Montana

Ändring i shemat, anade det x)
Red i paddocken med Jonna och Amanda istället för att rida ut. Tog dressyrsadeln, men seriös dressyr var det inte tal om. Först och främst red jag över bommar, alltså en bom som låg på marken mellan två bomstöd. Och vad tänker Montana, jo som Montana brukar tänka "JABBADABBA DOOO! Vi ska hoppa"
Så vi racade över.... Sen försökte vi oss på lite dressyr men nä det var inte vår dag plus att man fick tvärnita titt som tätt eftersom vi red 3 stycken i en ganska liten paddock ;)

Men Montana är bäst, jag säger det varje dag, haha. Jag kan inte vara gladare! <3
Plus att stallkompisarna är as góa!


My everything in just one perfect soul.


Suppan 31/3

Blev en liten promenad och massa lek i paddocken istället! Lite löslongering, inkallningar och sen fick hon rejsa! :D

Bilder del 1

Tänker inte uttråka er och ladda upp en fel bildbomb utan ni får lite bilder då och då :)

Smakprov från idag!

Fler bilder kommer ikväll och imorgon :)

Bäbis♥

Foto: Alice Jonasson


Tappsko

Lilla Mupp har tappat en sko så ist för att rida dressyr imorgon och få nya bilder ska jag pyssla massa med henne och ta en långpromenad! Då får Alice ta lite fina bilder från marken ist, de kan ju vara kul det med! :) Ska även lyckas göra en bra hingstfläta på henne, hon är finare i det är lång man. Sen leker vi nog lite i paddocken :D
Nu ska jag ner och hämta lite frukt, sen ska jag kolla film hela kvällen för imorgon är jag ledig :)
HAHA! en söt bild min lillasyster målade på mig och Supan XD ÅH! så söt x'D

Tävling hos Sara!

Cheval ridsport - HÄR! <-- länk
TÄVLINGEN: http://carlssonpataket.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html

Poppe 30/3

Red ner till galoppvägen och han var väldigt pigg och slängde lite med huvudet, han slappnade av lite ibland och då blev han SUPERFIN! Gick i skitfin form och slappnade av superbra, hihi, då blev han trötter :3

Onsdag = ridskolan

Idag var det hoppning (tumme ner, haha). Vi red på böjt spår i form av en stor volt och hoppade ett hinder på medllinjen. Jag red Speed och han hade en riktigt seg dag, så det gick inge vidare. Menmen, dåliga dagar behövs för att det ska kunna finnas bra dagar ;)

Nu ska jag käka sen ska jag se på film med Mormor och äta mörk choklad (hallon <3)


Jag och världens snällaste hingst (min systers arab LA Lorinand Lexus sk. Lexus) för 1år sen. Ska bjuda på lite nya bilder på honom snarast, han är ingen liten fjant längre, utan en riktig snygging Kolla in hans far CW rih http://www.kosmos.se/CW%20Rih.html, sjukt snygg enligt mig! Vad säger ni?

Kraaaaaaaam!


Awesomeness!

Nu kom lilla Alice nyss hem till mig, jag steker pannkakor och efter vi käkat klart så ska vi till stallet :) Alle har gjort ett assnyggt schabrak som jag ska sno ;)
Vi hörs sen :)

Glad tjej med fin matchning! ;)

Tisdag

Idag stod NH på shemat och NH det blev.
Ställde upp en bana med ett litet hinder, två upplagda bommar mot staketet och slalom konor.
Montana var ritkigt mysig när jag tog ut henne i paddocken och ryktade henne helt löst. <3
Sen provade vi början på sidepass. Det gick sådär, vi fick inte riktigt med oss framdelen.
Efter det provade vi att gå in genom bommarna vid staketet och sen backa ut, GICK KANON!
Hon börjar haja min backa signal, vilket känns väldigt bra.
Sen blev det longering med varvbyten och ganska många inkallningar, eftersom att hon var så duktig!
När vi hade travat och galoppat (;)) så testade vi slalom. Det fattade hon ganska snabbt och tyckte att det var riktigt roligt att springa tillbaka från sista konan till första konan.
Sist så tog vi ett skutt över hindret.
Vi gosade en del efter övningarna. Förut så ville hon inte att jag klappade henne på huvudet, hon ryckte bara bort det. Men nu står hon helt stilla och sänker till och med huvudet någon cm.
Montana är bäst, helt enkelt! <3


Utmattad

När jag började skriva detta inlägg var jag skitförbannad för alla mina flingor var slut och jag var arg redan innan så de var liksom nog där xD Sen kom min söta rara mor med ett fruktfat till mig och då blev jag glader! :') tack bästa mamsi♥
Har inte orkat blogga idag för jag har varit otroligt trött! Sov tom 30 min på vår so-lektion när de andra kollade på rapport! Min lärare stog bakom där jag och tre av mina vänner satt och han märkte ingenting eller så brydde han sig inte..? Kom hem runt sju idag och sen dess har jag segat mig vid datan, ska snart hoppa in i duschen sen packa stallsaker tills imorgon så jag ska rida ut med Alice :) Ska bli galet skojsigt, fast jag kommer känna mig superstor för jag ska rida liten d-ponny x') Är ju van vid att rida små stora hästar!
Jag började skriva detta inlägg lite efter åtta, JAG ÄR SÅ EFFEKTIV. Eller inte!
Poppe som jag ska rida imorgon,bild:http://mongarcon.blogg.se/

Hästschema!

Onsdag: Rida ut med Alice (poppe eller Zadden)
Torsdag: Suppan
Fredag: Hoppträning på Fanny
Lördag: Provridning, provjobba
Söndag: Suppan
4-5 olika hästar att rida och helt olika saker att göra, SKITSKOJ! :D
En söt bild på Alice(http://binnastoy.blogg.se/) fina häst Toy :)

Fanny 28/3

Red ut en liten runda och red på en volt nere i skogen, i början var hon jättetjafsig och stog mest på bakbenen i början. Hon skulle ABSOLUT inte göra som jag ville, men jag gav inte upp utan satt bara stilla försökte hålla humöret uppe. Vilket jag lyckades galant med :) Efter ett tag så slappnade hon av superbra och var fin i alla gångarter, men det tog sin lilla tid! Blev mest att få henne frammåt och jobba i form under detta ridpasset och jag hittade lite fler knappar :)
Är galet pepp tills träningen på fredag, blir 5 gången jag rider henne då så jag blir inte så ledsen om det går lite dåligt :)
Går det bra på träningen och jag gillar Hans-olofs träningssätt blir det troligtvis fler träningar för honom och i slutet av maj blir det nog en liten klubbtävling sen får vi se om de kanske blir så att vi kommer ut på lite lokala i sommar! :D
Dålig bildkvalite men Fanny är söt!

Schema

Får se om schemat följs, utvärdering på söndag.




Älskade vän♥

There's so much craziness surrounding me
There's so much going on it gets hard to breathe
All my faith has gone you bring it back to me
When my head is strong but my heart is weak
I'm full of hurricanes and uncertainty
But I can find the words
You teach my heart to speak

You make it real for me

"Du inser inte vad du har förrän du förlorat det."
Jag insåg nyss vad jag har, är det därför jag kommer förlora dig nu?
:'(

Om jag inte bloggar är det för jag inte orkar. Förlåt.


Suppan 27/3

Skrittade fram en kort runda ute och sen gick jag in i paddocken och där blev det massa skrittarbete. Började rida serpentinbågar och gjorde halt varje gång jag passerade medellinjen, sen flyttade jag henne lite på långsidorna och sen gick vi över till trav när  hon var mjuk. Började med att träna övergångar och gjorde masas volter och halter med. Hon började lyssna väldigt bra för hjälperna och var väldigt avslappnad och stressade inte upp sig alls, gick i fin form och trampade under sig SUPER! Red även mycket serpentiner i traven och låg mycket på en 8-volt och gjorde halt i varje varvbyte! Hon var fin i igångsättningarna med avsaktningar var det sisådär med! Hon ville helst springa snabbt och strunta i halterna.

Tog sedan galopp från skritt i båda varven, i höger satt fattningarna som en smäck och hon var superlugn i dom och flöt bara över i en superfin och lugn galopp. I vänster var de ju lite svårare så jag fick ställa henne lite lätt åt höger och göra en liten större halvhalt innan, då funkade det helt okej och självaste galoppen var finare än vanligt :D
Joggade av henne i en låååååååååååg form och hon frustade massor och hon sträckte ut hela ryggen och trampade under sig bra! Skrittade sedan av henne i paddock för hand!
Jag älskar dig mongohäst♥

Travet!

I morse ringde min mammas kusin och frågade om jag ville hjälpa henne och Kjell med hästarna på travet och jag sa ja :) Var där från ca ett till fem, fick göra massa olika saker lärde mig otroligt mycket! Nästa lördag ska jag testa att rida någon av Kjells hästar och går det bra har jag troligtvis fått ett helgjobb! :D Var även uppe hos min lilla Mupp, men det skriver jag om efter jag käkat lite :)

Lill-Sara 26/3

Sara är en LITEN b-ponny, 110 cm hög. Alltså på tok för liten för mig men hon orkar mig för hon är ett muskelberg och trampar under sig super! :) Joggade henne lite sen ställde jag lite krav på henne och då gick hon bitvis i superfin form. Red vca 15-20 min och de blev ganska mycke galopp för hon skulle få springa av sig :) Dock mycket skritt pauser!

Fanny 26/3

Red först på ett fält och hoppade lite för att känna på hur hon är i hoppningen, de är 3e gången jag rider henne och jag är helnöjd! Hoppade först ett litet räcke och ett litet kryss sen gjorde vi om det till en kombination med två räcken och till sits gjorde vi om det till en oxer. Hoppade ca 70 i kombinationen och 90 på oxern, hon var lite slö i benen när de låg på 70 men när vi la upp oxern så tog hon i och var superlycklig! Hoppade sedan lite ute på en skogsväg och där var hon lite slö i benen och ville mest springa men de gick iaf bra! :D
En liten film där vi hoppar oxern, vet att kvalitén suger men jag tror jag har ställt in på fel format i mobilen. Men ni ser lite iaf :):)



Saturday

Yooo. Fotade solnedgången ikväll, några bilder:








vitlöksrummet

De är det nya namnet för mitt rum, för det luktar vitlök i hela rummet för jag åt vitlöksdipp igår och orkade inte ta ut skålen efter mig.... Kan även berätta för er att den inte är lika god dagen efter.. fast de jag skrev stryker vi över för jag tror inte man ska smaka på dippen dagen efter...
Förresten vaknade jag vid halv tio i morse, AV MIG SJÄLV. Jag är stolt, men lite halvt deprimerad för jag vill sova. Nu ska jag nog ner och äta frukost och sen sega tills klockan två då min morbror kommer och hämtar mig och kör mig till dom, sen ska jag rida och hoppa för första gången på 6 månader!!! GALET! Kom även på att jag har mina skönaste och coolaste ridbyxor i stallet så jag ska ut och hitta mina underbara hugo viktor ridbyxor. Dom är guld<3 & tyvärr olivgröna... :(
Nu får ni lite söta bilder från ett hopp-pass med Dattan i somras♥
Ni kan gärna ignorera mig och kolla på den underbart söta ponnyn ist.
Älskar hans hoppteknik, han hoppar en nästan ur sadlen!

Mupp


Myskväll

Nu blir det myskväll med mina fina systrar, vi ska kolla film och tjocka oss som bara den. Tror jag behöver det efter en stressig vecka! Imorgon ska jag rida Fanny och kanske Lill-Sara, ska nog hoppa ett par skutt på Fanny så jag får känna efter lite innan träningen. Bara ridit henne 2 gånger än så länge så det behövs. Rider jag Lill-Sara blir de bara lite igenomridning för hon är på tok för liten för mig fast hon bär upp mig utan problem :) Nu ropar Linn och Wilma!
Lovar er mer uppdatering ikväll och ska fixa massa tidsinställda!

Suppan 25/3

Red ner till travbanan och på vägen ner var hon spänd som en fjäder och hoppade till för minsta lilla, fick rida halva vägen på korta tyglar för sista biten till travbanan är de massa "läskiga" saker. Direkt när jag kom fram började jag jogga henne och hade bara kravet att de skulle vara i ett lagom tempo så hon inte bara sprang ifrån mig, alltså blev det massa halvhalter och då fick hon på samma gång med baken och ryggen. Travade inte så mycket utan började galoppera när jag kände att hon var mjuk och fortfarande lugn. Gick som en klocka i galoppen och fattningarna från skritt satt som en smäck! Eller iaf i början, sen blev hon överpigg och försökte börja studsa men då körde vi lite skänkelvikningar och då lugnade hon ner sig :) Är helnöjd med henne för hon höll sig i skinnet fast vi var på travbanan och hon bara gått 1 gång denna veckan!
Fick förresten hem mina ridbyxor från brodyr igår! SÅ SNYGGA!
Jag älskar dom och brodyren blev PERFEKT. Älska Cheval!!!
Kassa mobilbilder, men de är bättre än inget! (ridbyxorna är svarta och texten är vit)



Hans-Olof Ottosson


Detta meddelandet fick jag på fb av min morbrors sambo, tackade självklart ja :) Får se hur glad lilla Fanny blir av att få upp mig på ryggen igen! Senast protesterade hon en del... Men de är ju kul iaf! Är galet pepp på att hoppa igen, inte hoppat sen Dattan åkte och de var i augusti :o
Kommer nog vara lite ringrostig!
senast jag red henne :) (20/2-2011)

Justin Biber

Kan även berätta att jag var på Never Say Never idag. Alltså Justin Bibers film. Lol, att jag går på den är ganska sjukt! Haha, men de var värt de iaf, fick en underbart fin kväll med min kära vän som ÄLSKAR jb. Och ja, de var ganska stört hur ödmjuk denna kille är :)

En film värd att se enligt mig då man verkligen inser hur mycket han älskar sina fans och jag insåg hur mycket jobb som ligger bakom allt. Söt film :) & pojken kan sjunga, de vet ALLA!

nålmördaren

Mitt finger är en nålmördare! Jag tänkte berätta denna historia för er då de slutade med att en nål tragiskt nog avled..
Det var en helt vanlig onsdags eftermiddag och Majja skulle sy fast en ficka på sin väska, hon sydde snabbt som bara den för hon var arg och tog ut sin ilska på pedalen. Hon sydde tyvärr lite för snabbt för nålets bästa och fingret åkte in under nålen och en liten den av nålen fastnade i Majjas finger. Nålen blev helt krokig och dog.

HAHAHA xD dedär över var kul att skriva :) Ne, men seriöst, jag råkade sy mig i fingret idag(med symaskin).. De var inte de roligaste jag varit med om, men jag grät inte iaf! (bara för jag är så bad-ass liksom.) Fick vänta 15 min på att få fingret tejpat och omplåstrat. Och jag kan säga som såhär.. DE VAR INTE VÄRT DET. Kunde lika gärna gått och blodat ner överallt för de hade varit så kul. Haha! nu ska få se nålen förresten :) Den är lite cp.
Den lilla biten satt i mitt finger så jag var tvungen att ta ut den själv och båda delarna satt från början ihop från början och var raka som en nål ska vara. HAHA! fail på mig och nålen ;)
'

Ridskolan

Ridläraren var sjuk idag så vi fick rida självständigt i ridhuset. Jag fick Nelson då Speed inte fick vara med pågrund av hans extremt heta temprament, säkerhet kommer först! Jaja, ganska tråkig lektion. Kom ingen vart och Nelson är inte min typ av häst. Han är rätt så stor, lång och seg. Jag är lite mer för hästar med fart i. Kanske därför jag är så förtjust i min lilla piggelin Montana ^^


Godmorgon

Red ut igår i solnedgången. Det var mysigt, men Montana var rätt så pigg, hähä.

Idag är det ridskolan som gäller och hoppning med Speed står på shemat. Är ganska nervös.. Speed höll på att testa mig en hel del förra veckan genom att stanna och om han gör det idag igen kommer jag nog inte komma över något hinder alls. MenMeeeen skriver om det ikväll :)


Suppan 20/3 - bilder

svettig hest efter ridpasset ;) (bilden under)

Tävling hos Alle

Klicka på bilden för att komma till tävlingen.
CHEVAL RIDSPORT (länk)

Svar på kommentar..


Tack! :D
Är världens amatör på bildredigering, eller nej. Egentligen inte, men någon snodde datorn med photoshop??? (Jag vet vem, min bror såklart) Därför så leker jag smått med bilderna i Picasa, som man lätt laddar ner gratis och lagligt här; http://picasa.google.com/thanks.html.

Nää, dags att sova.





Suppan 20/3

Den snö som kom i fredags har smält så hagen var geggig och Suppans ben med! Så de blev att spola av dom precis när jag tagit in henne! Spolade bara lite över hoven för vattnet var ganska kallt, Suppan tyckte vattnet var skitläskigt men stog lugnt och stilla iaf :)
Skrittade fram ute både på lång och kort tygel. Väldigt mjuk och fin i skritten så jag flyttade lite på vägen. Gick sedan in i paddocken och började trava fram henne och gjorde lite serpentiner och flyttade, mycke volter och varvbyten för att få henne att slappna av och mjukas upp lite till. Väldigt fin och mjuk i traven med!
Tog sedan lite galopp, först ett varv på fyrkantsspåret i varje varv sen lite på volterna. Sedan red jag på fyrkantspåret och ökade på långsidorna och samlade på kortsidorna! Funkade super i högervarvet och hon hade verklige power i galoppen. I vänster gick det mycket sämre men de är för hon inte är alls lika stark i de varvet så nu ska vi verkligen bygga upp de musklerna och få henne jämnstark! :) Joggade henne sedan lång och låg och sen skrittade jag av ute och hon blev skiträdd för en joggare x) Tog av henne allt i stallet, satte på täcke sen fick hon gå in i boxen och då fodrade jag kraften till alla hästar sen åkte jag hem.




'' Alla sagor har sitt slut''

även mitt! Jag kommer inte blogga här något mer nu, så nu får ni nöjja er med Johanna E majja och elvira. Det har varit jätte roligt att blogga här ska ni veta!
Tack för allt!
Min nya blogg heter: skooogsmullarna.blogg.se om ni skulle vilja följa mig och ronna där!

/ Johanna L

Kärlek

Ojojoj, min värld fylls av kärlek just nu. Kärleks dikter i skolan i både eng och sve, jag suger på dikter 8( Någon som har något tips? (a) Färmst på engelska då jag redan kokat ihop i svenskan.

Var hos min hästis bästis idag, Montana ofc. Hade tänkt rida dressyr i dressyrsadeln men en annan tjej i stallet tyckte jag skulle hoppa så jag hoppade i dressyrsadeln, haha. Montana älskar att hoppa, det går inte att hålla inne henne framför ett hinder och prata inte med henne om att trava över ett hinder, AJABAJA. Haha, hon är för gó. Hoppade inte högre än 55 och hoppade inte särskilt många gånger. Red lite dressyr utan stidbyglar sen och finisen gick jätte bra :) Red ut som avskrittning. När vi skulle gå ut i hagen tränade vi tålamod. Montana rusade in i stallet och klämde mig nästan mellan dörren och hennes kropp, vilket kan gå riktigt illa om det vill sig. Därför tränade vi på att gå ett steg, vila, backa, vila, gå ett steg, vila, backa osv... Tillslut var vi lugna och kunde gå till hagen.

Nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på Spotify, ska sortera gamla tidningar och städa sen. Ikväll blir det (istället för Big Brother som jag så flitigt följer) Morden i midsomer med Mormor, blir att äta lite mörk hallonchoklad, seriöst godaste smaken någonsin <3

Gjorde ett snabbis collage nyss (klicka för större..):




Superjesus♥

Igår var jag på tjejkväll och vi firade min kära vän Louise Superjesus Jonasson som fyller 18 år idag! Det var verkligen supertrevligt! I slutet var de bara jag, Louise och Fiia kvar så vi städade och vid 2 började vi gå hemmåt (ca 1 mil.), fast först lämnade vi av Fia vid bussen och Oscar kom precis innan vi skulle gå så han sällskapade med oss hela vägen hem! Vi stannade förresten en snabbis på Donken innan vi fortsatte hem! Jag kom hem runt 04:30 och då gick jag och la mig direkt!
Gick upp runt 12-13 sen tog jag en långdusch men hårinpackning och allt sen har jag bara segat lite vid datan och käkat :) Vid 1:59 går min buss så nu ska jag packa ner allt jag ska ha med mig och dra på mig andra kläder sen drar jag till bussen! Blir nog ett ganska långt ridpass idag med MASSA skritt för jag blir inte hämtad förrän kvart över 7! Ska även göra en hingstfläta idag och se om hon passar i det :3
Nu måste jag packa och byta om ;)



Framgång, success, menestys, Erfolg

Allting, allting känns bra med Montana. 
Förut kunde jag inte rida henne, hon sprang ifrån mig och stressade upp sig. 
Förut avskydde hon när jag tog fram repgrimman och hon sprang ständigt ifrån mig i både lösarbetet och på linan. 
Förut fick jag vänta i en halvtimma innan jag kunde fånga in henne i hagen.
Förut sprang hon runt i boxen varv efter varv och gnäggade höljutt efter sitt föl.

Nu kan jag rida henne, både ut och i paddocken. Hon går till och med hyfsat emellan åt.
Nu tycker hon om och njuter av att stå med repgrimman i paddocken och springer efter mig och stutsar fram och tillbaka ihop med mina rörelser.
Nu kommer hon ibland frivilligt in till mig från hagen.
Nu kan hon stå lugnt i boxen trots att fölet står ute i hagen.

Framgång, that's what I call it, success.

Underbara och älskade häst. Min fina!


jao

var grymt länge sen jag bloggade här.. hehe. Men det har inte hänt så mycket mer att våren börjar komma fram!
Idag red jag i dressyrsadeln och den var hur skön som helst och passar ronna utmärkt!
Sitter och kollar efter säkerhetsvästar och chaps.. men alla är så dyra. Är det någon som säljer? Skämt åtsido.. hehe. Så fort jag har pengar ska jag köpa iaf!
/ johanna L





Montana

Fler bilder från tisdagen:
















PIC$

TISDAG:

Hade supemysigt i stallet tillsammans med grannen min. Sol och underbar häst..
Min häst är best... Bider från den dagen:








Fölis ville att mamma skulle stanna..


Godnatt!

Ville bara säga godnatt och berätta att jag inte orkat fixa tidsinställda inlägg :)

myskväll!

Sitter just nu och skriver med en underbar och saknad vän!♥
Helt underbart! Vi har inte pratat på månader och att prata med henne nu, ja. De behövdes helt enkelt.
Idag ska jag upp vid 10 i 10 för mitt älskade mongo kommer säker komma vid 10 fast jag sa att hon inte fick komma innan halv 11. Men jag älskar henne iaf! Imorgon ska jag iaf fixa mitt hack på morgonen, sen drar vi in till stan, köper present till superjesus sen drar vi till stället vi ska vara på sen blir de tjejdag/kväll tills sent. Bästa superjesus fyller ju förfan 18 på söndag!!! Fixar väl lite tidsinställda inlägg om jag hinner/orkar!

På söndag tar jag sovmorgon sen drar jag kanske förbi Cheval om min sak är där eller så åker jag bara direkt till Suppan och antingen joggar henne på hacket, kort och lugnt dressyrpass eller kanske longerar? Vi får väl se hur de blir!
Nu ska jag kolla film så vi hörs imorgon :)
Louise och Anisette -09!


Suppan 18/3

Red barbacka ut runt kärrstorp, väldigt pigg och stretig i början. Ville bara spänna sig och titta på ALLT fast vi ridit där både när de varit snö och naken mark. Fjanthäst! :) Red ganska länge men eftersom hon blir så sprättig i traven och jag red barbacka blev det mest skritt och en del galopp. Ganska mjuk och fin i galoppen, blev mest lugn och samlad galopp. Sedan utforskade vi lite vägar och sånt.
När jag red tillbaka var de lite fin omgivning så jag skulle visa de för er.. Men kollar ni på filmen failade jag rejält XD HAHAHAHA!

Suppan 17/3

Hann inte blogga så jag skriver lite snabbt om gårdagens ridpass nu ist :)
Skrittade först ut en kortis med Ebba som framskrittning sen red jag i paddocken, red lite serpentiner och massa på volterna. Hon var springig och lite tung i början men efter hon fått galoppera lite så blev hon såklar övertaggad och då lägger hon mest tyngd på bakbenen och blir otroligt lätt fram. haha, iaf när hon måste trava! Höll en mellangalopp och samlade bara lite ibland! Lät henne vara ganska låg så hon skulle få med baken och få upp ryggen. De är ju huvudsaken :) Skrittade sedan av en liten runda ute med Ebba igen! Trevlans var det :)

Caroline Bågfeldt

GRATTIS HJÄRTAT
Du blir femton år idag och jag har känt dig 2,5 år av de åren, fast de känns som evigheter. Du är min allra bästa vän och jag vet att du alltid kommer ha en enormt stor plats i mitt hjärta. 1 miljon ord skulle inte räcka till för att förklara hur bra du är och hur mycket jag älskar dig. Du är en otroligt rolig, knasig, flummig och crazy person och samtidigt bra att prata med och hur fin vän som helst.
Jag önskar jag kunde komma på något superfint att säga för att du skulle veta vad du betyder för mig. Men jag vet att jag bara skulle misslyckas. Du är bäst hjärtat, så är det bara. & att jag älskar dig är inte precis någon nyhet.
Gamla bilder men de betyder ngt enormt för mig.<3


i love you, <3

haha..

/ Johanna

Trött Chey

Är hur trött som helst och ska verkligen försöka komma i säng i tid för imorgon slutar jag vid halv 4 sen ska jag ta bussen till lilla hesten och rida. Ska nog rida ut en runda om de fortfarande är ljust ute när jag är framme  i stallet och klar med allt fix! Ska faktiskt testa att göra en hingstfläta på henne för jag hatar hennes man! Ska nog klippa den och hovskägget någon dag. Hon har typ halvglest hovskägg så de täcker inte så mycket nu när det är lera och då är det lika bra att klippa av det så man kan hålla rent lättare :)

Ska försöka fixa nya ridbilder och poträttbilder till helgen! Tar kanske med mig kameran på fredag :)

Otrolig röst.

kärlek till hans känsla för musik.


Seg dag.

La mig och sov i 3-4 timmar direkt när jag ko hem för jag var trött på allt och alla. Orkade helt enkelt inte vara vaken så jag la mig bara och sov. Nu ska jag plugga lite fysik, eller ja. Läsa igenom. Sen ska jag kolla film tills jag blir trött och då ska jag sova. Orkar inte med bloggen idag och jag får se om jag orkar imorgon. Men jag lever iaf.

jag önskar allt kunde vara lika lätt som med dig. Fyfan vad jag saknar dig.




malung?

Gaaah, har typ inte sovit något inatt för jag smsade med Linnea.. hehe.
Men det blir troligtvis ( ja de här kommer du gilla johanniii) att jag kommer upp me ronna första helgen i april, sen ska jag tävla ronna på maskerad hoppningen den 16 :D Och micka ska oxå tävla en klass.. ska bara övertala na till de först.
/ Johanna l

Hiss!

Måste hissa denna otroligt söta hundbädden från Whitaker!
Har sett den IRL och hade jag haft en hund hade jag helt klart köpt den, hur mysig som helst.
Den finns att köpa HÄR
Union Jack hundbädd från John Whitaker

Gissa?

Jag berättade ju att jag uträttat ett ärende på Cheval idag.
Kan ni gissa vad det är? :)
Ni som vet ngt får bara vara tysta :)
Kan ge er lite ledtrådar:
De är svart och vitt.
Jag anväder det varje gång jag rider förrutom på sommrarna.
De kommer ta ca 1 vecka tills jag får tillbaka det.
KAN NI GISSA VAD DET ÄR? :D



Suppan 13/3

Paddockens underlag är perfekt nu så jag passade på att rida där!
Skrittade fram på långa tyglar 15 minuter för hon hade varit i hagen innan så hon behövde inte skrittas fram så länge! Började sedan jogga henne på lite halvlånga tyglar och körde serpentinbågar om och om igen för att mjuka upp henne och få med henne med för hjälperna! När jag kommer till medellinjen gör jag ju en halvhalt för att hon verkligen ska få med baken. Hon slappnade av bra och blev helmjuk! Började sedan flytta henne lite in på långsidorna sen gjorde vi lite öppna sen flyttade jag tillbaka henne.
Gjorde sedan skänkelvinkningar över medellinjen, hon ville gärna flytta framdelen mer än rumpan så jag fick stanna upp henne mycket med den andra skänklen! Travade sedan 2 varv i varje varv i en ganska låg form sedan tog jag uppe henne igen och flöt över i en lugn galopp och la sedan ner henne för att hon skulle få sträcka ut ryggen! Det funkade super och hon höll ett bra tempo! Bytte sedan galopp och galopperade ett tag tills hon sökte sig neråt och det flöt på! Tog sedan en skrittpaus och galopperade sedan i kortkort galopp och hade henne ganska högt! Körde även förvänd galopp och hon gick fortfarande i fin form! Samlingarna i vänster varvet gick mycket bättre än de brukar fast de är fortfarande en del jobb tills de är lika bra som höger! Travade sedan av i lååååååååg form och skrittade sedan av ute som avslutning :)

Är OTROLIGT nöjd idag och jag är väldigt nöjd över min egna ridning med! :)
Ni måste ju bara avguda mina ritningar x')
Saknar inte snön om man säger så ;)

Dagens inköp

Marinblå lindor 4-pack
Halva är fleece och halva är elastiska!
Red med dom idag och dom var superbra!
(ingen bild på de blå!)
Finns HÄR
Röd Sprayfärg
Jag köpte den röda färgen för att kunna färga om mitt hack!
ska kanske färga ett par stigbyglar med :)
Köpte på Bauhaus.

förtidig födelsedagspresent till Carro
Hon skriver kanske på sin blogg sen vad hon fick :)

Uträttade även ett ärende på Cheval, ni får se vad jag fixade om ca 1 vecka! :D



Cyklat

Vi gick upp runt tio imorse och jag var pigg! (applåder?) Sen åt vi frukost och runt elva cyklade vi, först tog vi baushaus, sen city cross, sen hööks, sen cheval, sen pizza sen kbf och sedan hem! Nu ska jag byta om sen går jag till bussen :) Tar bilder på de jag köpt ikv!

vila

Ska snart åka till stallet, ska bara mocka tror jag.. Blev så suur igår på ronna när hon slets sig hela tiden så hon får vila idag! Jag anser att det är ett tecken när dom vill vila liksom slippa några krav.. eller så testa hon bara eftersom min kompis var med mig och hon satt lite på henne och så, aja.
/ Johanna L

@Alice

Direkt efter kattutställningen badade jag ett långbad sen klädde jag på mig och packade lite sen mötte jag Alice vid pizzerian sen åkte vi hem och käka. Och nu har vi nördat ett tag! Imorgon ska vi ha en liten cykelutflykt då vi först ska cykla till Bauhaus, sen till hööks och sist till Cheval. Sen cyklar jag hem och hämtar ridsaker och tar bussen till lilla hästen :) Alltså blir de inte så mycket bloggning från min sida förrän framåt kvällen!
terränghoppning juni

eric!!

eric vann, jag visste det! Jag typ skrek när jag hörde att han vann hehe.
_
Mål jag och ronna ska ha under hela 2011

1. Komma 1 steg längre i hanteringen. Dvs så hon inte sliter sig när man ska leda henne till boxen/ställa henne i stallgången.
2. Komma myyycket närmare varandra, så hon litar mycket mer på mig och jag på henne.
3. Komma ut på någon tävling iaf.
4. Träna för någon Nh tränare.
5. Rida ut i halsring.
6. Åka till malung i sommar och lära oss allt vi har tappat under vintern.
7. Vacker hov/puss och buga ska sitta ok!
8. Glöm inte de viktigaste. Ha roligt med varandra!

Det var nog dom flesta. Kommer säkert mer med tiden men ja.
Som ni ser har jag blivit en äkta Nh människa.. haha.
/ Johanna L

älskling

Igår red jag i halsring igen, gick helt ok! Ni kaanske får en video sen men ser förjävligt ut men ah. En bild kan ni få iaf.
<3
/johanna L

tävling!

Jag är med och tävlar hos http://www.sorbyryttarna.blogg.se om en rosa träning/tävlings-outfitt, var med du också ! Gå in på deras blogg för mer information om tävligen eller för att anmäla dig.

/Johanna L

Stressad!

Åkte till skolan idag iaf för jag orkade inte vara sjuk, för jag skulle ändå inte hinna bli frisk. Direkt efter skolan cyklade jag till Cheval där jag vunnit en stor påse hästgodis, jag valde den med banansmak och hoppas min lilla Mupp kommer gilla det :) Kollade lite efter födelsedagspresent till Carro, men jag köpte inget! Pratade lite med Steffie och de var trevligt som alltid! Runt halv 4 cyklade jag till folketspark och hjälpte till med kattutställningsbygge, var där tills lite efter 8 då jag cyklade till konsum vid mig och mötte Alice, sen åkte vi till henne och jag färgade hennes hår och vi snackade lite och så. Kom hem för ca 30 min sen och nu ska jag snart sova för jag ska upp runt 7 imorgon :( Ska försöka fixa tidsinställda inlägg, men de är inget jag kan lova!
2 av våra 10 kissar vi har hemma (Rhasta, -kissen till vänster- åker i april :'()

älskade älskling

Som jag saknar dig♥



Kärlek<3

De är inte lätt när de är svårt!
HESTEN ÄR SÖT IAF♥
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA XDDD

Grattis!

Idag är det ingen vanlig dag, för de är min älskade syster 18års dag! :D
jag älskar dig♥


Sjukling

Idag har jag mått rent åt helvete så direkt när jag kom hem från skolan bloggade jag snabbt sen sov jag typ 3 timmar och efter det har jag bara kollat OC. Blir nog att stanna hemma imon.. :( Men då lovar jag att fixa fler inlägg, intressanta med!

nh. :)

Idag tog jag in hästarna, gjorde iordning ronna och tog ut henne igen. Det snöa jätte mycket.
När jag skulle gå ner till hagen( där jag ksulle rida) så fick jag för mig och rida i halsringen den sista 10 metrarna. Då fattade hon och hon vände om och travade och ja hoppa av och hon stannade, sen så sket hon i mig och bara stack upp.. Sen när hon såg mig komma så sprang hon bakom stallet och jag tog en omväg.. Tror ni inte hästjäveln ( heh) springer tillbaka och skiter fullständigt i att jag har en stor morot?! Nejnej här tycker pållen att jag ska få motion..
Sen! Gick jag ner till hagen och så fick hon springa ( join up, fast mest var det att hon fick springa av sig) Sen red jag i halsring. Ni kommer få massor av bilder + en film nu!

dåligt redigerat film!












/ Johanna L

Härliga, underbara väder!

Eller äckliga, dumma väder...
Iförr går var våren påväg i västra götaland. Himlen var klarblå, solen sken och det var PLUS grader. Igår sa det plopp under förmiddagen och snön vräkte ner. Just nu ser alltså vädret ut såhär; Regn, slask, gråa moln, leriga och blöta hästar. Okej, blöta och leriga hästar kanske inte är något väder, men det är ett problem som vädret skapar. Men jag ska inte klaga, det kunde varit värre. Vilket det blev när jag satte rumpan plus halva ryggen i en skit/lerhög som låg utanför stallet, härligt!

Färdig snackat om regnet, nu ska jag snacka om de senaste dagarna. 

FÖRRFÖRRA ONSDAGEN:
Red ridlektion på ridskolan och fick rida Speed. Han är en riktigt klurig rackare, stor och busig. Han testar väldigt mycket genom att svänga in i mitten av ridbanan, vägra svänga när ingen annan häst gör det och bli allmänt spänd för människor/hundar/kvistar tex. Denna dagen var han riktigt fräsch och gick på bra. Han brallade en del, men var ändå sammarbetsvillig och positiv. Jag var mycket glad och stolt över den lektionen!

FÖRRA ONSDAGEN:
Red Speed igen. Speed var verkligen speed. Han provade först att tvärstanna på spåret och när inte det funkade drog han av i galopp på diagonalen och bockade minst 3 språng. Han är inte liten heller, 170 i mkh kanske? Jag satt kvar under hela lektionen och var faktiskt inte nära att ramla av en enda gång :D Men jag fick jobba hårt, väldigt hårt! Jag var tvungen att underhålla honom till 100 %. Så fort jag gick ett varv utan att svänga, då flög han iväg. Jag tyckte denna lektionen var lärorik och jag fick många fina ord av ridläraren efteråt :) 

SÖNDAG:
Red Montana på förmiddagen med Montanas ägare som ridlärare (hädanefter tänker jag kalla henne för C). Jag red i dressyrsadeln (mumma), tredelade bettet och på inspänningstyglar. Jag är inget stort faan av inspänningstyglar.. Men Montana är svårriden.. och det är C:s häst. Det gick bra i alla fall :)

TISDAG:
Jag red för C igen och denna gången utan inspänningstyglar :D Gick verkligen kanon! Emellan åt trampade hon på riktigt fint, sänkte nacken och bärde upp sig, men det krävdes en hel del. Saker som jag behöver träna på är att rida in i gångartsbyten och halter, jobba fram ställning på Montanas sätt, göra halvhalter och slappna av i innerhanden :) Är riktigt nöjd med det ridpasset. RIKTIGT NÖJD!

IDAG:
Red ut barbacka och hey baberiba vilken pigg märr jag har. Montana är 23 år, har gått 3 hårda dressyr pass på tre dagar, men hon är lika pigg för det! Haha, goa häst. Ett tag gick det inte så bra för oss, inte bra alls.. Men nu efter att C hjälpt mig så känner jag att vi är på banan igen. Jag njuter av att rida henne, så tack till C :)

Nej vet ni va, nu har jag skrivit nog för den här gången, här får ni en bild på stallets busigaste häst Lilla gubben:


Cheval

Orkade inte skriva igår så ni får det nu ist :)
Efter skolan åkte jag hem och lämnade lillasyster sen åkte jag vidare och lämnade schabrak till Carro och sen fick jag hälsa på Carros häst Dusty! HUR SÖT SOM HELST! Sen cyklade jag vidare till Cheval och där var de lite trevligt folk. Var där till lite över 6 och på den tiden hann vi prata massa, ta en del bilder och jag hann rida och jag blev nertrampad av en häst med! :D Söta lilla Wille<3
Tog sedan tiden när jag cyklade och de tog precis 12 minuter! Bäst att ha Cheval så nära.
Foto: Stephanie Eriksson

Dusch!

Blir bara en snabbuppdatering nu så ni vet att jag lever!
Kom hem runt halv 7? Åt och nu har jag suttit vid datan ett tag och nu ska jag ta en snabbdusch sen lovar jag er mer uppdatering :)

ronna<3

Idag är den dagen på lääänge jag har varit lycklig och vara i stallet. Annars när jag har ridit henne har jag inte känt något när jag har ridit, jag har bara känt att det var tråkigt och jag ville bara sluta och hoppa av direkt. Men jag har ju såklart ändrat mig nu. Tror jag ska vara på marken tills mitt intresse ( rid) kommer tillbaka på riktigt.
_
Eftersom jag inte har blogga på ett tag så har ni missat en del. Jag har numera älska NH. Har börjat med trickträning oxå. När jag har haft tillfälle har jag tricktränat ronna. Än så länge kan hon till början av buga, och puss och snart Vacker hov! Mer trick kommer det bli när hon är redo.
:
Idag kunde jag inte rida för de snöa as mycket, så jag gjorde till början av join up. Jag släppte henne lös i hagen och jaga henne bort ifrån mig tills hon inte orka mer, då börja hon följa efter mig, men sen var det inte lika kul så hon gick till öppningen men då jaga jag iväg henne för hon får ju inte bara ge upp så + ville att hon skulle få motion. Camillo kom in i hagen sen för micka ville oxå att han skulle få motion så dom fick springa av sig lite. Markarbete ( bokstavligen ) kommer vara i fortsättningen och ridning kanske 2-4 gånger i veckan! Roligt med varition. Ska försöka göra ett schema sen!:D
/ Johanna L

Bloggar att fixa!

Jag har fått förfrågan att fixa 3 bloggar och jag tycker de är skitskoj :)
Men de är jobbigt med, speciellt när fantasin inte är den bästa!
Jag gör bloggar då och då till andra men tyvärr hinner jag bara på helgerna för jag har massa plugg och nu ska jag hinna rida oftare med.
Bild jag gjort till Ingrid (http://dressyrmupparna.blogg.se/)

Begravd



huh.

idag var jag med om något jag typ aldrig har varit med om förut :o
Först när vi ska rida över en väg. ( ja vi väntar typ 300-500 meter innan vi går övro m de kommer en bil, såklart kom det en lastbil och svänger in, och vi tänkte: aa vi testar och vara kvar på ryggen för wininna får ju panik när hon ser en lastbil lättare sagt en gjort. Sluta med att Ronna känner av att wininna får panik och sticker i panik  hemåt med mig på ryggen, fast efter några 500-600 meter när hon märker att Wininna inte är med, ( jag ville inte sagta av henne om hon var rädd, skulle bara bli vänrre) så sakta hon av sig själv och jag hoppa av och skulle leda förbi lastbilen ( för wininna stod på andra sidan och jag lovar, jag gjorde kanske fel men ronna skulle ha slitit sig i vilket fall om jag gick åt motsatts håll) ajoo. Sen när vi skulle galoppera så får hon damp och galopperar förbi wininna och det fanns ingen stoppknapp.. Hehe knäppis :(
två älsklingar i samma bild <3
/johanna L

Foderstat

Morgon:
1 dl betfor
1 dl kraft (grov tror jag?)
1 dl kornkross
½ dl mineraler
1 morot
1 äpple
2 kg hög
De får allt inne samtidigt sen går de ut. (runt halv7-halv9?)
Lunch:
2 kg hö
Ute (runt halv2-halv3?)
Kväll:
1 dl betfor
1 dl kornkross
½ dl mineraler
1 mått linfrö (1/3 dl kanske?)
1 morot
1 äpple
5 kg hö
De kommer in och då hö inlagt. kraftfodret får de runt 30 min efter de kommit in. (kommer in mellan 5-halv8, beror på vädret)

Suppan kommer nog gå ner till 4,5 kg hö på kvällen då hon måste gå ner lite i vikt och sen när de blir mer gräs minskar det såklart mer. Kraftfodret kanske höjs nu då jag planerar att rida 3-4 dagar i veckan ist :)

Snabb!

Idag fick jag vara snabb som bara en i stallet för Stefan körde mig och jag orkade inte vara kvar i stallet 1 timme så jag mockade, vägde upp höet, bytte vatten och gav henne äpple och morot :) Allt de hann jag på 10 minuter, mockningen tar ca 4 min för hon är GALET renlig av sig. Sen fixade jag höet på 1,5 min, bara att ta tag i lite och packa de så de precis går i påsen sen väga och då har jag 9.9/10 gånger 5 kg. Sen i med lite i en annan påse så har jag 2. Sedan bytte jag vattnet snabbt sen pussade jag på henne och gav henne gottigott.
Jag har kommit fram till att Suppan är ganska bortskämd när de gäller godis ;)

:P

Har nyss kommit hem ifrån min syster, som ni kanske räkna ut så vart de inge putsning. Höh. Men idag ska jag rida, men innan ska ja och micka se paranomal acktivity 2. :(, aja nu vet ni det.
/ johanna L

Träns

Detta tränset har jag haft sen jag hade Anisette, alltså ca 2,5 år. Jag var inte försiktig med det i början men nu är jag verkligen jättenoga med att de aldrig är smutsigt. I fredags fettade jag in det i stallet sen tog jag med det hem och lät de torka och sedan fettade jag in det inatt. Fettade även in de släta lädertyglarna så de ska gå att rida med tunna handskar. Min Mupp är otroligt snygg i detta :)

Att vara stark är inte att skratta bort smärtan och aldrig falla.
Att vara stark är att falla till botten slå sig hårt och sedan kämpa sig upp till toppen igen.

Fina underbara.

Vi ska lyckas, så är det bara.

en.. eller två bilder.

ja jag lovade johanna lite bilder så då får ni väl lite. Men ni får bortse att jag inte har ridit ordentligt ( och då menar jag ordentligt) Sen i december.. så.
haha jag har ett liiitet schabrak =/
haha jag vet inte vad det ser ut på bilderna.. är nog pga av vinkeln micka tog i men ser ut som sadeln ligger alldeles fel, men jag sadlade rätt och så det såg rätt ut ifrån marken och kändes rätt ifrån ryggen.
vaar tvungen, hahaahah
sista bilden.. höhö
/ Johanna L

Saker ni inte visste om mig?

◊ När jag var liten ville jag bli polishund.
◊ Jag vågade inte bada på 1 vecka efter jag sett Hajen (förra sommaren).
◊ Jag är livrädd flugor.
◊ Jag är bäst på att klättra i träd.
◊ Jag är smart fast superkorkad på samma gång.
◊ Till en början tyckte jag de var skittråkigt att rida Suppan.
◊ Jag är världens klantigaste människa.
◊ Jag har väldigt lätt att övertala folk till att göra de jag vill.
◊ Får jag inte som jag vill blir jag arg.
◊ Jag älskar att blogga om random saker.

Suppan 4/3

Igår kväll när jag kom hem från stallet hoppade jag in i duschen, åt, hämtade cyklen vid busshållplatsen och sedan satt jag vid datan ca 30 min sen somnade jag. Därför skriver jag om ridpasset nu :)
Red ner till travbanan och underlaget var SUPER! Suppan som inte gått sen 22 februari hade ganska mycket spring i benen och hon var otroligt lycklig som fick komma ut och ridas ordentligt! Travade i en mellan form och massa halvhalter och övergångar för att få med ryggen och baken. Gick helt okej med tanke på hur spänd och pigg hon var. I galoppen höll jag henne ganska samlad för att hon verkligen skulle jobba och inte bara springa. Gick ganska bra och hon var rätt så fin i vänster med. Hon hade mycket lättare att bära sig!
Tog av henne all utrustning och drog på henne fleecetäcke och stalltäcke och släppte henne i paddocken medans jag mockade och när jag gick för att hämta hö så stog hon och glodde på mig som om jag vore dum i huvudet som släppt henne där. Sötehäst!♥

blö

Haha vet itne om jag vågar visa er bilderna.. rider som en kratta nu för tiden, har tappat allt verkligen. =(
en av dom bilderna.. usch på min sits..
johanna L

In The Club (Hands Up)

Är helt fast vid Dannys nya låt In The Club? Jag gillar verkligen inte Danny, vad händer med mig? Håller jag på att bli galen? hmm, "In the club, oh oh, in the club" Den sitter på (eller i, beroende på hur man ser det) mitt huvud :(

Har dubbelt så långt helg denna helgen (studiedagar mån och tis) så jag ska till stallet aaas tidigt sön och tis :D
Just nu ska jag ställa in i diskmaskinen och sedan göra lite skolarbete :)


Jag älskar denna bilden.

See ya!


Hemlig Ponny?

Vill ni veta vilken ponny jag red och hur de gick får ni kolla HÄR!
Kollar ni inte får ni inte veta :)

storm

Blir tyvärr ingen ridning idag. Det är storm ute :( Men ska ist putsa alla saker jag har :D
/ Johanna L

Ponny!

Nu ska familjen till IKEA och då kör de mig till en ponny jag ska rida, kan ni gissa vilken? :)
Ni har sett en del bilder på denna ponny!

Tummen upp till dig bella!

Jag måste bara säga att http://isabellanilsson.devote.se/ har gjort något sååå grymmt bra jobb med sina hästar, läste på hennes förra blogg att becki va så sjukt svår i början, hon har gjort en så otroligt bra jobb. Hon har fått tagit så mycket skit pga av hennes hästar, men hon strunta i det? Helt sjuka saker var det oxå folk sa till henne. Att hennes häst skulle ha ett skott i pannan och allt.
_
Kan ju berätta att hon skulle på tävling med med sin häst hon hade haft i knappt två veckor, det var en LA tror jag. Nu tror ni säkert att hon är en sån person som bara struntar i hästen och bara vill tävla och vinna, men det är hon inte! Hon skulle hoppa 4'de hindret som låg precis brevid framhoppninge, så hennes häst Becki hoppade över till framhoppningen och hoppa nästan in i ett ekipage. Det vart tydligen dödstyst där och musiken stängdes av och domarna satt där helt knäppt tysta. Bella red till sin mamma och syster och ungens pappa kom dit och skällde ut dom och var verkligen förbannad på riktigt. Det sluta med att alla kolla på henne och viskade om hennes häst att den skulle få ett skott i pannan, så dom åkte hem. Eftersom hon vart utesluten från den tävlingen åkte hon hem. Ända sen den träningen har hon gått till en tränare som helt uteslöt att hennes häst var något man inte skulle ha något med och göra. Jag skulle ha blivit helt knäckt om jag får säga mitt men hon fortsatte vidare till en superbra tränare som verkligen trodde på dom. På träningar gick det bra, när dom kom hem till hemmabanan steg dom till 0 igen. Hon fick träna på små hinder varje dag, för att kanske få ett litet hopp att det skulle gått bättre. Men hon gedde verkligen aldrig upp, hon fortsatte och en dag bestämmde hon sig att hon skulle tävla igen,  när hon skulle in på banan så vart läktaren helt fullt med folk som sa en där hästen som hoppade över staketet på en annan häst i bhsk. Hon vart nervös och dom kom inte över dom andra hindrerna utom ett, för bella vart super nervös! Det tog knäcken på henne och hon tänkte verkligen ge upp. Men som vanligt gjorde hon inte det, hon tränade hemma varje dag, och efter den långa träningen gedde det reslutat. Det var förns dom vann en tävling där folk öppnade ögonen och tyckte dom var verkligen ett team! Förra året när hon var på en tävling var hon som becki nästan hoppade in i's mamma där , så träffade hon på mamman till tjejen hon nästan hoppat in i på en framhoppning, och varje gång hon hoppade så skrek hon så högt hon kunde och sprang iväg när Becki kom och skulle verkligen visa alla att Becki var "farlig". Det psykade henne totalt, hon blev så knäckt av allt hon fick utstå hela tiden så hon visste inte vad hon skulle göra. Hon ville ju såklart inte utstå all detta skitsnack. Men! Hon fortsatte ändå, som ingenting. Dom tränade och tränade tills allt börja falla på plats. Jag är en av dom många som är troligt glad att hon inte gedde upp. Det är verkligen få som orkar få såndär press och skitsnack utan att bry sig. Eller ja man bryr sig ju såklart men försöka se det som en irriterande fluga. inlägget hittar ni här http://bellablondiiiiiee.blogg.se/2010/november/inspiration.html#comment
Kanske är något jag har överdrift eller skrivit fel, men skitsamma. Jag tycker hon är värld allt hon kan få!
_
Tänk er, ifrån detta:

tills detta:
Hoppas ni iaf orkade läsa igenom hennes inlägg, för ni kommer ångra er annars!

Sommaaar

Haha snackar med maagda i skype, det är gaaalet.  Hennes mamma är jätte rolig, håller på och dööö, helt seriös!:D
Ska rädda cocco och tjockis kelly ifrån magda.. :D
_
har grymt tråkigt så ni kan få bilder sen amanda var här i sommras :) måste påminna era tt jag bara har haft henne i två veckor när korten togs :)
Fin bondbränna jag hade på den tiden?






/JohannaL


sommar <3

Bara jag som vill ha sommar?
och en biffig pålle..

/ Johanna L

huh.

När majja slutar blogga här ska jag oxå sluta blogga, ska starta blogg med Mikaela, fast vi har ingen aning om vad den ska heta men det ser vi väl sen. / Johanna L

kort får ni i nääästa inlägg.

Hej på er!
Idag tog vi kort, alltså red jag bara i tjocktröjja.. vilket var kallt. Men vi red ut och red upp för skogen till en vändplan där vi tog kort, men det vart inte så braiga bilder och jag har inte ridit ordentligt sen i oktober så ni får visa hänsyn till bilderna som kommer i nästa inlägg. När vi galoppera så drog hon på, hon ville verkligen före wininna! Har aldrig varit med om att hon har varit så pigg så hon vill vara först. ( man brukar få övertala henne till att gå först och hon vill egentligen inte det om man inte är bestämmd. Men nu var hon det frivillgt, vilket var jätte roligt att hon äntligen ville det) så tummen upp till dig ronna! Orkade inte jobba henne ner i form för mina fingrar var IS. Red utan vantar så fick otroligt ont i dom :( buhu..
tänkte visa en jätte fin bild som amanda rita till mig för ett tag sen.. höhö :D


MAGDA SKA DÖ .:P

jag trodde de va på magdas bdb hon hade laddat upp bilden på. Sen kommenterade jag och då var det på miiin. Jag undrade väl eftersom jag hade tre kommentarer och jag var inte taggad :(


tävla :D

Idag ska micka ta kort på mig och ronna i den röda outfiten, hoppas jag hittar röda strumpor för har ju sålt mina chaps D:.
_
Funderar oxå på att anmäla mig på Maskeradhoppning den 6 april eller när det va, fast har ingen aning om vad jag och ronna ska va men de löser vi. :)

Planer!

Cheval igår pratade vi om en heltgrym sak! Så nu ska jag bara dit och fixa det sen kommer ni avguda mig mer än ni gjort innan! Kan ni kanske lista ut vad det är? Ni som vet får bara känna hur awesome ni är som vet :)
Kan ju fylla ut dehär inlägget med två bilder på mig från 2009 som Steffie laddade upp på fb!
Retard.nu

Guld-röd

Såhär kommer jag och Suppan se ut imorgon! Jag har nog en blå tjocktröja och svart dunväst, och svarta ridbyxor! Sedan har hon svarta skydd och svart träns med fårskinnsludd på nosgrimman!
Vad tycks? :)

Födelsedagsbarn!

Idag är det min födelsedag och jag har blivit BOMBAD med sms och massa inlägg på facebook! Även ett par söta grattissamtal :) TACK TILL ER ALLA!♥ Har faktiskt varit duktig och svarat på alla sms (typ 300) och alla inlägg på facebook! Nu ska jag käka lite tårta sen ska jag mysa med film med min fina syster!
Blir en riktig myskväll ikväll :)
Imorgon ska jag upp till Lilla Mupp och då ska jag testa dom nya sakerna.

Wininna och Ronna

Jag var med min kompis ellinor igår/natt så har inte kunnat blogga pga hennes sega internet ( ja hon hade mobilt ) Men vi hade det skoj, vi kollade på film och snackade och busringde till två personer. Vi har fått kissies nummer oxå.. (A) Ajoo.
_
Idag red jag två hästar, och gissa vem som har träningsvärk? Var ett under att jag inte fick träningsvärk igår efterosm jag inte har ridit på två veckor. Jaa det är jobbigt att rida två hästar med tre olika gångarter när man inte har ridit på 100 år typ.
_
Ronna: Försökte träna på formen, men jag kan inte seriöst, jag kan inte göra flera saker samtidigt när jag sitter på hästryggen. Att träna på formen i skritten och galoppen går utmärkt, men inte i traven.. jag fattar inte. Det funkar inte? Jag kan verkligen inte arbeta just henne i formen i traven för .. jag har ingen aning. Jag vill ju kunna försöka, ibland går det och ibland går det inte? Det beror ju bara på att jag inte kan göra just dom sakerna när jag sitter på hästryggen. Annars gick det bra, tränade på galoppfattningar.
Efteråt när jag väntade på mamma tog jag ut ronna på stallplanen och tränade buga och puss och försökte förstå mig på 'grimskaftet' utan hake eller hur man förklarar det. xD
_
Wininna: Hade inge krav alls, red på vägen. Men hon var otrolig pigg och stark. Travade en lååång sträcka och sen galopperade vi en sträcka, hon fick sträcka ut benen riktigt. Men hon tyckte det var jobbigt så hon försökte sakta av men de fick hon inte! Sen red vi hemmåt, travade ( försökte iaf) Och galopperade,( ja vi skrittade as mycket sen och emellan och först jaja ni fattar)hon ville verkligen sticka och då fick hon väl sträcka ut benen riktigt precis som hon ville ;) När jag skulle trava så galopperade hon, men när jag gjorde många halvhalter så lungnade hon ner sig tillslut. Men hela passet gick jättebra! Var jätte roligt att rida en annan häst som omväxlingsskull.

Rött så sött

Alice köpte hem detta UNDERBARA pannband till mig när hon var på gbg. Dock gör inte bilden den rättvis, hade de 200 objektivet på kameran och de blev inte så bra! Är rödare och glittrigare irl :)
Fick låna dessa vipp-stigbyglarna av Alice för jag ville testa om de kändes bättre i mina knän ifall jag använde dessa. Funkar det köper jag de från henne :) Fårskinnsluddet ska jag ha till mina nosgrimmor :)
Närbild :)

Bästa Alice

Dessa boots fick jag av Alice i födelsedagspresent!
Tack, love u♥
Så nu behöver jag ju bara köpa de silvriga sen har jag båda! :D Kanske önskar mig de i födelsedagspresent med?
Kommer även bilder på lite andra saker som följde med mig hem :)

Heldag på Cheval!

Direkt efter skolan tog jag bussen till Cheval, där hade Alice och Steffie var, vi pratade massa och efter ett litet tag kom Sara. Vi pratade massor och hade det supertrevligt. Skaffade mig även en ny häst/bästa vän på Cheval :) Vi var där från 14:00-18:00, alltså tills Steffie skulle stänga!
Efter det gick jag och Alice med sällskap av Steffie till min farmor. Hon hade precis kommit hem från stockholm och vi fikade lite där och alice fick sitta i lite massagestol och sen tog vi bussen hem till Alice och efter ca 30 min promenerade jag hem :) Nu har jag varit hemma ett ganska långt tag och fixat lite småsaker och snart ska jag plugga sen ska jag sova och imorgon fyllar jag år. (om 1 timme!)
Kollade lite på denna jackan och nu är jag förälskad. MÅSTE ha den. Mycket snyggare i IRL och nu i veckan när den kommer in i butiken ska jag prova den :)

Svar på kommentar :)

Tova om Mål:
hon värkar lite som min ponny! men det är ju svårt att veta på så lite text ^^ men kan inte du skriva om henne i ett inlägg? :)
Svar: Jag kunde tyvärr inte komma in på din blogg... Så jag svarar här ist :)
Jag kan skriva ett lite längre inlägg om Suppan iövermorgon då jag fyller år imorgon och ikväll måste jag plugga!
Men jag lovar att försöka hinna skriva på fredag, antagligen blir de efter jag varit i stallet ;)

'' ställ stoet i stallet i stöllet istället''

Idag red vi inte våran vanliga sträcka, utan vi red över älven in till stöllet, det var jätte roligt att byta miljö för en gångsskull faktiskt. Vi red till hennes mormor sen red vi upp till skogen där vi plocka lingon när man var liten :') Testade benskydd,repgrimma och stigbyglarna. Allt passar, men stigbyglarna tappar färg =/
_
Ibörjan tyckte ronna det var läskigt för wininna tyckte det och då smittade de av sig, så hon vart lite arab-ronna ;) Vi red somsagt igenom stöllet och red upp i skogen, vet ni hur många uppförsbackar det va? Bra träning för hästarna var det, vi travade och galopperade lite. Men vi skrittade mesta dels. Ronna var mjuk i munnen och jag tycker micka har gjort ett jätte bra jobb med henne under dom två veckorna jag inte har kunnat rida henne, hon har bara vilat 2 gånger. Tummen upp till dig micka! Hon kan få en länkning för det är hon värd. www.engvallmikaela.blogg.se.

så såg det ut.


TAGGAD!

Sjuk taggad inför dagens ridlektion som börjar om två timmar!!!!
Vet att vi ska rida dressyr och att jag kommer få rida Speed :)


Hittade en fiiiiiin bild på Dartanjang från i sommras när jag fotade Majja och Datten :D


Yoo!

Sovmorgon idag, nice som sjutton!
Igår var jag som sagt i stallet och lekte med Montana i repgrimman. Det gick sådär.. Det gick faktiskt helt åt h******. I början i alla fall.. I slutet gick det lite bättre. Men sen hade vi världens mysigaste mysstund i stallet. Jag borstade henne lös i stallgången och vid flera tillfällen sänkte hon huvudet och bara njöt (OBS, att tagga ner är inte Montanas grej).

Idag blir det ridskolan :D


Tog en titt på lite bilder sen i höstas och hittade denna fina på min vän Moa :)


Mål

Jag har inga tävlingsmål med Suppan för vi är inte redo på långa vägar och de kommer nog tyvärr inte hålla så länge mellan oss två.
Men självklart har jag fortfarande mål och de tänkte jag dela med mig av till er!
- Lära känna henne bättre.
- Få henne att lite på mig.
- Känna mig trygg med henne.
- Träna bort hennes skuttproblem.
- Få Suppan att bli mer jämnstark.
- Få henne mjukare för hjälperna.
- Stärka henne massa i galoppen.
- Muskla upp henne ordentligt.
Har fler mål, men dessa är de viktigaste för oss just nu :)
Vill verkligen lära känna henne så när vädret blir bättre så ska vi ut på långpromenader och mysa.
Man måste man inte passa som handen i handsken för att må bra tillsammans.

hemmaa aaaaaaaaaaa

efter 6-7 timmars lång buss åkning är jag äntligen hemma i de kalla värmelandet. I göteborg kunde man gå med en tjocktröjja utan att frysa, här hemma måste man ha tre tusen lager med kläder i hopp om att inte frysa lite mycket. Jag ska tillbaka till göteborg igen, det kan ni ge er f'n på ;)
_
Saknar min pluttis mest av allt!!! ska till henne i moooorn. Och just ja. Johannii goes papparatzi =(

Guldiga eller Silvriga

Vill ha både de guldiga eller de silvriga bootsen, men jag vill börja med att köpa ett par för att se hur de sitter och hurdan kvaliten är! Nu undrar jag bara vilka jag ska börja med att köpa!
Vad tycker ni? :)


Sen skoldag (n)

Hellu. Kom hem för en halvtimma sedan och har kollat på Glee (<3) sen dess. Nu ska jag byta om och sticka till stallet. Det blir antingen promenad/ lek på ängen i repgrimman eller rida ut en kortis på grusvägarna. Beror lite på underlaget.. Jaja uppdaterar förhoppningsvis ikväll.




sj äckel

Som ni ser har jag inte uppdaterat alls bra. Men de tvar för jag och magda tog busse in till Västerås för att träffa Diana. Sen när vi skulle hem så hade tåget flyttas FRAM 10 min så när vi i panik ska stiga på så stänger dörrarna rätt framför näsan på oss och dom ser att vi kommer oxå. Jävla sj hevete ska aldrig mer åka med dom! Men vi fick stanna kvar i dygntuna med Diana och det säger vi ju itne nej til. Vi hade as roligt :)
Ebba jag Ingrid och linn- ( jaaa det är dressyrmupparna) Dom var jätte söta och trevliga. Tack för pratstunden :)

RSS 2.0