Bett del 2.

Nu ska jag skriva om vilka bett jag använder mig av, eller har använt mig av och bett som jag skulle vilja testa som jag tror skulle funka bra! :) Detta är samma sak som med del 1 av bett, detta är mina åsikter. Jag antar att ni respekterar att detta är mina åsikter och att jag tycker såhär, jag tvingar ingen att tycka likadant. De är fritt fram att kommentera om ni tycker något annat eller hur ni upplever betten.
Jag tycker de är viktigt att variera med olika bett och jag vet att de är nyttigt gör hästarna med.
Här kommer betten jag använder:
Smalt 3-delat bett: Suppan har ett väldigt smalt 3-delat bett som hon funkar väldigt bra på, jag personligen gillar 3-delade bett. De finns ingen chans att de kan smälla upp i gommen som 2-delade kan. Suppan verkar funka bra på detta och jag tycker om att rida på det.
<-- Suppan med de smala 3-delade

"Vanligt" 3-delat bett: De är samma sak som med övre faktiskt, det funkar super på Suppmupp och är enligt mig ett bra bett i allmänhet! De negativa är att båda betten har rörliga ringar så de kan lättare råka nypa hästarna i mungiporna!
Hackamore: Jag har precis börjat använda de på Suppan, de funkar superbra på henne och hon tycker det är skönt att vara "fri" i munnen. De som är viktigt med ett hackamore är att de sitter PERFEKT! Sitter de för långt ner kan man stänga luftkanalerna och knäcka nosryggen. Längs ner på nosryggen är skelettet jätteskört så man måste vara försiktig med det så man inte sätter det fel! Funktionerna i hacket är att när man tar i tyglarna åker skänklarna(stångarna som är av metall heter skänklar;)) bak kommer det ett tryck på nosrygg och ett litet tryck i nacken. Detta är ett betlöst alternativ som jag tycker om! Jag tycker att detta bettet funkar superbra om man har en häst som lyssnar på det, på vissa funkar det inte. De enda problem med detta är att sidostyckerna kan råka åka in i ögonen på hästarna och tränset inte sitter så bra! Inget jag råkat ut för men jag har hört att de hänt andra!
<-- mitt hack!
Bett som jag funderar att testa:
Novabett: De är ett bett som är väldigt milt och eftersom Suppan är väldigt känslig tror jag att detta bett skulle funka på henne! Novabett är ett sorts gummibett som många av mina vänner använder.
<-- novabett!
3-delat Eggbett: Detta är ett bett med fasta ringar så bettet inte kan röra på sig lika mycket och de minskar risken att hästen blir nypen i mungiporna. Bettet ligger även mer stilla i hästens mun! De är ungefär samma sak som att ha bettskivor.
Detta är som sagt mina åsikter, ni får tycka vad ni vill och undrar ni något kan ni bara kommentera eller om ni bara vill skriva era åsikter om betten! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0