Provridning!

Min morbrors tjej Annelie skrev till mig på facebook och frågade om jag ville komma och testa hennes nya häst hon har på prov snart. Hon berättade även att hon som äger hästen har en c-ponny hon vill att någon ska tävla pga hon är över 18. Just nu står denna ponnyn vid torsås vilket är där Annelie har sitt stall så då ska jag åka dit någon dag och testa Annelies häst och prova c-ponnyn! Jag är verkligen sugen på att rida ordentligt igen, de blir ju inte så ordentligt med Suppan just nu!
Att hoppa och kunna rida ordentligt och andra hästar är något jag behöver för att jag ska ha kvar motivationen, jag har inte kunnat rida ordentligt sen jag hade Dattan. Vilket är i somras, och tro mig. Man saknar de något enormt. Tro inte att jag inte vill ha Suppan, för de vill jag. Men jag vill ha något mer också :)
Fan va rörigt inlägget blev! Men jag har bråttom, våra gäster kan liksom komma närsom och jag sitter fortfarande i handduk! Gott nytt år på er alla iaf!
saknad ponnybus<3




HAR DU KÄNT DIG DEPP PÅ SISTA TIDEN? KOLLA VIDEON SÅ SKRATTAR DU!


blä

jag
har
förändrats
mycket
sen
i
sommras/september.
SE bara.
glappande tyglar, sakta mot hindren, fel galopp efter/före hindret osv,
har tyvärr inga filmer nu, men jag kan säga såhär, jag har kortare tyglar, jag fixar så det blir rätt galopp efter hindret, jag rider snabbare mot hindret, sitter rakare, alltså mycker rakare, jag lutar mig inte framåt före/efter hindret! visserligen så är inte ALLT perfekt, men de kommer med tiden!

juli



24 juli denna är en film jag hittar miljoner fel i! usch på mig! o: första träningstävling, BLÄBLÄBLÄ


denna är i början av september men den är redigerad sent xd. det är den bästa videon jag har av hopp iaf,  hon känner inte att 'tyglarna' är glaappa iaf!

tur att man måste göra misstag för att komma längre fram!


Bloggen.

Jag gillar verkligen denna bloggen, men jag tkr de är lite synd att Elvira inte bloggar alls mycke. Elvira, ser du detta vill jag bara att du ska veta att jag tycker de är synd att du inte bloggar! :(
Jag har blivit dålig på att blogga med så jag lovar att ta tag i det, jag ska ta tag i att göra en ny header eller så ber jag Caroline göra en. En ny ska de bli iaf. Men nya fräscha bilder, så jag tkr att ni 3 andra ska fixa nya bilder med!
Nu har läsarantalet börjat stiga och jag hoppas att alla nya stannar kvar, ni får gärna kommentera mer också. De är kul med lite respons!
Undrar ni något kan ni bara maila oss [email protected] :)
De finns inga dumma frågor! ;)

Sladd?

Jag hittar inte min sladd, alltså kan jag inte ladda in min underbart fina videoblogg. hahaha!

Nya schabrak! <3

Mina nya schabrak jag hämtade på stan igår, mums<3

sommar <3

alltså jag minns i sommras hur underbart jag hade det, att bara rida ut på kvällskvisten i t-trjöa och shorts + hjälm. underbart.


/johanna

Har inte fått bilderna nu så ni får bilderna ikväll. Ni får en videoblogg ist!

förlåt!!
camillo har inte gått någon tävling, jag hade bara drömt om de =o
såå bortse ifrån att han har tävlads för de har han inte!!!

/Johanna L

Gårdagens inköp!

De är små "pluppar" på stövlarnas sula så jag kommer få bättre grepp när jag går (hoppas att jag inte trillar lika mycket!) Padden var verkligen nödvändig för Suppans sadel kommer i bakvikt! På torsdag kommer förhoppningsvis mitt schabrak in!
Nu ska jag sätta i mina linser, sedan ska jag laga klart min väldigt avancerade måltid! (pommes och bea-sås!;))
Sedan vid 14:3014:50 tar jag bussen in till stan och hämtar mina underbara schabrak. KÄRLEK<3

Majja!

Jag kom på en sak!
Tänk om ni tror att jag är en såndär tråkig människa som är skitdryg?
Till er alla som tror det vill jag bara säga att ni tyvärr har FEL! Ni har så fel så jag vill slå er med en sopkvast i huvudet! Nej, jag är inte elak(bara lite;)).
Om ni någonsin ser någon person ni tycker liknar mig och ni inte vågar fråga för ni tror att ni kanske har fel så ska jag hjälpa er att känna igen mig! :D
Jag har brunt hår, jag har lugg och uppklippt hår. Jag har svarta ögon, jag har 9/10 gånger på mig converse. JAG HAR DAMP. Jag brukar oftast fjanta mig och jag är väldigt sprallig. Jag kan inte säga R, jag säger TJEX! Jag gör alltid massa fula miner och jag sitter alltid längst bak i bussen..
Asso förlåt, helt sjuk text. Men för er som inte känner mig.
Jag är trög, fjantig, flummig, omogen, töntig, tuffast på jorden, bumbibjörn, helknasig, knäpp och jag rapar ofta offentligt. Fråga Johanna L om ni inte tror mig (a)

Undrar ni ngt om mig eller ngt annat adda min msn ffs! :o
Är hur snäll som helst! :D
& alltid social!


Smakråd!

Jag ska alldeles strax packa ihop mig och åka till hööks.
Jag ska fråga se om de röda gummistövlarna finns i min storlek nu, och gör dom inte det ska jag fråga om de kan ta hem ett par! Sedan ska jag köpa ett slit och släng schabrak på rean :)
Jag funderar på detta, tror ni Suppan kommer passa i det? :)

^^

igår var jag för ledsen att berätta så jag berättar nu.

Allt gick bra tills vi kom fram och då hade hon trampat på sig. ( ja klantigt att inte ha skydd, ingen tänkte på det) och då blödde det ju och hon hade trampat på tre ben.. men bara två var riktigt svullna, eller alla tre men det har gått ner! Ska smörja med jodopax och sårsalva och longera hon samt gå promenader tills hon går perfekt då får jag sätta igång henne  Kunde ju ha varit värre.


Men när jag kom dit sadla jag hon och så och red henne, nej rida är fel ord, jag satt på henne och skrittade ( skulle se om hon märkte av något) skritten märkes ingenting på, men travade några steg, hon hade ont så jag satte direkt av och ledde in henne och hämtade ridlärarens häst. Rex.

Han var jätte rolig att rida, men han är tyvärr en av dom hästarna som verkligen länger på sina steg ( lite stark , jo tack jag vet!) visst han är en stor häst men jag menar, SÅ mycket? Okej okej jag är van med ponnysar! Gick jättebra, tränade på framdelsvädningar som jag INTE är bra på, tränade oxå på galoppfattningar vilket jag heller itne är så bra på.. Vill luta mig jätte mycket framåt tills hästen galopperar. Ronna fick stanna där över natten!

Idag red jag noblesse för ronna är ju skadad, ( men de har nästan läkt! )
Iaf, noblesse var en av dom hästarna som inte var bra alls! eller visst hon är jätte duktig, men hon var lite het och för stark, lyssnade inte på halvhalterna och när vi skulle göra öppna och sluta/skänkelvikningar, men galoppen var en drömgalopp!

Men jag var missnöjd för det kändes inte alls bra att rida utan ronna.
Påminelse till mig: glöm inte och ta på skydd nästa gång!

google bilder.




så ser såren ut!
på tre olika ben.
hon är nu hemma och är glad (=
_____________________________________________

Namn: Corona

Kallas: ronna, ron ron, ronnis
Storlek: 145
Ålder: 16
Kön: Sto
Ras: ökänd
Färg: svart
Vad ingår i träningschemat per vecka: oj.. har inte ridit på ett tag och ska ta de lungt med ridningen nu när hon är 'skadad' så jag rider mest i paddocken annars ^^
Utevistelse i antal h/dag: hm, vi tar ut dom 6/8 det beror på vem som tar ut dom, och så brukar dom gå in vid 4a tiden :)
Hagkompisar, antal: 2st
Foderstat: hon får musli havre och betfor :)
Tävlingsmeriter: Mycket tävlad



Julen är borta, långt borta..

Har haft en kanon jul, hoppas ni också haft det :)

Men nu är jag tillbaka här igen. Tänkte börja med att släänga upp en ovisad bild på mig och Montanis:


var väldigt mörkt ute när den fotades, där av bruset osv. Men jag gillar den.

En gammal film får ni också, en film på Artax o katten:

http://www.youtube.com/watch?v=SqgAgFEy3wc

Godnatt!



Film och bilder!

Jag lovar att ni ska få massa bilder sen igår och senast Louise var med och fotade mig och Suppan så snabbt jag får dom! Ni kommer även få ridfilm och bilder på onsdag när världens bästa Carro följer med upp till stallet, då får ni se lite hur jag rider och så! Då blir de nog i paddocken för jag vill inte att hon ska vara dötrött, haha!
Jag valde att åka till stan idag istället för att rida och imorgon ska hon få nya skor så de blir ingen ridning! Men Suppan är nog helnöjd iaf, hon älskar att bara tjocka sig och äta supermycket! Typ som jag! ^^

Fråga mig inte ens varför jag skriver detta, men jag tycker bloggen faktiskt har helkass uppdatering och de förstår jag verkligen nu under jul. Men nu är Julen över så nu får vi allt ta och bättra oss alla 4!
Massa kramar till er allihopa, jag hoppas ni fått underbara julklappar.
Nu ska jag ta ut mina linser och sedan ska jag lägga mig och kolla på film! :)


Söt häst<3

Ignorera mig för jag är en mupp! Kolla på den fina och söta hästen istället!


Corona

Corona
Du har lärt mig jätte mycket på det halvåret vi har haft. Vi har gått från botten till häflten av toppen, du har visat mig var kärlek är, och oxå vad hat kan inebära. Du har visat mig vad mod är, det finns inte ord vilken ponny.. nej fel ord. bästa vän. Bättre vän än du finns inte. Glöm inte bort Corona, att jag älskar dig!



Fyndtorget!

http://www.hooks.se/DeptList.aspx?deptid=74&showAll=true&currentSortType=sortPopularitet&currentSortOrder=DESC
Hööks har jäääääättebra priser på utvalda produkter! :D
Funderar på att köpa en sådan pga Suppans sadel kommer i bakvikt! :)


FÖLÅT!!!!

Jag har inte haft något Internet sen Julafton, eller de började lagga på Julafton. De började funka för ca 1 timme sen!!! De sjuka är att vi bytte Internet för typ 2-3 månader sen till ett skitsnabbt, men de har varit mer problem med detta än med de andra segare vi hade! Dock är detta snabbare, när de vill funka. Vilken är sällan!
Jag har försökt blogga genom min mobil men blogg.se har bara dampat när jag försökt logga in så jag har inte haft någon chans att blogga!
Julafton var bra, jag fick skitbra presenter!! :D
Red Suppan igår och Louise var med och fotade! De gick helt okej, men hon blev TRÖTT! Men hon var skitfin, gick först i en hög form sedan försökte jag lägga ner henne lite och rida loss henne! Gick helt okej! Louise fick även rida lite och hon höll med om att hon ser lättare ut än vad hon är! :L Vilket är sant, hon är en ganska svårriden häst men jag har hittat knapparna! :D
Suppan ser ju nöjd ut, hahahaha!
lille snuttis <3
fler bilder kommer så fort jag får dom! :D

what would life be without mistakes?

fuck

what would life be without mistakes?
- a better life, perhaps.
But what would life be without you?
- nothing



///// en ledsen johanna L


ronnis

Vad heter hästen? Corona
Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? det bästa namnet som finns.
Vad kallar du hästen? ronna,ronniii,
Vad kallar andra hästen? enögd äckelhäst. ronna,corona
Hur gammal är den? 16 år.
Vilket år/månad/dag föddes den? 1 jan 1994
Vilken färg har den? svart med vita strumpor
Har den några tecken? yes
Vad för tecken? en stjärn och vita strumpor.
Är det ett sto/valack/hingst? sto
Är den tävlad i hoppning? Yes
Vilka klasser/hur högt? LA/LB

Är den tävlad i dressyr? Yes
Vilka klasser? lb?

Är den tävlad i fälttävlan? venne
Vilka klasser?vet nt

Är den tävlad i trav? Nope
Vilken nivå?
-
Är den tävlad i galopp? Nope
Vilken nivå? -
Är den tävlad i något annat? Nope
Vad i så fall? -
Har den tävlat in några pengar?
har ingen aning.
Hur mycket? Vene :p
Har den haft föl? tror nog det?
Vad heter fölen?
-
När fick den den/dem?
-
Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare? ja
Hur är den i skritten? seg/pigg ibland.
Hur är den i traven? seg/pigg
Hur är den i galoppen? ska man ens nämna?
Kan den skänkelvikningar? Yes
Kan den öppna/sluta? Yes

Kan den galoppombyten? ja
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? ibland :p
Är hästen pigg? ibland
Är hästen trög? Ibland ja xD
Är hästen stark? Lite 
Är hästen het? Ytterst sällan,
Bockar den? ja
Har du bockat med den? Nej, men hon har bockat med mig ;)
Stegrar den? jaaa
Har du stegrat med den? Yes
Sparkar den bakut? Väldigt sällan, men det händer :p
Har du sparkat bakut med den? Nån enstaka gång,
Skenar den ofta med dig/andra? aldrig gjort :p
Har du skenat på den? ja
Är den tittig? bara när hon är pigg.
Har du badat tillsammans med den? Jadå :)
Har ni hoppat tillsammans? ojah :p
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Yes
Hoppar hästen bra? ja!
Gillar den att hoppa? Jarå :)
Har den bra hoppteknik? skitbra.
Hur högt brukar du hoppa med den? hoppar sällan..
Hur ofta hoppar du den? Inte nu, men när vi är aktiva 1-2ggr/vecka,
Hur är den när den rids ut? pigg:)
Tycker den att det är kul? Det verkar hon tycka iaf.
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? some times.
Står hästen i box? Yes
Går hästen på lösdrift? Nej
Går den i hagen varje dag? Yes,
I en stor eller liten hage? Stor med sällskap,

Hur länge går den ute per dag? vet inte.

Gillar den att vara ute i hagen? tydligen inte eftersom hon ska rymma hela tiden xD
Har den vindskydd i hagen? nej
Hur ofta rids hästen? sällan just nu..

När den rids vad gör ni då? paddocken
Vad gör ni när hästen inte rids när den t.ex har vilodag? Fixar stallet och borstar typ..
Borstar du hästen före och efter ridningen? jarå!
Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? Sommaren - duschar, vår/höst - svampar, vinter - täcke.

Hur länge brukar ni rida varje gång? 25-90 minuter
Är det en svår eller lätt riden häst? lite svår :)
Är hästen ridskolehäst eller privathäst?
Privat
Vem äger hästen? hälften mamma hälften jag.
Vad har du för relation till hästen, t.ex. fodervärd, halvfodervärd, hyrryttare, skötare, medryttare? Egen :) 
Hur länge har du ridit/ tagit hand om hästen? Sen 15 juni 2010
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Tills hon  dör!
Vad hade ni för mål i år ? komma ut på tävlingsbanorna!
Har ni nått några av dom redan?

Rider du privatlektioner på den? nej..
Hur ofta? -
För vem? -
Hur länge håller den lektionen på? - -
Är hästen snäll i stallet? Japp, och hungrig!
Kan hästen stå lös i stallet? Aah :)
Måste hästen vara uppbunden? Nej

Håller du på med den i boxen eller i stallgången? Stallgången i 9/10 fall,
Vad har den för sadel/sadlar? princeville
Vad har den för träns just nu? venne
Vad har den för benskyd/benlindor? många har hon iaf

Vad har den för bett just nu? Tredelat tränsbett, 
Vad har den för täcken just nu? vet inte märken :p
Tror du att hästen gillar dig? nejrå, avskyr mig.. eller? ;)
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? jaaaa
Gillar du hästen? Nej, jag älskar honom :')

När red du hästen sist? Tförra veckan..
Vad gjorde ni? Busade lite på gärdet :)
Gick det bra? Jarå , med tanke på omständigheterna ;p
När ska du rida den igen? Imorgon kanske?

Vad ska ni göra då? ut kanske?..
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? varje dag !



/johanna L

....

förlåt-



fööörlåt ronna !

har inte kunnat rida henne på aslänge. får jätte dåligt samvete. och inte kan jag göra de förns måndag.. :/
/johanna

lallala........... Riiida hääst!

blev lite gladare för ska hjälpa min kompis Ellinor rida hennes häst när hon är i sthlm! Alltså hon bor i sthlm och har hästen här i värmland, blev typ glad ? tack ellinor!
vet bara att han är en c ponny som är fyra år, och hon säger att hon försöker lära han saker men han glömmer eftersom de går så långt mellan loven osv, men ska fixa de så gott de går! =D
kommer inte alltid rida honom eftersom jag är lite lång så kommer träna lite nh och longera han osv, men de blir skitbra säkert! :)
// johanna

Julklappshandel!

Nu ska jag, storebror, lillasyster och mamma åka in till stan för att handla julklappar!
Jag vet nog vad jag ska köpa!
Ska även förbi Cheval för första gången!
Efter det ska jag bara upp och mocka hos Suppan, de snöar hur mycket som helst ute och jag har hosta igen! :)
Ni kommer nog inte få mer uppdatering av mig förrän kanske Juldagen!
Så jag ville bara önska er en riktigt god jul! :D

sjukt sjuk!

Har feber, hosta, halsont och snuva. Underbart! Eller inte.

Kommer inte uppdatera någonting om stallet förän på söndag (som tidigast). Hoppas jag är frisk då..
Kanske slänger in något inlägg innan det. Annars får jag säga:




Opepp!

Är hur jävla opepp som helst tills julafton.
Vill inte ens att de ska komma, jag orkar seriöst inte med det.
För mycket saker som hänt de senaste året och att fira andra julen utan mormor gör så ont!
Imorgon ska jag handla alla julklappar, sen åka till stallet.
Tror Suppan får vila för jag börjar bli sjuk igen, alltså bara upp och mocka och fixa kraftfoder+hö!
Imorgon får vi se hur uppdateringen blir, kanske inte orkar uppdatera ens!
Ville bara skriva de så ni vet att jag inte dött, hoppas på att Johanna, Johanna och Elvira kan hålla uppdateringen uppe!
Uppdaterar jag inte på typ 3 dagar betyder de inte att jag är död, utan julen är en jobbig tid på året. Eller iaf detta...


Djurmisshandel.

Detta året fick vi en uppgift i vår svenska, de var att skriva ett argument för eller emot något, jag valde faktiskt något som gör mig förbannad. Alltså Djurmisshandel. Jag har tyvärr inte hela mitt arbete hemma då de ligger på skoldatorn, men jag kan de hela utantill. Nu tänker jag inte skriva av helt, utan ta nya egna ord för andra gången!
Finns de något som verkligen får mig att bli arg, upprörd och rent utav förbannad så är det Djurmisshandel. De får mig att må illa, må dåligt och faktiskt bli deprimerad när jag tänker på att just nu i denna sekund kanske de finns något djur ute i nöd som ingen bryr sig om eller faktiskt ens vet om. Bara att veta att någon inte behandlar sitt djur och ja, vän rätt. För mig är inte de "bara" ett djur, utan en vän. En vän man kan ha kul med och som får en att må bra.
Enligt mig är djurmisshandel mycket värre än människomisshandel, djuren förstår inte på något sätt alls varför det händer dom. Om de gjort något fel, och de kan inte försvara sig. De kan inte säga till någon och de kan inte säga stopp. De är som att sparka på någon som redan ligger ner. Jag anser inte att de är rätt att misshandla någon över huvudtaget. Att ens få tanken att misshandla sitt djur? Misshandla en varelse som inte kan förstå eller försvara sig.
De som får mig att bli ännu mer förbannad är att straffen är läskigt låga! De är oftast en dagsböter och tyvärr väldigt sällan fängelse. Och de är inte så att misshandeln minskat utan den har ökat istället, tycker inte ni att man borde göra någon drastisk förändring på detta?
Istället för att boka in kontroller borde man ha minst 1
Detta året fick vi en uppgift i vår svenska, de var att skriva ett argument för eller emot något, jag valde faktiskt något som gör mig förbannad. Alltså Djurmisshandel. Jag har tyvärr inte hela mitt arbete hemma då de ligger på skoldatorn, men jag kan de hela utantill. Nu tänker jag inte skriva av helt, utan ta nya egna ord för andra gången!
Finns de något som verkligen får mig att bli arg, upprörd och rent utav förbannad så är det Djurmisshandel. De får mig att må illa, må dåligt och faktiskt bli deprimerad när jag tänker på att just nu i denna sekund kanske de finns något djur ute i nöd som ingen bryr sig om eller faktiskt ens vet om. Bara att veta att någon inte behandlar sitt djur och ja, vän rätt. För mig är inte de "bara" ett djur, utan en vän. En vän man kan ha kul med och som får en att må bra.
Enligt mig är djurmisshandel mycket värre än människomisshandel, djuren förstår inte på något sätt alls varför det händer dom. Om de gjort något fel, och de kan inte försvara sig. De kan inte säga till någon och de kan inte säga stopp. De är som att sparka på någon som redan ligger ner. Jag anser inte att de är rätt att misshandla någon över huvudtaget. Att ens få tanken att misshandla sitt djur? Misshandla en varelse som inte kan förstå eller försvara sig.
De som får mig att bli ännu mer förbannad är att straffen är läskigt låga! De är oftast en dagsböter och tyvärr väldigt sällan fängelse. I vissa länder finns det inte ens lag på detta, utan man får göra vad fan man vill med sina djur!!! Och de är inte så att misshandeln minskat utan den har ökat istället, tycker inte ni att man borde göra någon drastisk förändring på detta?
För att förhindra denna hemska handling borde man ha minst en inspektion som ägarna till gården/stallet inte vet om! Vet man om inspektionen så reparerar självklart ägaren felen eller lämnar iväg sitt misshandlade djur. Att komma igenom inspektionerna är löjligt lätt egentligen, man kan oftast bara säga att man ska åtgärda de snarast. Men sedan inte göra det! Jag blir så arg på detta, varför inte ha strängare regler och verkligen kolla upp att felen åtgärdats?
Anledningen till det är väl troligtvis pga lathet, ekonomi och faktiskt tröghet.
Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Vill då de som misshandlar djur bli misshandlade av ett djur?

Dö vinter... DÖÖÖ!!!

Hade på mig 3 tjocktröjor, 1 jacka och ett fleecetäcke i stallet och jag frös som fan!!!
Dock red jag bara med 2 tjocktröjor och 1 dunväst! Jag brukar inte vara så kall annars men nu har de fan gått över gränsen för tom mig. Jag klarar inte av denna kylan, jag sover liksom med 3-5 täcken varje natt samtidigt som andra tycker de är varmt i mitt rum. Usch fyfan! Inte så kul heller att jag glömde sockor så jag hade bara 1 par vanliga strumpor och sen mina kl strumpor.. KALLT!
Suppan fick massage igår så redan idag bröt jag mitt ridschema, de var alltså skritt på schemat! Hade iaf remontnosgrimman och 3-delat bett! Red ut en runda med öhh... MINNS INTE HENNES NAMN :(:( Felåt! Men ja, hon red Hamlet iaf. Hamlet var seg och Suppan hade damp! Hon slängde med huvudet hela tiden när hon hade långa tyglar så jag fick rida med korta efter ett tag. Hon var mjuk och fin, lite emot i vänster som alltid. Men de släppte lite efter ett tag! La henne i så låg form som jag kunde, men eftersom de var nytt ställe så hade hon 1 miljon saker att kolla på! Rundan tog väl ca 1 timme och när vi var tillbaks var jag iskall och genomfrusen.
Imorgon blir de också skritt men då tar jag på mig hur mycket kläder som helst!
Nu ska jag faktiskt sova, iaf ett litet tag! Har ju lov nu iaf!

en häst du...

En häst du aldrig mer kommer få träffa,


En häst du hoppas du kommer få träffa

En häst du badat med

En häst som rullat sig då du suttit på
En häst som kan galoppera fort

En häst du ramlat av

En häst du stegrat med

En häst du gått omkull med

En häst du saknar tiden med

En häst du har tävlat


Ridplaner!

Ridschema:
Onsdag
: Rida dressyr i pd eller på fältet bredvid travbanan! På 3-delat med remont! (filmar om de blir i paddocken)
Torsdag: Jogga henne på hacket och leka lite i paddocken!
Söndag: Rida ut och träna övergångar på travbanan. 3-delat bett och aachen!
Tisdag: Dressyr (antingen på fält eller i pd, pd=filmning) 3-delat och remont!
Onsdag: Longera inspänd med 3-delat och aachen.
Torsdag: Skritta ut längre runda på hack, liiite trav för att bara ställa igenom!
Fredag: Dressyr ute, remont och 3-delat!
Detta schemat kommer absolut inte följas till punkt och pricka! Utan de kommer göras massa ändringar! Om de skulle vara så att Suppan var skitpigg när jag tänkt ta de lugnt byter jag ut lite! Men allt detta ska iaf göras! Kanske rider ut med ngn i stallet med :) Men de är faktiskt mysigare när vi är ensamma för då måste inte Suppan hålla på och fjanta sig! ^^
Imon blir de dressyr iaf! Slutar vid 12 imorgon och då tar jag bussen direkt så jag kan rida när de är ljust :)
Höhö, bild sen i våras när jag red Tobias häst Min Prince!
Tobias den jäääävlen höjde upp tills vi hoppade 105, alltså andra gången jag sitter på hästen och detta var under min ridpaus..
Saknar Tobias som fan nu :( Han jobbar i uddevalla! :/

Sammanfattning av 2010

Jag satt innan och skrev lite om varje månad men gud va tråkigt de var! :o
Istället skriver jag ihop allt till flytande text!
So, here it goes!

Början av året var rent åt helvete tyvärr, jag mådde superdåligt psykiskt då slutet av 2009 gick nästan all neråt. Jag la lite tid på skolarbete när orken fanns, träffade endast vänner när jag kände att jag verkligen ville! Andra vardagliga saker som att gå upp, gå till skolan, äta och sova gjorde jag bara för de är ett måste! Men som sagt mådde jag dåligt! Jag hade ingen häst då jag lagt de lite halvt på hyllan sen Anisette åkt (11 augusti 2009), jag red då och då på vänner hästar eller så. Men att ha en häst att ha allt ansvar för var jag inte kapabel till då. Kändes varken rätt för mig vid de tillfället pga hur jag mådde och eftersom jag inte mådde bra hade jag inte tagit lika bra hand om hästen som jag känner att jag har skyldighet till. Alltså hade jag mer sett hästen som en börda vilket är helt fel för mig! Nu lämnar vi de ämnet och fortsätter istället! Jag var hästlös tills maj månad så från Januari tills Maj. Under den tiden så var de mest skola, pojkvän, vännerna och födelsedagar som tog min tid.(min: 3 mars!) Även lite ridning då och då! Den 22 Maj "fick" jag Dattan, i början gick de nästan bara dåligt. Eller ja, vi gjorde stora framsteg. Alltså RIKTIGT stora, men för andra ansågs dom nog inte vara lika stora. Jag hade Dattan tills 24 augusti då min lille prins åkte till Kungälv till Malou där han verkligen mår bra! Hade seriöst inte kunnat komma bättre! Eftersom skolan började samma dag som han åkte så letade jag bara häst lite smått, provred typ 2? Sen tipsade Ebba mig om Suppan så henne provred jag henne i slutet av September. Sen dess har jag alltså haft Suppan!
Och de senaste månaderna har nästan bara bestått av plugg och sen har jag klämt in vännerna och sånt så ofta jag kunnat! Nu i slutet av denna skolterminen har de varit 1 miljon saker att göra, många kurser avslutas och då blir de prov på dom. Suppan har ju även tagit en del tid fast jag har lite dåligt samvete att jag inte lagt mer tid på henne, vilket hon behöver! Men de tar vi igen nu på jullovet!
Mitt liv kanske inte låter så stressigt men i den texten ovan har jag även pressat in resor till min pappa i Malmö, vännerna, släktmiddagar, födelsedagar, shopping och feeeeeeest!
Nu kommer lite bilder tagna 2010!
(alla små bilder är klickbara ;))
Börjar med en otroligt fager bild på mig, åh! Älskar att jag ser värsta fjortis ut, vilket jag INTE är!  >.<
Lite skolbilder så ni får se lite av vardags Majja! ;)
<- mycket oseriös bild på skabb efter lååång bussresa!

Kan även berätta att jag piercade läppen 4 gånger ^^

Nu kommer lite bilder från i somras, alltså typ bara bilder på Dattan!
(mobilbild, bästa mobilen har jag<3)



Jag laddar inte upp bilder på Suppan då ni redan sett de flesta! :)
Jag kan sammanfatta 2010 som en berg och dal bana.


SMK!

Lyssnar på SMK.
Livet leker, Majja steker!
Ne, men seriöst. Nu börjar jag må bra, skiter i all stress och kör mitt eget rejs.
Suppan och jag har börjat klicka lite och inom en snar framtid blir de kanske lite förändring med hästarna för min del. Till de bättre då såklart! Ni får veta när allt är bestämd och tills dess får ni hålla utkik! Och jag kan säga att ni definitivt kommer märka förändringen!
Ska fixa lite outfits man kommer se mig och Suppan i efter jul. Och gud säger jag bara, så heta vi kommer vara! :')
Mitt lilla retard :') haha! igår gick hon in i en dörr!

Suppan likes it!

19/12
Suppan verkade gilla hacket, i början var hon lite skeptiskt men sen gick de finfint! Riktigt bra faktiskt :') Hon jobbade på SUPER faktiskt! Jag försökte hålla henne i en väldigt låg form så vi kunde träna ryggen väldigt mycket! Vilket gick super, hon trampade under sig superbra och var väldigt underbar faktiskt! Tränade lite skänkelvikningar, öppnor, framdelsvändningar och ökningar! Övergångarna sitter bättre nu, men eftersom hacket är såpass skarpt så gick de inte lika bra idag! Skrittade fram i ca 10 min, red intensivt med skrittpauser i ca 25 min, skrittade av en kortisrunda ute på ca 15 min! Är faktiskt helnöjd med henne och hon var nöjd med!
Efter mockade jag samtidigt som hon stog i boxen och hon var gaaaaaaalet kelsjuk! :') Hon skulle heeeela tiden lägga huvudet i min famn och pussas! Mysheest!<3
Nu till de jag lovade! HAHAHA! min fina vlogg och en ridfilm på ca 7 min.. Fast man ser bara liiiiite jättesällan, men film äre iaf!
vlogg:
ridfilm:
Helt okej att skratta ÅT mig, för de gör jag x'D

Framsteg

Var i stallet. Montana vill inte komma in, hon sprang iväg. Så jag fotade lite. Sen kom Ida och tog henne åt mig.

Jag gick ut från hagen med Montana medan Ida stod och höll i fölet. När jag stod uppe på vägen med en orolig Montana i höger handen, vred jag på huvudet och såg att Emil stod i grinden med ett stressat 7 månaders föl runt sig. Emil lyckades inte fånga fölet, fölet sprang igenom tråden och tog tråden med sig. Tråden släppte staketet efter ett tag och fölet kom framspringandes till mig och Montana. Emil och Ida fångade in det chokade fölet och Karin kom ut och hjälpte till att sätta upp en ny tråd.

Samtidigt som de fixade med hagen gick jag och Montana sakta men säkert bort mot paddocken.

Hon var stressad och jag var rädd. Att hålla i ett sånt mäktigt och stort djur när instinkterna tar över, det är skrämmande.

Vi gick i paddocken, halkade flera gånger på väg dit. Hon gnäggade om och om igen. Högljutt, det tjöt i mitt huvud, ont gjorde det. Inte ont för volymen, ont för att de måste slitas isär, mor och dotter. Jag ser det i mitt människoperspektiv och det hade varit omöjligt, aldrig. Utan mamma, det hade aldrig funkat.

Efter många skrittvarv i paddocken lugnade Montana ner sig. Jag strök henne försiktigt längs halsen, hon var fortfarande okontaktbar, som i en annan värld.

Jag var som sagt rädd och frustrerad. Jag lät det gå ut över Montana, usch på mig. Jävla mig. Jag puttade på henne och ryckte i hennes grimma, fan.

Fel, det insåg jag. Struntade i hur det gick. Lät oss vara. Gjorde lugna övningar, backa lite gå fram. Bara gå, backa. Stå stilla, gå.

Hon slappnade av, hon lugnade sig. Jag slutade, vi gick tillbaka till hagen. Mitt leende har funnits inuti mig hela kvällen, hon lugnade ner sig. Samtidigt som min blick är frustrerad och arg, arg på mig själv. Fortfarande jävla mig.


Megalång text, men det behövdes. För min skull. Samma text här som på bdb, samma meningar. Nu kommer hagbilder:


Fölis :)


Mer fölis!


Unna


sjukt söta Lilla Gubben (sk Grisen)

Blev inte så mycket bilder på Montana, vet inte varför, blev bara inte det.


Vlogg senare!

Haha!
Efter jag ätit och duschat lovar jag att ladda upp min vlogg från hästryggen och en liten ridfilm! :)
Så håll utkik!

yes !

okej förlåt för all velande!
men nu är de iaf 50 procents säkert!
men amanda måste prata me johanna föörst, men de ordnar sig :D
Till våren mina vänner kommer ni få en så stor överaskning!

efterbliiven
en tjock johanna och ronna på bild! båda ser efterblivna ut , ihih det kanske är de vi är (a)

/ johanna L

felåååt ronnis

förlåt corona men de blir de bästa.. till våren får jag se dig igen <3
ehm.. har inte pratat me mamma än men nu är de så att ronna kanske ska bo i en annan del av köping ! tills våren då vi ska ev bygga stall, för dehär går inte i de stallet jag har ronna i, får typ skit för allt men det ska nog fixa sig i några veckor till, och endel kommer hata mig för dehär och jag kommer vara off här i bloggen säkert. Men det fixar sig!
det måste gå!

jag vet jag är så jävla självisk, men har direkt inge kämparglöd kvar efter det som har hänt!

hoppas ni förstår mig!


allt går åt helvete

Orkar inte ha häst!
trivs inte ett dugg i de stallet jag har hon i, och får bara skit för allt jag gör,ALLT. tydligen bara för jag sov när dom gjorde någonting med hagen får jag inte ha kvar henne där, skitstall! ( hm, jo men bara om jag sköter mig?) wtf jag offrar fan så sjukt mycket för att hjälpa dom.
Ska kanske låna ut henne till natalie Nej hon kunde inte, någon som vill låna henne ett litet tag?men har ingen aning, kanske de löser sig? eller om inte får jag låna ut henne tills allt ordnar sig,
fuck u!
- ditt fel att de blir såhär!
ska kanske inte skylla allt på dig, men lite fel är de väl mitt men du kan inte vänta dig att jag har en inbyggt klocka!


Många undrar, men ingen förstår...

 

 

 

 

 

 

 




Nu måste vi dra

Godmorgon! Eller goddag.

Dags att åka till stallet med kameran i högsta hugg, snöar dock en massa. Lite trist :( Men det slutar säkert snart, hoppas vi. Det är inte alls kallt i alla fall, 0gradigt!

Vi hörs senare :)


Andra gången jag red Artax.


Till salu!

Har ett par läderskydd hemma som jag tänkte sälja! Säljer som endast pga de är bruna och jag klarar inte av att ha svart sadel och svart träns och sedan bruna läderskydd. De funkar liksom inte! ;) Dom är inte alls mycket använda, och dom är mjuka och fina! Bra passform! De är storlek cob men passar c-ponny, d-ponny och storhäst med lite nättare ben ;)
Är du intresserade kan ni adda min msn eller maila mig!
mail&msn: [email protected]
här kommer lite bilder! De är liiite ljusare irl och inte så flammiga som de ser ut att vara!
den enda repan som finns är denna på ett bakskydd:

Hej mitt i natten!

Egentligen borde man sova, men ville bjuda på lite gamla bilder först. Alla är dock i jätte dålig kvalité, kopierade från bdb.


Snygging Artax.. lägg märke till A:et på rumpan!


"Vadå backa?! Kanske när jag fått en godisbit.." Syynd att jag inte har något godis, eller snarare tur ;)


Artax och jag.


åh, vackra han. Mindre vacker kvalité.


"äta bör man annars dör man"


Gick så himla bra denna dagen, saknar.


Oj, vad hände?!

godnatt på er :)


Hetast!

Jag äger de hetaste Hacket på jorden. Ni borde vara skapligt avundsjuka!
Detta ska invigas imorgon ;)

Frågaa



Kom igen nu, Fråga en massa ! :D

Kalmar = SÄMST!

HAHAHAHAHA!
Jag älskar att min mamma väckte mig i morse och sa att Kalmar inte har något vatten för en vattenledning gått sönder. Dom har jobbat på det sen inatt och dom blev klara för ett tag sen, men vattenhelvetet funkar inte iaf. Åh, jag kan inte sluta skratta åt hur fail de är!
Fattar ni hur fail de är egentligen? :o
Nu ska jag ner och ta läsk (de enda bra med vattenbristen är att jag bara kan dricka läsk!).
Enda anledningen att jag skrev detta är för att ni ska veta hur hårt Kalmar suger! Alltså stenhårt!


Tor/Fre

Igår red jag sista lektionen för terminen, red Yankee och det gick bra. Inte lika bra som förra gången men helt okej ! Idag provade vi på horseboll, första gången för mig ^^ Det var kul och lite svårt att fånga bollen i farten också svårt för att Gameboy som jag hade var rädd för Pamina. Haha!

Sitter nu med mitt efterlängtade phothshop. ( efter datan krachade så kunde jag inte installera eftersom jag inte hade någon skiva) Men nu köpt jag det på tradera plus två Jääääätte bra böcker =D

Imorgon ska jag först fota när Emma rider och sen ska jag ut och fota Fanagan.
Tråkigt inlägg men de kommer nog ett till ikv.




Knäpp häst!

Idag slutade jag vid tolv för vi hade inställd lektion och då flyttade vi upp den senare lektionen ist så vi fick sluta tidigare! Tog bussen direkt från skolan vid 12:30, gick typ skitsnabbt upp till stallet. Vilket resulterade i att jag halkade 5(!!!) gånger. Aj säger rumpan :( Bytte om i stallet och märkte att jag råkat ta hem mina ridskor förra veckan. Fick ta skorna jag haft i skolan (tygskor)
(läs inte de kursiverade om du inte orkar, förklarar bara hur knäpp Suppan är ibland ;))
Gick ner till hagen helt glad och allt för att jag skulle hinna rida i ljuset! Ropade på Suppan och när hon såg mig så gjorde hon en helvändning och rejsade och bockade som en IDIOT! Jag gick ut i snön och när jag var ca 5 meter ifrån henne bockar hon iväg och vill att jag ska jaga henne. Hon sprang runt i ca 15 min och jag höll på att skratta ihjäl mig! Hon var verkligen helknäpp, studsade som en studs-boll, stegrade och rejsade! Efter typ 15 min så tröttnade hon för jag stod bara och väntade på henne, så hon galopperade rätt emot mig och gjorde sedan en tvärnit och väntade glatt på att jag skulle sätta fast grimskaftet! Haha, knasfia jag har till häst!
Efter jag fixat henne så red jag ner mot travbanan och sen red jag förbi den in i en skog vi aldrig varit i och shit va chockad hon var! XD Hoppade till för allt och frustade och spände sig en massa! Haha, snygg var hon iaf! Efter vi klumpat runt lite och klättrat lite red vi lite på ett fält och de enda jag krävde av henne när jag joggade fram henne var att hon skulle lyssna på gas och broms. Gjorde massa halvhalter och varenda gång hon lyssnade fick hon beröm(eftergift och så sa jag "braaaa") De gick faktiskt super! Hon gjorde de jag ville och gick i en låg och bärande form! Började sedan mjuka upp henne, alltså överböja, flytta för skänklen pyttelite, lite små öppnor! Fick väldigt bra faktiskt och eftersom hon var såpass mjuk i munnen och lyssnade bra på halvhalterna gick hon i en bra form hela tiden! Jag plockade inte upp henne så mycke utan la henne lite mer mitt i mellan. Hon gick verkligen skitbra idag och jag är supernöjd!
MUPPHÄST!

videobloggar.

hm ja.. skumt men sant!
Efter jag gjorde videobloggs inläggen fick jag reda på att jag ska på dressyr träning den 27-28, roligt, vår första träning oxå!



Blir så trött..

Jag var inne på hastnet innan och kollade igenom lite annonser och då kom jag in på en ponny som verkade vara trevlig, jag klickade in på den och läste lite. Sen gick jag in på filmen och jag blev så arg! Dom rider med pelham på sin 3-åring! Hästen är alltså 3!!!!!! år. Fattar ni hur sjukt de är? Rider man med skarpt bett är de svårt att rida hästen med vanligt sen. Och sen var de ju inte så att hon var mjuk, fin och följsam i handen. Utan hon satt bara och höll i munnen, liksom ingen eftergift när h*n gjorde rätt. Vilket unghästar behöver, dom behöver liksom veta att dom gör rätt. Usch! Ni måste hålla med mig om att de är hemskt! :(
Jag rider på ett smalt 3-delat med små ringar! Jag ska testa ett lite tjockare med sen ska jag också köpa ett nova-bett med tror jag. Bra byta bett för hästarnas munnar! Sen ska jag även testa hackmore, se om de funkar när jag bara joggar henne!

En till ponny?

Fick ett mail idag och de var en tjej som jag känner lite som undrade om jag kanske ville rida till hennes häst!

Jag har inte ridit henne innan men om de skulle vara så att jag vill så rider jag när jag känner att jag har tid och så. Jag har sett denna ponny irl men tyvärr aldrig ridit henne innan men jag har sett henne med 3 olika ryttare och av de jag sett verkar hon vara en ponny för mig. Känslig, pigg, kvick i benen och samtidigt lätt i munnen! Hon behöver först och främst hjälp med att rida till henne i dressyren då hon verkligen bara försöker komma undan arbetet och tjura när någon går på henne. Min vän som äger henne har inte så stort intresse för dressyr och hon klarar inte riktigt av henne då hon är en svår ponny! Men jag ska äver hoppa henne då och då för hon är skithet tydligen! Hon tar bettet ibland och så!
Och när jag säger tjurar menar jag att hon bockar eller sparkar mot skänklen! Men hon har inte ont någonstans! Dom har haft veterinär och massör ute och just nu masseras hon 1 gång varannan månad, de enda är att hon är lite tjurig och gör inte mer än hon behöver!
Jag vet inte än om jag ska börja rida henne eller inte, de får jag se. Får se hur de blir med tiden och sånt med. Men jag ska nog dit och rida henne och testa henne iaf. Ni får veta mer sen när jag har fattat beslut och varit där! :)'
Undra sa flundran vad jag och knasponnyn ska hitta på imorgon, lek i paddocken och lite halvseriös dressyr efter kanske?

Dissar



googlebild

Stor diss på hästar med svart man och man använder vita snoddar när man knoppar.
Jag tycker att det är mycket snyggare om man har samma färg på man + snodd.


Mycket snyggare med samma färg ; )


Utmanad här med!

Men Majaaaa, var du tvungen? :( ;)


4 tv program jag ser på:

  • House!
  • Two and a half men.
  • Ung och bortskämd.
  • True blood <3

4 saker jag gjort idag:

  • Vart på skolans julfest.
  • Köpt blommor, haha.
  • Skolan.
  • Käkat varma mackor.

4 saker jag avskyr:
  • När människor låtsas, ljuger och sviker.
  • Torkad frukt och gamla skumtomtar, blä.
  • Måndag morgon kl 8.00, ligger helst och sover.
  • Våld.

4 saker på önskelistan

  • Läsplatta, typ mini Ipad.
  • Mysstrumpor!
  • En undebar dag med min familj.
  • Mobil; Xperia x10, inte mini!

4 personer jag utmanar:

  • Har ju ingen aning om vilka ni är som läser bloggen, så den som känner sig utamanad, är utmanad!

Som ni ser så har jag vart på julfest så inget stall för mig idag.


Utmanad!

Jag blev utmanad av Elvira men har inte orkat göra den förräns nu, gör den nu iaf. NÖJD ELVIRA?! :o


4 tv program jag ser på:

  • Scrubs
  • How I met your mother
  • Smallville
  • Big Bang Theory

4 saker jag gjort idag:

  • Dreglat över asheta brandmän
  • Stickat (hej farmor Majja?)
  • Gått i skolan
  • Sjungit

4 saker jag avskyr:
  • Falska människor
  • Att gå upp på morgonen
  • Tråkiga människor (hata mig inte, men jag klarar inte av dom/er)
  • När folk inte skrattar åt mina skämt!!! (dom har kass humor!)

4 saker på önskelistan

  • En perfekt jul.
  • Vit iPhone 3gs 
  • Supersöta röda gummistövlisar!
  • Pengar till mina tretorn!

4 personer jag utmanar:

Elvira (som bloggar här)

Johanna L (som bloggar här)

Johanna E (som bloggar här)

Julia Bumbibjörn

 


Snygga brandmän, bra betyg och pepp majja!

Måste bara berätta lite roliga saker som inte har med hästar att göra! :)
Idag när jag kom till skolan, 5 min sen som alltid! Så var alla i min klass i korridoren och jag undrade såklart varför. Och vi skulle ha brandövning som började 8:30. Helnajs att slippa 2 lektioner tänkte jag! Gick in och satt mig och framför mig stog 2 ASHETA brandmän, jag dog. Jag dog sååååååå hårt<3 Jag ska gifta mig med en brandman, en snygg sådan! Aja, efter de hade vi en superintressant diskussion på son:n sen mat och efter de hade vi syslöjd. Denna lektionen var jag inte så effektiv men jag planerade massa i min bok. Och sen sa min lärare mitt betyg, ett säkert VG! *stoooooooolt* & igår fick jag även veta att jag har vg i hemkunskap! Imon sätts iaf alla betyg och jag är säker!
Sen efter det är de ganska chilla lektioner och mindre plugg och de betyder alltså att jag får mer tid till Suppan! Sen börjar mitt lov på onsdag och då får jag ännu mer tid till henne. Så nu börjar vår träning, ska verkligen ta massa tid till henne och att verkligen lära känna henne!
Så, nu har jag skrivit av mig. Nu ska jag fixa lite intressanta inlägg! :D

Såhär djup snö måste jag gå i för att hämta min häst när hon är dryg!
(troligtvis djupare nu :()

överaskning!

Tolkade idag! Förvånad va?:D
Ibörjan så vart hon jätte rädd för det lät bakom henne, men sen lungnade jag henne och klappade henne hela tiden och pratade med henne, tills vi kom till mjukare snö, då var det jätte roligt, men hon är nog inte van med trycket bakom sig! och det blev ett missförstånd och jag ville helst inte åka av så jag var tvungen att höjja händerna så hon inte skulle bocka, men man lär sig ju av sina misstag såå?
huvudsaken är att hon tycker det är roligt!
hörde att hon är rädd för att ha vagn bakom sig, så detta måste ju öka själv förtroendet lite?

Utkast: Dec. 14, 2010

okejokej. Tänkte berätta lite om vilka hästar jag kollade på innan jag fick ronna!
Var visserligen aldrig iväg och kollade på någon, men några jag har mailat på och skulle iväg och kolla.
Sto
född 06( eller så var hon 6 år kommer inte ihåg!)
new forest
har glömt namn!
- jag skulle iväg och provrida den ponnyn men det blev inget, för hon hittade en annan fodervärd, vilket var synd, hade börjat tappa hopptet där ett tag.

Sto
(kommer inte ihåg när hon är född)
new forest.
Mira
- kollade runt på bilddagboken och såg att julias ponny var till salu. (http://goldenriders.blogg.se/) dom var inte så sugna och lämna ut henne på foder men jag tänkte åka och kolla på henne iaf! men som min vanliga otur så hade hon redan åkt iväg till någon annan. hon var den perfekta för mig tänkte jag. Jag undrar hur de skulle va om jag hade henne,  men det måste va ödet!
Sen juni den 4 fick ja reda på att jag skulle få ronna!



Suppans skada!

När Suppan skulle gå ut på sommarbete i somras råkade hon troligen fastna i en gren eller något i hagen så hon råkade dra upp bogmusklen. De var väl ungefär 1x2dm, så de var stort och sedan var de djupt. Vetrinären fick komma och sy ihop det och hon fick stå inne hela sommaren och bara promeneras vid hand! Detta hände alltså i Maj, hon leddes sedan i 4 månader tills jag i September började skritta henne uppsuttet! Jag skrittade i ca 1,5 månader och har nu då under 1,5 månads tid travat henne. Nu travar vi ganska mycke och de funkar super, hon är bara liteväldigt tung i vänsterhanden för de är där hon var skadad. Men de tränar vi upp!
Suppan kommer troligtvis bli helt återställd, men de är inget någon vet nu. Utan de märker vi med tiden, hon kommer kanske aldrig någonsin få hoppa igen för man tar ju hellre de säkra före de osäkra. Men Suppan mår bra, hon är en väldigt lycklig häst och hon känner inte av sin skada alls. Men som sagt tar jag de lugnt iaf så hon får bygga upp musklen suksesivt.

De enda som syns just nu är ett lite ärr, eller ja. Liksom ett litet hål typ!
superkass bild men jag kan fixa en bättre! :)


Fail!

Första hoppträning på Dattan i somras började såhär! XD
Jag red mot första hindret, drev inte alls (dattan var SKITHET då). Som ni ser är de också dammigt och hindret kom liksom upp i dammet för honom så han tvärnita och eftersom han aldrig gjort de innan var jag inte beredd! XD
hahaha, håll med om att jag har skills? xd

Tips!

Bara ett litet tips till Johanna E & L och Elvira!
Om ni vill kan ni ladda upp bilderna i 600 ;) 

VI HAR EN FEEEEEEEEEET BLOGG! :D:D:D
Lovar er bättre uppdatering ikv, ska fixa lite tidsinställt tills imon med!
Kommer inte hem förrän halv 8 och sen är de plugg hela kvällen/natten.
Betygen sätts på onsdag tror jag? :(

höhö, min heeeeeest flörtar! XD


Tävling!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen! :D



Söndag

Var ute i stallet vid 12 tiden idag, vädret var helt underbart! Hade hemskt gärna velat rida ut, men det är väldigt halt på vägarna just nu. Jag red lite i paddocken, som förvånandsvärt inte har blivit särskilt hård.
Det gick helt okej, hon sökte sig ganska bra nedåt. Men hon var lite extra orolig, eftersom att lilla fölis gick ute i hagen utan mamma för första gången. Så hon var ganska stressad när vi kom in sen, var tvungen att snabba mig och ta av henne sadeln.

Fotade lite på flocken i hagen sen:


Sötis fölis!


Mer sötis fölis! För er som inte hängt med, så är det Montanas dotter :)


Men åh ^^


Bilderna är lite oranga, orkar inte redigera x)


Fina Montana :)


Myste med Artax också :)


Artax


Denna blev ganska brusig, men jag gillar den!


haha :'D


Unna.


Fölis och Montana

Så, det var alla bilder och allt för mig för dagen.



Så är det!

Fick en kommentar på bilden med hackamoret:

Jag tänkte att jag lika gärna kunde svara på den här:
Tack för tipsen!
Jag rider redan på hackamore :) Ett vanligt som man kan köpa i de flesta hästaffärer. Detta, som jag tänkt köpa, är från kapson.se. Har bara tänkt ha det vid fotograferingar då det är lite snyggare än ett vanligt.

foootooo

Red barbacka idag, härligt! finns inte så mycket mer att säga.. så nu får ni bilder!











avslutar med denna otroligt söta bild!

Kooomentera massor nu!

Julshow

Igår var jag på malungsälens julshow! Allt var toppen, men de ända som var dåligt var att den satt en irriterande person brevid oss och sjöng alla låtar och kommenterade allt, tror han inte att hans barn ser vad dom gör eller?
Han sa tydligen till sina ungar att snövit var askungen..? man börjar ju undra lite ;)
'tävlade' med Fanagan oxå, gick väl bättre än förväntat, men 'hornen' satt för spända så han gapa som attan hela tiden, tills en ridlärare kolla de..
Har ridit ca 2 gånger denna vecka.. inte bra alls! ska rida så ofta jag kan. Men idag ska jag rida och de kommer nog bilder! ( kan ju påpeka att det är 21 - ute.. )

Nu har jag ett prov som väntar. Vi hörs!


Nytt tänkande!

Eftersom allt inte går så bra med Suppan ska jag testa att tänka på ett annat sätt med henne. Liksom gå in med noll förväntningar, inte tro att allt ska gå bra för de gjorde det senast. Hon är fortfarande en liten bäbis, hon är ju bara 6 år. Vilket egentligen inte är alls mycket och jag hon gick mycket i back under tiden hon var skadad (kommer inlägg om de senare), så nu ska jag försöka få oss att komma in på en ny bana. Bli vänner liksom!
I ridningen ska jag mest av allt försöka få loss henne i sidorna då hon lägger sig väldigt lätt i vänster hand, vilket blir tungt! Jag ska även ta med mamma ut så jag kan få lite lektion :)

Inte alltför smart!

Underställsbyxor, leggings, joggingbyxor, kbf tjockiströja, team sportia tjocktröja, dunväst, agria fleecemössa och 3-finger vantar hjälpte inte! :(

Är fanimej sjukare nu än innan! Får se om jag verkligen orkar åka till stallet imon, men de blir nog inget av de som jag mår idag. Hostar ännu mer än innan och mår helt enkelt bara värre!

Iaf, stallet idag;

Kom dit, mockade på 5 min (wtf, renlig hest liksom:s), fixade hö och kraftfoder på ca 10 min, tog in hästen, borstade och funderade på om jag skulle borsta superlänge eller ut och skritta lite! Bestämde mig för att rida så jag broddade, bytte till stalltäcketm kom på världens smartaste idé till ländtäcket, satt på 1 miljon reflexer och red sedan iväg! Skrittade en liten runda & försökte böja loss henne lite i vänster mest för hon är såååååå låst där! Och jag vet varför och att de kommer ta tid att få loss henne helt där, men usch så tung hon blir när de blir jobbigt! Travade lite i 2 låånga backar och då var hon dunderfin, superfin form och jag kunde liksom bara sitta där och tänka på mig och räta ut henne lite ibland! De var underbart att bara sitta där liksom, de enda framsteget vi faktiskt haft på ett tag och de var skönt!!!

När vi kom upp till stallet ställde jag in henne i boxen direkt fixade henne och sedan bytte jag täcke! Hon fick stå inne för hon var ju varm om benen och jag ville inte att hon skulle gå ut i snön så de skulle bli sån temperaturskillnad! ;)

Pussade henne och åkte sedan hem! Är som sagt sjukare nu, vilket suger! Har världens hosta så jag kan inte sova :(

en bild sen förra helgen! Redigerar de andra just nu ;)


hmm?

Funderar på att köpa detta fina hackamoret:



Skulle i såna fall mest använda det till fotograferingar. Men jag har inget träns att ha det på :(
Vad tycker ni? Är det värt 400kr?


ajaj

Ojj vad bra jag är på att uppdatera..
Har vart så himla mycket i skolan denna veckan. Men nu är det snart lov, så då blir det massa uppdateringar och förhoppningsvis fullproppat med bilder.

Har haft det lite sisådär med Montana det senaste. Hade några mysiga uteritter och galopp i snön. Annars har vi spelat från två olika ställen på marken. Hon vill bara leka för stunden och jag vill något mer. Men för att komma dit måste jag släppa förväntingarna, och det är svårt.. Jag ska ta mig tiden nu i veckan och bara gå runt och mysa i paddocken.

bilder som Julia fotade när hon var här:

Trasas sönder, du limmar ihop mig.


vackra varelse.


Förlåt!

Förlåtförlåtförlåt för världens sämsta uppdatering från min sida!
Men jag har faktiskt en bra anledning!
Måndag, tisdag och onsdag gick åt till att plugga massa tråkig so och kemi.
Och i onsdagskväll/eftermiddag mådde jag superdåligt och när jag vaknade på torsdagen så var jag sjuuuuk.
Är egentligen sjuk nu med, men idag måste jag till stallet och fixa allt!
men min låtsaspappa får hjälpa mig om jag inte orkar.
Om jag mår bra när jag är där kanske jag leker lite med henne i paddocken!

Ska iaf klä på mig 100 ton kläder så jag inte blir sjukare ;)



Varför har ni inte fått så bra uppdatering av mig?

dels för att skolan .
- dels för att jag MÅSTE läsa ur harrypotter serien! Den är bäst (a)

LOVAR att jag kommer berätta allt sen :D
( glömde publicera inlägget, så nu får ni dubbla uppdateringar! )

Fyfan!

Vet inte ens med ord hur jag ska förklara hur jävla dåligt de gick idag.
De gick heölt åt skogen, eller ja, helt i snön för min del!

Suppan hade DAMP idag, hon studsade åt alla håll och kanter! Varenda gång jag skulle gå från skritt till trav HOPPADE hon fram, hon ville inget hellre än att galoppera :s Efter ett tag hade hon lugnat ner sig så jag försökte igen, då hoppade hon rätt upp i luften sen rätt fram sen kom en bockning och sadlen som tydligen inte var riiiktigt spänd åkte åt sidan och jag hamnade i snön! Jag låg ner ett litet tag i chock och då kommer såklart hästskrället fram och kollar på mig och kollar frågande hur jag kunde hamna där! Jag kände igenom henne lite snabbt men jag visste att jag inte skulle hitta ngt för anledningen att hon beter sig sådär är att hon är understimmulerad! Jag måste nog hitta tiden att rida henne oftare nu iaf, helst 4 dagar i veckan faktiskt. Jag satt iaf upp sen och red ut på ett litet fält och red veeeerkligen igenom henne! Massa öppnor, övergångar och skänkelvikningar. Hon var trött efter och verkligen skitnöjd!

Efter i stallet var hon sjukt kelsjuk, kanske lite skuldkänslor? ;)

På fredag har jag iaf planerat in att leka med henne lite i paddocken, funderar på att börja på buga igen! Jag tränade lite på de för ngn månad sen men sket i de sen. Ska iaf få henne att inse att vi måste ha delad respekt för varandra! :)

Får just nu bilder från Superjesus sen förra veckan så här får ni en ;) kommer fler någon annan dag! :D



Marin


Jag äääääälskar marinblåttt!
Detta är något man verkligen skulle kunna se mig i, fast röda tretorn ist!

Snööööhest

3/12-2010

Kom upp till stallet runt 3-halv 4(?), mockade på typ 5-10 min (och jag mockar inte bara lite hastigt utan noga;)). Sen när jag skulle gå till hagen halkade jag!!! HAHAHAHAHAHA! Jag höll på att dö av skratt, haha! Sen vägrade Suppan komma till mig som hon alltid brukar så jag var tvungen att gå i typ en halvmeters snö för att hämta henne. Och som alltid höll hon på att dra omkull mig x antal gånger!

Torkade benen med handduk, lindade, broddade, borstade och klädde på henne. Satt på massa reflexer och red sedan iväg!

Red lite fram och tillbaka på vägen upp mot bilskroten för den är oskottad! Travade lite i kanten på ett fält och hon ganska fin. Lite tung i vänster som alltid. Men de gick bra efter ett tag och hon lossnade lite i sidan. Hon tyckte verkligen de var skitskoj att komma ut i snön och hon blir alltid gaaaalet pigg! Skrittade sedan runt henne lilla rundan och gjorde lite öppna. Hon var superduktig! Men jag funderar på att köpa ett par 1 cm sporrar så jag slipper sitta och trycka så mycke hela tiden utan kan förfina hjälperna ist!

På söndag vet jag iaf att jag måste rida på ngt fält eller i paddocken så jag kan mjuka upp henne ordentligt i sidorna och verkligen tänka på att räta upp mig så jag inte fallet frammåt och ger henne chansen att öka! ;)

vi har kommit en bit iaf, men vi har fortfarande lång väg kvar vännen.


Fullt upp!

Förlåt så hemskt mycket för den kassa uppdateringen. Men min vecka har varit fullspäckad!

Måndag: Skola till 15:30, plugg, duscha, sova.
Tisdag: Skola till 15:45, fika med Alice&Wilma, kyrkan, duscha, sova.
Onsdag: Skola till 14:00, plugga, kyrkan, laga mat, duscha, sova.
Torsdag: Skola till 15:30, plugga, duscha, sova.
Fredag: Skola till 14:00, packa, stallet, rida&fixa allt i stallet, buss hem, duscha, laga mat, sticka & nu sitter jag här.

& sen har jag tagit en liten paus från allt denna veckan, har liksom haft 3 prov denna veckan så jag har varit skitstressad! Men nu är jag lite piggare och denna helgen kommer bli bra. Idag(lördag) kommer carro & sover här. Helt underbart. Har inte träffat henne på hur länge som helst. & på söndag ska jag med henne till kyrkan sen tar jag bussen direkt från stan till stallet. Helt mysigt! :D Ska se om carro kanske vill följa med till stallet så de blir lite bilder!

Vet att detta inte är hästrelaterat alls ;) Men jag ska skriva lite om när jag ridit nu & sen ska jag fixa lite roligt tror jag! Imon kommer ngt/ngra tidsinställda inlägg så bloggen inte är helt död!

sjösnöhäst



hehe

red idag (= hoppade ca 40 idag med kattis, hon red wininna idag. Går så sjukt mycket bättre för henne nu!:D kommer rida med henne några gånger i veckan nu med mikaela, vilket känns skojj! Red med snodden för jag vill inte att hon ska få cp ryck som hon brukar få vid vinter.

Sitter och kollar på idol hos syrran :D Hoppas Jay vinner hela skiten!
Har du/har du haft en...
Egen häst? ja
Foderhäst? ja
Medryttarhäst? ja

Din häst/favorithäst

Namn: Corona
Färg: svart
Ålder: 16
Bästa minne med? det var nog när vi galoppera på ängarna och jag litade så mkt på henne så jag släppte tag om tyglarna
Sämsta minne med? för ngra veckor sen
Högsta du hoppat? 110
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? hoppning ( träningstävlat)
Hur ser din grimma till hästen ut?har många(:
Hur ser sadeln ut? Svart hoppsadel
Tränset? pull'ar träns och något engelskt.

Favorit

Ras: alla raser

Färg på häst? svart!
Gångart? galopp
Ridskola? Malung-sälens ridklubb
Häst/ponny? Båda! :')

This or that

Stegra/bocka:bocka
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält: båda :)
Stor häst/ponny? båda (:
Hjälm med ventilation/hjälm utan:båda
Ridskor/ridstövlar? Ridskor ;)
Hjälm/väst? Hjälm (:
Sporrar/spö? Spö
Rida själv/rida i grupp? spelar ingen roll
Hoppning/dressyr? båda

Hur många … har du?

Ridbyxor: typ 5-6 st
Hjälmar: 3
Ridskor: 2 par
Ridstövlar: måånga
Ridspön: många
Sporrar: 1 par
Ridstrumpor:måånga
Kavajer: en :)

Hur många ... har du/din häst?

Schabrak: oj.. typ 10 ?
Sadlar: 1
Träns: 2
Benskydd: har ingen aning!
Grimmor: 11 eller något
Skor: - 4 par ;)

Tävlingar!

Har du tävlat i hoppning? ja
Har du tävlat i dressyr? nä
Har du tävlat i fälttävlan?
Har du tävlat i galopp?
Har du tävlat i en annan gren?
Har du ett par vita ridbyxor? ja
Har du en tävlingskavaj? ja
Har du en tävlingsskjorta?
Har du ett vitt schabrak? ja
Har du vita benlindor? nej
Har du en blå/gulrosett? yes
Har du en blå rosett? tror det
Har du en gul rosett? ja
Har du en röd rosett? ja
Har du en grön rosett? ja
Har du en vit rosett? tror de?
Har du en clear round rosett? jaa
Har du en annan sorts rosett? näh

Kan du...

Knoppa? ja
Göra inbakad svansfläta? ja
Sadla? Ofc!

Tränsa? ofc!
Sätta på ett täcke? jaa
Kratsa hovarna? ja
Rykta? ja
Få en häst att gå i form? ja
Hoppa en bana? t ja
Duscha en häst? ja

Har du...

Skrittat? ja
Travat? ja
Galopperat? ja
Hoppat? ja
Fått en häst i form? ja
Haft gymkhana? ja
Lekar till häst? ja
Galopperat barbacka över ett sommarfält? oojaah!
Hoppat barbacka? ja
Stått på en häst? ja
Ramlat av? yes
Suttit i damsadel? yees
Travat i damsadel? yes
Galopperat i damsadel? ja
Suttit bak och fram på en häst? ja
Suttit på en stegrande häst? ja
Suttit på en bockande häst? Jaaaaaa
Suttit på en skenande häst? ja
Ridit ut i grupp? Ja
Ridit ut själv?jaah
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? jag tror de xd
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? nä

Har du ridit en...
Arab? jaa
Shettis? jaa
Ardenner? ja
Connemara? ja
Korsning? yes 
Svensk ridponny? ja
Gotlandsruss? ja
Falabella?
A-ponny? jaa
B-ponny? Ja
C-ponny? ja
D-ponny? ja
Storhäst? ja

Äger du (en/ett/flera)...
Pälsglans? ja
Hovolja/hovfett?
Flätgelé?
Torrschampo?
Hästschampo?
Ryktsten? jaa
Rotborste? jaaa
Ryktborste?: jaa
Ryktskrapa? ja
Hovkrats? jaa
Mankam? ja
Svansborste? ja
lastborste?
nää?

Massageborste? jaa


RSS 2.0