duga.


Ronnas box är skitig som fan! Kan inte mocka så noga eller då vi inte har hämtat hem spån.. ( typ ingen har kunnat hämta på ett tag.. :(  men jag hoppas det kommer snart! för då ska ronna få en ren box!)

Kan snart sätta igång henne helt! Såren har inte läkt än men det går och rida för det, hon är inte iriterad på det eller något, sprang som en galning när vi försökte få tag på dom.  Så det måste ju vara ett bra tecken, ellerhur?:D

Ni ska få en text join up som lovat sen! Jag och min kompis kan Videoblogga om det sen om ni vill?



Join up

Ska snabba mig lite och blogga!

Ska snart åka till stallet och mocka och ta in dom osv. Ska ju göra join up idag! Hoppas det går bra. Vad Join up är kan jag skriva en liten text om sen och visa film ofc! Det handlar iaf om att vinna förtroende för hästen, och det heter Join up, visst finns det Seven games men .. join up är säkert roligare!
Har ni tänk på en sak? Ist för hoppryttare börjar jag bli en NH ryttare.. Lite läskigt. Men kan ju inte hoppa ordentligt på vintern så nh blir bra!
Vad tycker ni om NH? är det bra eller dåligt? eller är det bara sånna personer som hatar bett och hjälptyglar som håller på med det? Motivera!

Ridfilm!

Detta är en av 4 ridfilmer sen nyårafton!
Suppan var spänd pga då och då smällde de raketer.
Haha, eller hur ser de ut att gå skitsnabbt med?
Fast de känns inte så snabbt, de är något vi tränar på iaf.
Ni kan kritisera så mycket ni vill, jag rider inte bäst men jag kan rida. Men jag har mina brister och de är något jag tränar på :)

skönheten själv.



Jag föreställer mig honom i en sagovärld, sagovärlden är full av enastående varelser som bara är, i en otroligt vacker natur. Där, mitt bland dessa unika varelser, där står han. Som en kung över skönhet.


Visste ni..

Visste ni att min syster och min mamma ridit innan!!
Min syster red i minst 5 år!
& min mamma i typ 18 år?
Min mamma har ridit Anisette en gång, hon hade inte ridit på 10 år då och hon red Anisette SKITBRA! I form och hon hoppade och detta var när Anisette var skitjobbig i början! ;) Min mamma och jag rider på väldigt likt sätt, vi är väldigt känsliga och rider mycker med sitsen.

Min storasyster fick rida på Anisette 2 gånger tror jag och hon red mest lite joggning då! Hon red även Dattan i somras och då hade hon inte ridit på 1 år, och han är ju inte precis en lätt häst och som säkerhetsåtgärd satt jag på honom graman!
Här är en bild när min syster red Dattan, de gick bra och han var lugn. Dock sprang han med huvudet rätt upp i luften men han är en galet svår häst.
Min lillasyster är lite hästintresserad så hon har ridit både Filur, Anisette och Suppan! Filur skrittade hon bara till och från hagen! Anisette brukade jag sätta på ett gummiband på sen löslongerade jag henne medans Wilma satt på, dom skrittade och travade och Anisette var så försiktig med Wilma så de finns inte. Hon märkte att hon inte var så duktig så varenda gång Wilma började tappa balansen så saktade hon ner. Guldponny♥
Wilma var med mig i stallet på nyårsafton och hon skrittade först på Suppan i paddocken och Suppan var hur lugn som helst då, hon lika som Anisette märkte att Wilma inte hade samma balans som jag. Sedan red wilma framför mig när vi skrittade av och vi travade tom lite och Suppan var så försiktig som hon kunde! Wilma satt även på henne ner till hagen och hon brukar liksom gå skitsnabbt ner och vara jobbig men nu var hon hur försiktig som helst. Är verkligen stolt!
Wilma ser inte så glad ut, haha! Men de var hon!
Min låtsaspappa är med mig i stallet ibland med, han gav Suppan en morot, klappade henne och han drog täcket rätt. Han brukar liksom vara skiträdd annars! ;)

Majja i ett nötskal!

Måste bara dela med mig om hur korkad jag är!!! Jag orkade inte hämta nagellacks borttagning så ist så drar jag bort allt med tänderna.. Nu har jag nagellack i hela munnen, mums<3

Liten ponny!

Igår gick jag upp vid halv 8 och jag kom inte hem förrän sent!
Jag var i torsås och testade Annelies(Min morbrors tjej) häst Fanny!
Vi red på en väg i skogen, min lilla kusin Gustav på sin underbart söta och fina b-ponny Lill-Sara samtidigt som Annelie gick! Fanny är ett sto på 5 år, blir 6 iår! Hon är hur underbar som helst och verkligen en välriden häst. Jag kortade upp tyglarna och la mot skänklen lite och hon gick i form!!! Hon gick att flytta superlägg och lyssnade på sitsen helt och hållet. Jag kortade och längde  traven och gud vilket luftigt steg. Hon flög verkligen fram!!! Galoppen var underbar, gjorde galoppombyten, samlade och längde. Verkligen en superhäst som är skitsnygg! Verkligen bra byggd!
Efter jag ridit Fanny åt vi lite sen åkte vi till Malins gård, där kelade vi med föl och sen fixade hon Lotta och sedan åkte vi till ridhuset där jag fick provrida henne, samma sak här. Hur välriden ponny som helst!!!!!! Hon hade mjukt och fint steg, mjuk i sidorna, mjuk i munnen och UNDERBART steg! Hon var lite fjantig och gick emot min innerskänkel en del men de var nog bara de att hon testade mig. haha, i galoppen var hon en rodeohäst! Hon bockade som en idiot men jag satt still iaf, fick komplimanger om att jag hade super balans! (de lönar sig att rida knasiga hästar vetni ;)) Tog 3 travskutt och hon var liite fjantig, men hade ganska bra teknik!
Lotta är en c-ponny jag kanske ska börja tävla pga hennes ägare är för gammal! Jag kanske är lite lång men hon bärde upp mig och hade inga problem med längden och hon känns så mycket större att rida! Malin ska sätta igång henne lite mer sen ska jag provrida igen och hittar hon plats sen så kommer hon flytta in till kalmar! :D
Lotta för 1-2 år sen? :)

mitt år i filmer och bilder

nu är det 2011. Vilket konstigt år det har varit! Ska berätta lite sammanfattning av året. Vill bara säga att bästa ponnyn fyllde 17 årlördags, så vi gick en promenad i det härliga vädret! dock var det mörkt men det var så härligt. Tränade lite sevengames. andra leken för jag orkade inte av med alla täcken bara för första leken. (a)
Satte igång henne mer idag, vi red och travade. ( jag och Hanna) I morgon ska vi göra join up med henne :D

Januari.
Jag blev mer medryttare på miss wininna än vad jag var förut. Vi red,hoppade och hade roligt! Minns att jag testade Pessoa på Wininna. Har för mig att jag inte gjorde annat än red henne, red ju på ridskola då oxå. har en aning om att jag tävla gameboy, gjorde jag. Men förlåt. Jag orkar inte leta fram bilder.
Så Januari var en tråkig månad!
filml från januari
Februari.
Samma sak, redredred. Fyllde år oxå. Fick vita ridbyxor och en kavajj, var överlycklig. Åkte på teori samma dag som jag fyllde år. Vilket var roligt. Hyrde Gameboy två helger. dom bästa i mitt liv. Fullt med knas!


min hund.
Mars.
som vitt jag vet var jag och red osv. hyrde gameboy, och tävla! Vi kom på 4 platsen,( av fem ridskolehästar )
April.
finns inge ord på denna månad! var jätte ledsen för Wininna skulle ev åka. men det blev ju inte så!

maj.
vilken kännslosam måndad. blev anklagad för ..... ja vad blev jag anklagad för? Bråkade med min bästastebäästaste underbaraste vän oxå. Men allt är glömt! Fick reda på att jag skulle få en foderponny, vilket var sjukt kul! Red wininna as mycket då. Hade jätte roligt.


Juni.
bästa månaden i mitt liv. Fick Corona då! Men innan det åkte jag mikaela och kattis till malung med wininna och camillo och hade sjukt skojj! Vi bada och hoppade och allt! bilder får ni i något annat ilägg.
Den 15 åkte vi och hämta henne i karlstad. Oc hden 16 red jag henne för första gången :)
Vi hoppade för första gången typ söndagen där. En meter. Badade oxå.

Juli
hände inte så mycket där. Hade första photosoten som ni får se någon dag.
har en aning om att jag hoppa 110 med henen.
Och i juli kom hanna till mig!

Agusti
hände lit mera här. Skolan började. Musse fick springa på dom eviga gröna ängarna.
Corona var en fetis!

September
Första träningstävlingen, gick dåligt. Men om man bortser från det var det typ bra för att vara första gången. 85 tror jag hindrerna låg på. ( om man räknar på att bommarna är ca 5 cm tjocka )

November-dec-jan
ja nu vet ni iaf hur mitt år har varit!

mitt år ha varit det sämsta, även de bästa.
bilder kommer sen! (=



Godnatt

Kunde inte fota i stallet idag :( Men hade en jätte mysig stund med Montana iaf. Det har gått så himla bra för oss det senaste. Känns som vi börjar sammarbeta. Vi fixade varvbyte idag, har missförstått varandra så länge. Plus att nu kan jag visa henne när jag vill att hon ska sakta av, och hon verkar uppskatta att vara med mig mer. För hon har ärligt talat inte tyckt om det.. Så fort jag släpper lös henne så springer hon till grinden och ställer sig där. Men för några dagar sedan så sprang hon efter mig (löst) och hoppade hinder och galopperade. Tycker om henne, det gör jag.

Nu måste jag sova, ska träffa Moa imorgon bitti. Godnatt på er!

Stalldags

Hej på er! Nu är det snart dags att dra till stallet. Hade tänkt leka lite med Montana, beror lite på om jag kan få hjälp att hålla fölet i hagen. Hade också tänkt fixa någon som kunde fota, men hela familjen åkte på släktkalas ;(
Kanske blir lite bilder på en naken Montana, haha :)


sötnosarna!


För färgglatt?

De fick bli en ful spegelbild med blixt pga lyset var dåligt!
Såhär färgglatt klädd är jag i stallet!
haha! ne, de ser helt tråkigt ut.. Men jag har mörkblå handskar och röda gummistövlar så de funkar! ;)
detta var innan jag städat mitt rum! ;o

Piggelin!

Idag skrittade jag bara ut en runda med Ebba och Zixten!
Suppan var pigg som alltid och självklart skulle hon takta och hålla på.. Söteponny!
Skrittade ca 20 min och hon fick ha långa tyglar hela tiden förrutom när vi mötte bilar och så.

Snart ska vi leka i paddocken, fast som det ser ut just nu funkar de inte pga snön :(
Men snart så! ;)
Imorgon ska jag troligtvis provrida den nya ponnyn och testa min Annelies häst med! Är väldigt pepp faktiskt! :D
Nu ska jag ta mig en dusch sen ska jag fixa lite intressanta blogginlägg!

2011 här kommmer jag!

Är jätte dålig på att blogga, ska bli bättre. Får tvinga med mig syster ut imorgon så hon får ta lite bilder och kanske filma mig och Montana. Snart kommer kanske Frida hit också (sunshineh på bdb/http://photosfromfrida.blogg.se) och fotar, och då får vi mycket fina bilder :D

Gott nytt år på er! Nu måste jag rusa. Bild från nyår;


Foto: jag


Magic Suprice!

Schabraket finns HÄR
Bootsen och senskydden finns HÄR
(Jag ska börja länka allt jag lägger upp på outfits osv!)


Rambo Micklem Multiträns

Jag var inne på Cheval i torsdags med Alice och vi pratade massa med Johanna. Jag har inte pratat med henne på hur länge som helst! :o De var hur trevligt som helst, vi pratade lite om detta tränset:
De finns att köpa: HÄR
När vi pratade om det blev jag ju inte bara lite sugen på att köpa det!
Fyfan va bra de verkar vara! Men jag ska hålla lite i pengarna nu faktiskt! De enda jag ska köpa är kläder till mig själv och dessa boots i guld:
Dessa finns att köpa HÄR till super pris! :D
Jag fyller som tur är år den 3 mars och då ska jag önska mig ett par Marinblåa tretorn Advance stövlar.. (inte röda pga de inte tillverkas och finns inga i storlek 40 kvar alls :'() Sedan får jag ju alltid pengar med så jag ska nog inskaffa dedär tränset eller ett dyón!
Har någon av er testat detta tränset? Har ni märkt någon skillnad? :D


GOTT NYTT ÅR!!!

Hoppas 2011 blir bra för er alla!<3

RSS 2.0