Midskogs Dartanjang.

Jag kom inte på vad jag skulle skriva, men eftersom ni vet lite om Suppan(Magic Suprice) så tänkte jag skriva om den lille ponny jag hade innan henne. Alltså Midskogs Dartanjang.

Dattan(som jag kallar honom) är en maxad nätt d-ponny jag hade på foder/till försäljning i ca 3 månder. Han är het, tittig, nervös och stark, han har även underbart psyke, är godhjärtad, ärlig och galet underbar. Dom första dagarna gick rent åt helvete. Han kunde inte skritta utan han taktade/småtravade hela tiden och han kunde ALDRIG slappna av. Men efter ett par dagar så märkte han att jag var lugn och då skrittade han och slappnade av till viss del. Inte helt då han hade 1 miljon saker att kolla på och bli rädd för. Vi tränade hur mycke som helst och för varje dag gick de bättre, jag hittade nya knappar och vi fann varandra. Vi hade motgångar men framgångarna betyder så mycke mer.

Dattan var den första häst jag haft sen Anisette åkte, så de var ju en del i mig som tog emot. Men han hjälpte mig verkligen och han fick mig att må bra. Även fast jag trodde att de aldrig skulle vara möjligt så Älskar jag honom. Han är en av de öppnaste hästarna jag vet, man smälter när man ser honom. Busiga mörka ponnyöron och ett sött utseende. Efter 3 månader och en dag åkte han, han var förändrad på bästa möjliga sätt. Han var lugn, men fortfarande pigg, lätt i munnen, inte alls lika nervös och de bästa av allt måste vara att han verkligen litade på mig.

När jag tänker på honom mår jag bra, jag mår inte dåligt direkt och gråter för vårat avslut var bra. Vi blev vänner, vi litade på varandra, vi kämpade tillsammans och vi hade kul. Visst, jag saknar ju verkligen honom, men jag ser honom som en god vän som hjälpte mig på rätt väg igen.

Vi kämpade i blod, svett och tårar för att komma så långt som vi kom på den korta tiden.

Vi kom inte hela vägen till toppen, men de räcker vännen. You made my life easier.









Massa bilder, men jag älskar bilder!


Rida rida

okejokejokej jag vet att jag är kass på att uppdatera. Men här kommer mina uppdateringar:

Lördag: fick jag äntligen riida! Red i paddocken dock. Men det funkar det oxå, måste ju bara säga att det var hur kul som helst att rida utan att bli orolig för hästen ska halka!

Söndag: Red igen, men då fick ronna för sig att jag skulle hellre ligga på backen ist för att rida henne. Kan ju säga er att hon bocka ( och inte så lite heller ) hela tiden på en raksträcka och sparka bakut samtidigt så ja ramla av, fick såklart hjärnskakning men jag satte mig upp igen och red. Hände samma sak igen fast då hamna ja under henne. Vet inte vad det är med hon? hon har tydligen varit så i malung oxå, så Amanda ska komma upp ngn helg och hjälpa mig få 'pli' på henne! Kommer såklart film!:D

Måndag: Red med Kattis och Mikaela! Hur roligt som helst! Vi galoppera på ett gärde och Camillo och Corona vill såklart som vanligt vinna över varandra och jag var livrädd ronna skulle sticka med mig och bocka som hon gjorde i söndags. ( men hon bara skena ilte och sparka bakut, men det var bara för jag hållde upp tyglarna lite så hon inte skulle få tillfälle att bocka! )
Tisdag ( idag ) : Idag fick ronna vila.
Btw, har så grymt fula skor så jag vågar knappt visa mig i dom.
Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Magic Suprice 28/11

Skrittade ner till travbanan & haha.
Vi höll på att drunkna i vattnet under snön!
Suppan var superpigg, skitglad och superfin mestadels.
Är verkligen supernöjd med henne och hon fick ta 1 galoppfattning!!
Hon har inte galopperat under ryttare sen maj, alltså ett halvår sen.
Hon hade så jävla underbar galopp!
Supersamlad, hon bärde upp sig superbra och de var helt underbart :')
Skrittade sedan hem och då fick hon rejsa av sig lite i hagen ;)

Bilder kommer kanske om ett tag pga Louise är hos sin pappa.
Men ni får ett smakprov:

sötefisponny<3


Snälla tomten!



1. Pengar till Tretornen.
2. Supersöta gummistövlar att ha i stallet.
3. iPhone 3GS... FÖR 4 ÄR FUL!!! (+abonemang till den som dom alltid betalar ;))

Eller hur är jag lätt att köpa presenter till? :)
& sen är de massa småsaker jag vet mamma köpt, men i stora drag är det dedär jag vill ha!

Magic Suprice 26/11-2010

Skrittade ut en runda BARBACKA pga jag inte hittade broddarna & hon har inte fått snösulor.
Hon var superspänd för de var mörkt ute fast jag hade pannlampa & snön lyste upp.
Hon gick och trippade, hoppade till åt allt och var superpigg!
Skrittade mest men tog lite trav i lite högre snö & GUD VA FIN HON VAR!!!
Jag vet att snön gör så hästarna tar i mer och hon tog i som bara den och gick i super form!
Shit va kul hon tyckte de var!
Jag höll på att trilla av typ 5 gånger för jag satt på ett superhalt stalltäcke x)

När jag kom tillbaka till stallet torkade jag hennes ben så mycke jag kunde med handduk sen lindade jag dom så hon inte skulle vara kall om benen. Sen satt jag mig i hennes box och myste massa med henne. (Jag vet att man inte ska sitta ner i hästarnas boxar men blir jag ihjältrampad är de mitt fel ;)) Hon fick massa morötter och hon var så nöjd!

anledningen att jag lindar så långt ner är för att jag vill hålla hennes ben varma!

söt heeest<3

morötter<333 haha


Gammalt.


Jag satt & pillade med en ny outfit. Men näe, jag orkade inte!
Ni får denna som jag vet att alla inte sett.
Den är från min förra blogg.

Nu ska jag byta om sen ska jag upp till stallet :)
blir väl att rida till travbanan skulle jag tro!


ojojoj!

Två dagar sen jag bloggade sist, har vart ute i stallet 2 gånger sen dess! Men tycker att inlägg blir ganska tråkiga utan bilder, blir lite lätsammare att läsa om man har några bilder, det man skriver blir lite trovärdigare och framför allt roligare att läsa/titta när det finns bilder att kika på :) Tycker inte ni det?

Tisdags:
Snöstorm, så Montana fick vila. Borstade och klappade henne i en timma. Hon halvsov, jag också, hihi. Det var verkligen jätte mysigt, hade kunnat stannat där hela natten. åh <3 
Det kom en ny häst till stallet i måndags också, Lilla gubben. Bponny, knabstrupper. Ganska mullig är han och jätte söt.

Onsdags
:
Var på ridskolan. Red Totte, 6år och ganska nätt kroppsform. Vi byter häst var tredje vecka, så detta var tredje gången jag red honom. Han är riktigt jobbig att dressyra på. Herrejösses vad vinglig han är! haha. Men till slut när vi både fick koll på varandra gick han riktigt fint. Var nöjd med lektionen i helhelt, även om det var lite vingligt i början.

Idag
(tors):
Julia (min storasyster) är hemma denna veckan så hon följde med ut till Montana idag. Först red jag en stund och Julia hjälpte mig litegranna. Det gick helt okej. Underlaget var ganska dåligt, hårt och knöggligt på vissa ställen. Sen red Julia en stund, såg riktigt fint ut! Montanis var en tröttis efteråt. Inte så att hon svettades, men man såg i ögonen att hon var ganska trött (sömnig).

Övrigt:
Fullt upp just nu, skolarbete, familjen och vänner. Så har inte jätte mycket tid över till bloggandet, tyvärr :/ Blir ännu mer att göra på lovet, haha.

Planer för lovet:
ev.
fota Sara när hon provjobbar.
Frida
kommer och fotar mig och Montana.
Åka
upp till Julia och träffa henne och Victor, Lexus och Lusitano hästarna hon rider. Ska även få provrida!!
En
hemlis, hihi.

och
det är bara i hästväg..









Jag och Lexus på alla bilder.


FRÅGESTUND




Fråga precis vad du vill!
Vi svarar på ALLT! :D

ruubrik ?

Jag har varit liiite busig idag! Jag red Corona fast jag inte fick för mamma och pappa. Men hon kan ju inte stå tills jag blir frisk? Har ingen som kan rida henne med Mikaela ( min stallkompis) heller så.. Ja! det fick bli så att jag red idag!... vilket jag ångrar!

Allt var verkligen jätte bra! Eller nej där ljög jag lite... det var lite snöstorm ute, men bortser man från det var det väldigt roligt! Red 'fram' på ett gärde och där blev hästarna lite bittra, haha! ( båda är ston såklart ;) ) och börja sparka och låta runt om kring sig!
Det kändes verkligen att Corona var stel som en pinne efter all vila :(

I morgon är det en lyckans dag! för då kommer hoviis!! :D



Broddar

Broddar är ju en självklarhet i vinter, man vill ju inte att hästen ska halka och slå ihjäl sig! Oj, de lät dramatiskt, men ni förstår vad jag menar. Sträckningar och sånt kan ju också hända.

Till saken iaf!
Jag har fått många frågar av mina vänner hur långa broddar jag har och så, jag har olika beroende på hur halt det är.. Eller var man ska säga! haha, i hagen brukar mina hästar gå broddlösa eller med KORTA broddar. Jag skulle aldrig kunna sätta på min häst ett par längre broddar i hagen! Visst, dom kan halka/sträcka sig med korta broddar och utan. Men om dom skulle sparka ngn annan häst?! Eller sig själva med för den delen.

Jag ska inte ha broddar i hagen, utan jag broddar varenda gång jag ska rida!
& när jag rider kommer jag ALLTID ha skydd+boots fram och bak!

Har ni broddar hela tiden eller broddar ni bara när ni ska rida?
Faktiskt ganska intressant att veta hur andra tänker! ;)

Exempel på vad som kan hända om en häst sparkar en annan

broddtramp


Söndags:

Har inte skrivit på ett tag, har haft jätte mycket att göra!
Ska försöka bättra mig nu i veckan. Min storasyster kommer hem idag så ska dra med mig henne till stallet nån dag ;)

I söndags var Moa (min kompis) med mig i stallet. Jag red ut med Montana för första gången,red även barbacka på Montana för första gången. Sen efteråt fikade jag och Moa i höstallt. Vi satt uppe på en höbal och åt bilar, hihi. Hade jätte mysigt <3

Moa fotade lite när jag red i paddocken. Det var ganska mörkt, så hon fotade med min externa blixt. Bilderna blev kanske inte bäst pågrund av mörkret. Fast det är ändå roligt att ha bilder :)


 
Ni får klicka upp bilderna själva ;D Haha, man  har inte jätte vacker kropsform med säkerhetsväst...
BIldera fick som sagt lite skummaljus och jag har tyvärr inget redigerinsprogram i dtorna just nu :(


streptokocker

ja ni. Jag hade varken öroninflamation eller ögon. När jag vaknade i morse så kunde jag inte öppna ena ögat och det var läskigt... Hehe. Lite skämt åtsido ;) Men jag kunde verkligen inte öppna ena ögat så vi åkte till docktorn. Fick ta lite prover och så och då hade jag Strektokopper. Vääldigt jobbigt då jag varken får rida eller knappt äta något. (-.-)
Jo jag får ju äta men det går ju knappt inte.. Ska dock inte gå i skolan resten av veckan och det kallar jag LOV!
Tog föressten ut hästarna idag! Blev väldigt glad att se ronna och hon blev nog väldigt glad av att se mig, för det betyder ju att hon ska ut ;)
Mockade och fixade så allt var klart tills kvällen oh´ch åkte hem och sov!
Ni ska bara veta hur FUL hon ser ut i sitt täcke.. Kan försöka PSA ihop de täcket hon har+halstäcke.. ingen vacker syn vill jag lova

På torsdag eller onsdag ska jag träna seven games om jag för för mamma ..

Framme.

För ungefär en timme sen kom jag hit till lilleruds naturbruksgymnasium. Bor i en stuga helt ensam, tror jag iaf = skönt!
Bara lite svårt att hitta runt här men tror någon skulle visa mig runt lite imorgon. Bor typ mellan ridhuset och stallet men har inte varit in och kollat i det än.
Imorgon ska jag vara någonstans kl 10.00 var , det visar sig. Kan lägga in mitt schema.

Arb.plats                            Handledare                        Arb.tid

 

Måndag                       Ladugård/svinhus                  Therese Carlsson              11:00-19:00

 

Tisdag                         Ladugård/svinhus                  Therese Carlsson              06:00-15:00

 

Onsdag                        Mariebergskogen                    Lina Möllberg                   08:00-16:00

 

Torsdag                       Häst Lillerud                           Per Karlsson                      08:00-16:00

 

Fredag                         Häst Lillerud                           Per Karlsson                      08:00-16:00


Har
med mig kameran , så de kommer bilder i veckan!



Magic Suprice 21/11

Red barkestorpsrundan med Ebba&Zixten. Haha, vilka fjantar våra hästar var. Suppan studsade åt alla håll och kanter och ALLT var skitfarligt. Blev mest bara skritt och suppan vr faktiskt riktigt fin mestadels, förrutom när hon studsade runt. Travade en liten bit på en grusväg, gick super! Hon var skitsnygg, haha!

Är supernöjd med hur de gick iaf, var ju faktiskt första gången vi ens red där!

(inga bilder för blogg.se laggar)
/majja


För roligt

http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=416423

SNÄLLA!
jag dör, x'''DD
förlåt, denna bloggen ska typ vara seriöst!
MEN JAG VAR TVUNGEN!!!

Kolla annonsen så fattar ni!!!


inge stall för min del.

Tror jag aldrig bloggade igår..?
Men det var för jag var sjuk och min kompis red Corona! tack.
Jag unnade mig en ledig kväll igår genom att åka på bio med min mamma och syster. Harry potter och dödsrelikerna del 1 ( eller part 1) En helt sevärd film enligt mig och mina ögon fuktades bara vid tanken att det är den sista filmen av Harrypotter? Visserligen kommer det komma en till del, men nu har man verkligen ingenting att längta efter varje år. Man kan inte tänka : Äntligen! snart kommer det en till film. Sorligt men sant.
längat helt klart efter nästa del!

Inatt hade jag så himla ont i örat och hörde knappt något med det. Jag låg och grät. haha! Pappa fick ringa till docktorn på morgonen och dom sa att jag hade öroninflamation och ska dricka jätte mycket vatten och ta ipren och ta nässpray! och det blir inge stall dom närmaste dagarna.

Mikaela får ta hand om Corona dom närmaste dagarna. Tack! finns ingen annan än hon som typ ställer upp. Jätte snällt!
Är det något speciellt ni vill läsa ?
bara och kommentera på!

föresten majja! jag ÄR bbatman.



Majja tänker

Jag har tänkt på en sak, en sak som irreterar mig så mycket!

Varför ska man ha häst om man inte ens vill?

Ibland när man går in och läser på "hästmänniskors" sidor läser man nästan hela tiden "åhhh. jag orkar inte åka till stallet idag!" eller "mamma fixade allt i stallet för jag orkar inte!" eller "nu MÅSTE jag upp till stallet, kan inte hästarna bara fixa allt själva?"

Jag blir så arg och frustrerad, har man en egen häst, foderhäst eller en medryttarhäst som man tar hand om så tycker jag faktiskt man ska uppskatta det. Om du ser hästen som en börda kan du sälja den till någon som uppskattar hästen ist.

Julia  skrev ett inlägg på sin blogg som heter "Att lämna sin bästa vän", de handlar om att man ska vara stark och sälja sin häst ist för att bara köpa en till. Alltså om man har en häst och sedan har kvar den bara för man inte klarar sig utan den.

De jag vill säga är att jag tycker man ska sälja sin häst eller lämna ut den på foder så hästen får chansen att bli uppskattad och älskad. Jag menar inte detta till någon, utan jag ville bara få det sagt!

Man kämpar tillsammans för att bli ett, vissa slänger bort det medans andra uppskattar det och lägger sin själ i det.


Magic Suprice 19/11

Skulle bara jogga henne lite i paddocken för jag mår inte så bra, är massa förkyld.

I början skulle hon verkligen inte skritta, skitjobbigt var de för hon var rädd för allt!
Efter ett tag kortade jag tyglarna och började överböja henne lite & hon var känslig, mjuk & fin i sidorna.
Men hon kunde inte skritta lugnt utan hon skulle hela tiden studsa till för allt och trippa.
Skitskoj, verkligen! -.-
Började trava lite smått och de gick åt helvete.
Hon skulle trava i 190 all the time och hon la sig bara i handen.
Hon är ganska kraftig och sen lägger hon sig i vänster och de är min svaga sida.
Efter ett tag lugnade hon ner sig lite & då började jag sitta lite & gjorde öppnor och skänkelvikningar. Gick väl sådär.

Travade av henne lång och låg sen skrittade jag av en snabbrunda ute på 15 min?

Denna dagen sätter vi ett streck över bara.
Hon var jobbig i all hantering+ridningen.


Det finns något hos hästens yttre som är bra för människans inre

Kom inte ut till stallet förens seeent idag heller. Var tvungen att göra skolarbete och sen städade jag köket också, damsög och allt, det blev så fint så.

Var helt ensam i stallet idag, hästarna stod och halvsov när jag mockade i takt till musiken som spelades på radion, mysigt! Pysslade om Montana och gosade mig i hennes varma vinterpäls. Sen la jag på henne ett stalltäcke och tänkte på något konstigt sätt att det skulle räcka för damen, eftersom att hon har så tjock vinterpäls. Men hon blev väldigt kall och stel efter bara en kvart ute.

När vi kom ut i paddocken var det alldeles mörkt och tyst, det enda som hördes var vinden.

Montana spände upp sig lite. Jag lät henne gå hur hon ville i paddocken gick efter henne på flera meters avstånd. Vi gick där ett tag. Hon trampade på den tunna isen som vattenpölarna bildat, gick över bommar och luktade på koner.

Vi myste en stund innan jag skickade ut henne på volten. Jag provade att jogga på plats några steg för att se om hon ville trava. Hon travade, men det var väldigt svårt för henne. Marken var så hård. Så vi släppte travandet och jag släppte lös henne. Till en början följde hon efter mig bort till paddockens ena hörne. Hon stod helt stilla när jag strök carrotsticken över henne.

Sen gick hon iväg och åt gräs. Jag gick fram till henne efter några minuter och pekade bort och smackade. Hon började gå, efter ett tag trava (hon föreslog det själv). Det var det vi gjorde idag, plus en massa mys i stallet!

Fick med mig kameran och blixten. Fotade några få, kassa bilder bilder i fotoväg. Men mysiga för mig:


Fina flickan..


Montana


ponnygänget! från vänster: Alli, Artax och Unna.


Sjävklart gosade jag med min favorit ponny också, Artax

Rubriken: citat av
Winston Churchill


Marin-Vit-Röd


Jag älskar de!

Älskar detta!


HAHAHAHAHA x''''')
älskar att du som komenterar skriver smilisar hela tiden med.
Asnajs att du kastar elefanter i småhus ;)

Jag skriver väl hur j*vla många smilisar jag vill & ingen har ju tvingat dig att följa vår blogg! :D:D:D:D:):):):);););););):o:o:o:o:o:o:o:o:o:P:P:P:P:P:P:P:P:Pxdxdxdxdxdxdx)x)x)x)x)x)x)x)x)x)x)x)x)x)

Haha, tyckte de var fint att "lala" (x')) skrivit 2 smilisar på 2 meningar.

Bra jobbat!

Corona 18/11

Idag så red jag Corona. Har inte ridit henne sen söndags så det var verkligen på tiden! Det hann såklart och bli mörk men tacka vet jag lampor!
Eftersom hon inte har vintersko ( brodd ) så galopperade vi på långsidorna och travade på kortsidorna!
Hon sökte sig neråt många gånger men jag kände att jag verkligen inte orka jobba henne så himla mycket idag.
peace and love




ain't no other

Kom inte ut till stallet förens klockan var 18.30, så det hann bli mörkt idag igen. AJAJ!
När jag kom ut till stallet var allt i full gång, nästan i alla fall.

Jag mockade åt Montana och borstade henne i stallgången i lugn och ro.
Sen sadlade och tränsade jag och vi gick ut i paddocken.
Där var det nästan helt fruset, REDAN?!?!

Usch, jag gillar inte frusna paddockar!

Tog det ganska lugnt, på grund av underlaget. Skrittade mest och krävde ingenting av någon av oss. Mysig stund! Hon blev lite pigg på slutet. Men annars var hon lite lugnare idag än vad hon brukar, fast ändå glad och framåt.

På torsdag SKA jag komma ut tidigt och fotografera fina flickan och rida ut, för första gången med Montaniis :D


Corona 16/11

Var med om något läskigt förut. Eller om man ska kalla det 'läskigt'? vart rädd iallafall.
Som vanligt så tar jag ut Corona på stallplanen och satte mig upp, hon börja först töla och skulle stegra och vända.. ( hon kan verkligen inte stegra nu när det är halt och hon har inga broddar) Jag ville inte ta risken så jag satte på henne en snodd och försökte skritta iväg. Men inte nej! Fick leda henne till paddocken och där.....
Hon stannar till och står BLICKSSTILLA och spänner ut sig och frustar ( och tittar in i skogen såklart ) Blir ju såklart rädd så jag vänder henne och där fick hon verkligen panik och blev jätte nervös och om jag inte hade hållt in henne där så skulle hon ha flytt till stallet, så var hon hela vägen till stallet och det är ca 500 meter.

Någon som har varit med om de förut?

har oxå en undran. Vet ni någon sida där man kan beställa skor och broddar? Hööks och börjes hemsida har inga!


Böcker

Var nere på biblioteket en snabbis och lånade hem några böcker om ridning och horsemanship.



Från vänster:

Naturlig ridning, med hästen som lärare - Lucy Rees
Ett med hästen - Sally swift
Centrerad ridning - Sally Swift
Från ryttare till häst - Gitte v. Naldal

Har aldrig hört talas om böckerna innan. Hittade några på internet och sen hittade jag ännu fler på biblioteket. Får väll se ifall de är bra.

För övrigt så praoar jag på Bomans foto den här veckan, det betyder långa dagar. Långa dagar=korta uppdateringar. Men ska göra mitt bästa! Ska försöka komma iväg innan det blir mörkt imorgon så jag kan fota lite hos Montana. :)

Ha de gött!


Mumsigt, right?


Jag ska köpa stövlarna och jag måste nog införskaffa i dedär exlusiv schabraket med *_*
De är dom bästa schabraken jag vet, underbara på sommaren speciellt :)

Kolla så snyggt de är på *_* haha, fast nu tog jag ju nästan den sämsta bilden jag kunde hittat men jag orkar inte byta xd
(klicka för större bild;))

Corona 15/11

Hm. Jätte roligt ponny jag har som ska få för sig att rymma 24/7! Lite jobbigt i längden. Då alla andra hästar måste nödvändigtvis följa med. Är det någon som har tips som man kan sätta trådar osvosv? Vi har många trådar och strömmen som ska gå i backen i tråden oxå. Men det hjälper inte?
om ni märker att jag inte uppdaterar någon dag. Var lungn det är bara för jag låter ronna vila några dagar i veckan. Och det kanske inte är så roligt att läsa när jag mockar?
Tänkte visa stallet och vilka hästar som finns där. Och vad vi använder för foder osvosv (=

Peace and love

Magic Suprice 14/11

Vi har precis fått upp lyse i vår paddock så jag red där ist för ner till travbanan för de var redan bäcksvart när jag kom upp på suppan.

Skrittade fram ganska kort på långa tyglar, ca 10 min bara!
Började sedan överböja henne lite & sen gjorde vi lite öppnor.
Hon blev galet lösgjord & när jag började jogga fram henne så gick hon i lång & låg form.
Super balanserad och hon trampade på super med baken!

Gjorde många korta skrittpauser och i övergångarna var hon hemsk! :s
Hon tappade formen helt & ville absolut inte stanna x')
Efter ett tag började jag korta upp formen & satt mig ner lite i traven & de sådär!
Jag längde även stiglädrena ännu ett hål så jag verkligen kommer åt henne.
Avslutade ganska kort efter och joggade av henne lite lång & låg igen & då var hon riiiiiktigt avslappnad!
sen klappade jag om henne & sör som hon är ruskar hon alltid på huvet då x')

Men usch va jag behöver ha ngn som står & skriker på mig! :o
Jag behöver ngn som säger till mig att slappna av i knäna, korta tyglen, räta upp mig, sitta ner tyngre & massa mer! Jag tänker ju på vissa saker ibland men eftersom Suppan är ganska mycke häst att hålla koll på så glömmer jag bort mig ;)

Nu i veckan måste jag alltså tvinga med min mamma upp till stallet så jag får lite lektion av henne + nya bilder :)

Blöt häst under framskrittningen idag!


Hejsan hoppsan!

Hej! Jag heter Elvira Carlén och är 14 år (96:a) Detta är jag:

.

Jag bor i en villa i närheten av Göteborg tillsammans med en del av min familj som består av mamma, Peter (mammas "man"), min lillasyster, mormor, morfar och våran vita pudel Baloo, ungefär varannan helg bor även min bror i huset. Min syster studerar och bor i Östersund och min pappa bor i Göteborg, jag är hos pappa varannan helg.

Jag går i 8:an men längtar efter att få börja gymnasiet. När jag inte går i skolan lägger jag min tid på att fotografera, vara med kompisar och rida. Fotograferar gör jag med min nikon D3000, har två objektiv som jag använder för tillfället. Jag rider en gång i veckan på Lundens gård och ridskola, världens bästa ridskola såklart! Sen är jag medryttare på Montana 3gånger i veckan, kommer berätta mer om henne strax. På ridskolan rider vi engelsk ridning, jag trivs där. Ridläraren tar väl hand om alla sina hästar och har flera kloka tankar om hästhållning. Men tillsammans med Montana travar jag åt helt andra håll. Jag är otroligt fascinerad och intresserad av Naturlig hästhållning och även av akademisk ridkonst. Kan nästan ingenting alls om akademisk ridkonst men drömmen är att någon gång få chansen att prova.

Jag har ridit sen jag var 6 år.
Första hästen jag red hette Candy. En arab korsning, maxad Cponny. Det var min storasyster som ägde henne. Candy var lite av en problem ponny, extremt rädd och känslig, svårriden och stressad. Hon "bråkade" ofta med min syster och hennes kompis men aldrig med mig. Hon hade en sån känsla för barn. Det var som om hon förstod att jag var så liten och så okunnig. Efter mycket tålamod blev hon en jätte gó ponny. Hon såldes för ung. 5 år sen pågrund av att min storasyster blev för stor och hade inte längre tiden. Nu bor hon hos vänner till min moster där hon ar det jätte bra.


Candy.

Jag började rida på ridskolan när jag var 7-8 år. Jag började på kongahälla ridsällskap. Jag red där flera år och lärde mig en hel del inom engelsk ridning. Efter ett tag blev jag medryttare på Cayenne, ytterligare en Cponny. Vi hade jätte roligt tillsammans, red ut med kompisar, dressyrade, hoppade och myste. EFter några år växte jag ifrån henne och i samma stund bestämde sig ägaren för att byta stall. Jag vet tyvärr inte vart hon står idag, eller hur hon har det. Men jag hoppas hon har det väldigt bra!


Cayenne

Jag minns inte riktigt när, men jag slutade på kongahälla ridsällskap och började på Lundens gård och ridskola. EFter ett tagslutade jag även där och skafade foderhäst tillsammans med min storasyster. Cruise hette han, 1,60 i mankhöjd från Irland. Han var en jätte mysig häst, urgó. Men någontng var fel. Han hade ett fel i hjärnan. Ibland tex när ha ville stanna så gick han två steg till ändå. Vi lämnade tillbaka honom till ägaren och jag har inte hört någonting om honom sen dess.


Cruise

Jag var hästledig ett tag. Tills jag och min storayster lånade hem Dissy, min mosters quarterhäst. Vi hade honom hela sommaren. Vi badade, red western, red ut på långa ridturer och provade NH. Det var första gången jag kom i närheten av NH. Min moster hade länge tränat NH med Dissy. Även om detta är en helt annorlunda NH än vad jag håller på med idag. Dissy såldes i slutet av sommaren 09.


Dissy och min storasyster.

Jag var hästledig igen. Men det skulle inte vara länge till. Min storasyster köpte ett arabiskt fullblod. En 7månaders hingst. Från början tog vi hand om honom tillsammans. Jag gjorde mycket med honom, han fick mig att både gråta och skratta. Efter ett halvår kom min syster in på en utbildning i Norrland och flyttade upp dit. Jag fick ta hand om Lexus, som fölet heter, tillsammans med min storasysters kompis, som i princip bara mockade, la upp mat och bytte täcke på honom. Jag provade lite olika NH-lekar med Lexus i paddocken, han var väldigt lättlärd och väldigt känslig. Till slut kom dagen då Lexus flyttade, först till min moster över sommaren och sen till min storasyster, där han bor nu. Han håller på att bli en riktigt stor och framför allt snygg grabb!


Lexus

Jag hittade en ny medryttarhäst, Bramah. Jag red henne några gånger men hon var för mycket häst. Hon var för stor och för pigg. Jag klarade inte av henne. Bramahs ägare föreslog att jag kunde få börja rida Artax, en brun new forst, Dponny. Jag provred och blev riktigt förtjust i honom. Till en början red jag engelskt och lekte med honom löst i paddocken. Men sen kom jag i kontakt med en hästtjej på bilddagoken som jag fick en massa tips av i ridningen. Jag red som hon föreslog ett tag. Men insåg att det var helt fel. Jag förstod inte varför jag skulle göra det eller hur jag skulle göra det. Så jag släppte "seriös" ridning helt och började skogsmulla. Artax och jag började även lite smått med NH. Villket vi höll på med fram tills för bara några veckor sen då jag insåg att Artax var för liten, jag behövde en större häst.


Artax


Artax och jag
Ett litet ganska som gammalt videoklipp på mig och Artax: http://www.youtube.com/watch?v=2QjhhL6kIhU
Ett ännu äldre videoklipp på oss: http://www.youtube.com/watch?v=zzIR-nLogT8&NR=1

Här emellan började jag rida på Lundens gård igen, där rider jag fortfarande.

Samma ägare som till Artax och Bramah erbjöd mig att rida hennes andra häst, Montana. Hon har jag precis börjat ta hand om. Första gången jag red henne smälte jag till is, så härlig var hon. Det är en häst med mycket energi men hon kan ändå koppla av. Hon blir aldrig för mycket liksom. Jag har ridit henne i paddocken två gånger och longerat henne litegranna i repgrimma. Vi kommer jätte bra överens! Ska bli jätte kul att spendera en massa tid med henne.


Montana

Jag kommer skriva här tre-fyra gånger i veckan. Tisdag, onsdag, torsdag och söndag. Det är de dagarna jag är i kontakt med hästar. Självklart kommer jag även ladda upp bilder som jag fotar på andra ekipage. Exempel på andra ekipage jag fotat:


Maja och Dartanjang!


Sara och Kingen!


Evelyn och Valle!


Sandra och Joly!


Frida och Bollina!

Har ni några frågor så är det bara att fråga på eller om ni vill se fler bilder på någon av hästarna/ekipagen, så är det bara att säga till. Det ska bli jätte kul att hålla igång den här bloggen tillsammans med Johanna:orna och Maja :) 
Hoppas ni också tycker det!

OBS: Många av de bilder jag lagt upp idag är flera år gamla och därför är kvalitén inte den bästa.


Majja Bergdahl!

Höhö, tänkte skriva lite kortfattad om mig själv nu :)
Jag har en tendens att förklara saker 1 miljon gånger & skriva för mycke, så måste tänka på att kortfatta mig för annars kommer ni somna ;)

Jag heter Majja :)
Majja Bbatman Bergdahl för att vara exakt :) eller Holgersson med, men använder mig inte av de :o
Jag bor i Kalmar men man kan också säga att jag bor halvt i malmö! ;)
Kalmar: Mamma(Malin), låtsaspappa(stefan), Storasyster(Linn), Storebror(SakariasSacke), halvlillasyster(Wilma) & sen 9 norska skogskatter. Vi har kattuppfödning x')
Malmö: Pappa(Jonas), Pappas sambo(Pernilla), 2 katter(Amandus&Daisy) & 2 knäppa hundar(Hugo&Hedda).

Jag är glad, sprallig, dampig, helgalen, knäpp, fjantig omogen & helt hyper mest hela tiden. Jag står för allt jag säger, men jag är inte elak. (bara liiite ;)) Jag är väldigt lätt att prata med, lita på och lära känna! :) Jag är kort med, bara 165cm typ :(

Måste bara säga att denna bild förklarar min personlighet bäst! ;)


Hästarna:
Jag har ridit i snart 12 år och tränat högt men inte tävlat så mycke mer än hemma på alla olika klubbar pga jag har bytt hästar så ofta! Jag har haft jättemånga hästar på foder och vissa kanske anser att de är tråkigt men jag har utvecklats så galet mycke av att rida så många olika hästar! Jag är verkligen en hoppryttare, men rider endast dressyr just nu (vf får ni veta sen). Jag ÄLSKAR skitheta ponnier. Är de stor häst får den gärna vara liiite lugnare för jag är ganska kort (a)

Magic Suprice
*2004
153 cm.
Ett väldigt envist stoigt sto som vet vad hon vill. Hon har väldigt mycket kapacitet och just nu pga skada kan hon endast ridas dressyr. Hon har fint steg och är superfin i formen och är lite kraftigare byggd med nättare ben.




Så, de får räcka! :) undrar ni ngt kan ni bara fråga! :D


om mig

En dag när jag satt hemma så ringde telefonen.
- hej vi kommer från malungsridklubb är din mamma där?
mamma tar över luren och sen säger till mig
det var menat som en överaskning.
världens bästa överaskning om ni frågar mig!

Jag har ridit sen jag var... 8 kanske ? eller nio. Kommer inte ihåg! Det ända jag vet var att jag börja för 5 år sen på ridskola. Den första ponnyn jag red heter Paminaoch är bäst! Henne lärde jag mig att skritta-trava och samt rida snett igenom osv. grunderna


pamina

Hon var somsagt min favorit ponny tills jag fick rida Zorro. Zorro var vääldigt envis och allting men det flöt på.
och då blev han min favorit ponny tills ett låååååååångt tag tills jag blev förälskad i Terry som jag hade på ridläger!

terry


Sen kom äntligen Gameboy ett russ på 12 år , c ponny.
Honom fick jag mycket på lektion och så tävlade jag honom och hyrde hnom på helger :)
Men vi fick aldrig ett lov som jag hade hoppats.
honom kände jag mig trygg. Han gav mig mod och han hoppade jag 1 meter som högst.. fast jag ramla av.. men det tar vi en annan gång kanske.
jag blev förlång för han. Annars skulle jag fortsätta rida honom
Han är verkligen svår och alla sa att jag och han passade bra ihop. Men jag tror nästan det var Amandas förkänst att han blev så fin som han blev. ( i början av när han kom så kunde han inte så mkt. Men amanda gjorde honom så fiiin ) kan sitta och skriva hur långt som helst men ni borde ha dött av tråkighet för lääänge sen isånnafall!
gameboy.
Medans jag jag red på ridskola så red jag ett varmblod. Som står i de stallet ronna står i.
Jag var medryttare på henne tills jag fick ronna. Min och wininnas tid var nog den bästa så länge. Så mycket tok denna hästen gör. Trotts att hon är ett varmblod så känns hon inte som ett varmblod och rida. Hm ja ni fattar!
Vi hoppade,dressyrade,red ut. Men ibland gick allting ner i botten! Jag blev så sur på henne och ville sluta rida. Men nej det gjorde jag inte!









Vid 5 tiden  den 5 juni ( tror jag de va) så blev jag världens lyckligaste. Jag skulle få hem min första foderhäst och älskade allt och alla. Allt var planerat. Hon skulle åka från skåne den 14 och komma till mig den 15. Vilket hon gjorde!
Att åka i en transport i över ett dygn ( tror jag de var?) är rätt så jobbigt.. Iallafall! Så var vi tvungna hämta henne vid ett ställe två timmar bort. Och när chafören öppnade hästbussen så stod hon där. Helt svart, precis i mina drömmar! Medans jag stod där och gapade så frågade chaffören:
men ska du inte hämta din ponny?
och DÄR börja våran resa!
Vi hade en dålig tid den första jag skrek och gapade åt henne och önska jag aldrig tog henne. Hon var HEMSK. Testade, stegrade så vi nästan slog över och jag vart livrädd. Men innerst inne är hon underbar och jag är glad att jag tog henne! 
Jag köpte henne 13 agusti och DÅ börja våran riktiga resa!


oj va rörligt inlägg det blev. Lovar de blir bättre nästa gång!
hoppas ni har fått en bra uppfattning om mig!
peace and love

Johanna här :)

Johanna här! Jag tänkte berätta lite om mig själv och min ponny corona!

Jag har verkligen ingen aning om hur jag ska börja skriva..
Kan ju berätta att jag är 13 år gammal - och är 170(säkert längre). Jag har gått i ridskolan i ca 5 år men sluta i höst för jag hade ingen tid!
Som dom flesta oxå känner så är det ju svårt att hinna med skola ponny och sen ridskola! Allt samtidigt tar ju på krafterna.
Jag har en ponny som heter Corona och är ett sto som är 145,4 hög och är 16 år.  Jag vet inte just nu hur högt hon har tävlat, Men LA i hoppning och LB i dressyr? Om vi skulle tävla nu så skulle jag nog ligga på LD/LC nivå.
Andledningen till att jag inte tävlar är att jag inte har gröntkort.


Det var inte alls meningen att jag skulle få Corona.  Amanda ( hennes dåvarande ägare) frågade om jag ville ha henne ( tror jag de va?) här tills hon blev såld.
Och det ville jag såklart. Och det fick jag efter lite skrik och gråt.. ;)


Justja! Hon har bara ett öga. Och det har hon haft sen 2004 då dom fick opperera bort det. Det märks absolut INTE i ridningen att hon har ett öga!








peace and love


Välkommen till vår nya blogg!

<under konstruktion>

/ Louise - http://cerat.blogg.se, eder bloggmodifierare.


RSS 2.0